Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

«Κρας – τεστ» για τον Γιάχο! / Η επιστροφή του Χιώτη ρέφερι στα ντέρμπι έπειτα από δύο χρόνια απουσίας και το κρίσιμο «διαγώνισμα» της Τούμπας












«Time when separate men from the boys» θα έλεγαν οι Αμερικάνοι για το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην φλεγόμενη Τούμπα. 

Η ώρα που ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άνδρες σε ελληνική μετάφραση. Η ώρα της αλήθειας που λένε στην πατρίδα μας.  

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΙΟΤΗΣ» ωστόσο, θα μιλήσει «διαιτητικά».

Αν ο Θανάσης Γιάχος φιλοδοξεί να ανανεώσει χωρίς αγωνίες και καρδιοχτύπια την συμμετοχή του στους πίνακες της Superleague το ερχόμενο καλοκαίρι, οφείλει να περάσει «ατσαλάκωτος» απόψε το βράδυ από την Τούμπα και να μην πνιγεί στα νερά του Θερμαϊκού! Τόσο απλά.

Τα μεγάλα παιχνίδια είναι αυτά που ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άνδρες (σύμφωνα με το κλασικό δόγμα… made in USA), αλλά και οι απλοί διαιτητές από τους διεθνείς ρέφερι. 

Ο διεθνής ρέφερι Γιάχος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση απ΄όλα αυτά τα «τυπάκια» (όπως λέει και η Αννίτα Πάνια) που κυκλοφορούν στον πίνακα των διαιτητών της Superleague. 

Θυμάμαι σαν τώρα τον άλλοτε Χιώτη πρόεδροςτης ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή να αποθεώνει τον συντοπίτη του ρέφερι Γιάχου σε ένα ραντεβού που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ και πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ισπανίας Ανχελ Μαρία Βιγιάρ τον Φεβρουάριο του 2013, όταν ο τελευταίος τον ρώτησε ποιους καλούς διαιτητές έχουμε στην Ελλάδα. 

Παρά τις εξαιρετικές συστάσεις και το θετικό ξεκίνημά του στη μεγάλη κατηγορία, η (στραβο)κλωτσιά του Γιάχου στον αλήστου μνήμης τελικό του Κυπέλλου Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός τον Μάιο του 2013 στο ΟΑΚΑ, έχυσε την καρδάρα με το γάλα για τον Χιώτη ρέφερι.

Ο μη καταλογισμός του πέναλτι – μαρς εις βάρος του Ολυμπιακού (έπειτα από εξόφθαλμο χέρι του Μανιάτη, το οποίο έπρεπε να τιμωρηθεί με αποβολή και πέναλτι) είναι μια «ρετσινιά» που ακολουθεί τον εν λόγω διαιτητή. 

Από τότε, μέχρι σήμερα, ο 39χρονος ρέφερι δεν ξανασφύριξε αγώνα υψηλής επικινδυνότητας ή κάποιο από τα μεγάλα ντέρμπι. 

Οι αξιωματούχοι της ΚΕΔ θεώρησαν σκόπιμο να τον «προστατεύσουν» και έτσι ο Γιάχος έκανε χρήση της σφυρίχτρας του σε παιχνίδια δεύτερης και τρίτης διαλογής στη Superleague. 

Να όμως που έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να επιστρέψει και να κολυμπήσει στα… βαθιά νερά της Θεσσαλονίκης. 

Δεδομένου πως διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του και καπαρώνει θέση διεθνή, καλείται να αποδείξει πως μπορεί να σηκώσει το βάρος μεγάλων αγώνων και να δικαιώσει την ΚΕΔ για την επιλογή που έκανε να του δώσει «φύλλο πορείας» για την Τούμπα, επαναφέροντας τον σε ντέρμπι έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. 

Σε διαφορετική περίπτωση κι αν δηλαδή ο Γιάχος αποτύχει στο «κρας τεστ» του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι «καυτό» και απρόβλεπτο στο «survivor» των πινάκων. Τόσο απλά.     


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (8/2)




http://bestreaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: