Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ο Νίνης που δεν είναι «El Ninio»











Από την πρώτη ημέρα της επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, ο Σωτήρης Νίνης δεν έκρυψε την μεγάλη δίψα του να κάνει restart στην καριέρα του, έπειτα από την… άγονη ιταλική θητεία, την συνεργασία του με την Πάρμα κι ένα μικρό πέρασμα από τον ΠΑΟΚ.  

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός γύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε και στην οποία έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο σε ηλικία 16,5 ετών, δημιουργώντας τότε τεράστιες προσδοκίες που προϊόντος του χρόνου δεν δικαιώθηκαν. 

Οι επιφυλάξεις του Γιάννη Αναστασίου το καλοκαίρι του 2014 για τον επαναπατρισμό του εν λόγω ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, κάμφθηκαν λίγους μήνες αργότερα και τον Νοέμβριο επέστρεψε στα πάτρια εδάφη του «τριφυλλιού». 

Ας είναι καλά ο Τάκης Φύσσας ο οποίος ουδέποτε έκρυψε την εμπιστοσύνη του στο ταλέντο και τις ικανότητες του Νίνη, θωρώντας πως δικαιούταν την ευκαιρία να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό όπως τελικώς και συνέβη. 

Από την 1η Ιανουαρίου οπότε και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια των «πρασίνων», μετράει μόλις 8 εμφανίσεις εκ των οποίων μόλις η μία (στο ντεμπούτο του στο παιχνίδι Κυπέλλου με τα Χανιά) υπήρξε «γεμάτη» (90λεπτη).

Τα προβλήματα τραυματισμών που έκαναν την εμφάνισή τους είναι αλήθεια πως δεν του επέτρεψαν να ανεβάσει στροφές και να φουλάρει τις μηχανές. 

Ωστόσο η πικρή αλήθεια είναι πως συνολικά και μέσα από τις έστω λίγες συμμετοχές και περισσότερες παρουσίες του στις προπονήσεις, δεν πείθει με τις εμφανίσεις του, την διάθεση και γενικότερα με την όλη εικόνα του. 

Κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό του συλλόγου, δεδομένου πως δεν επένδυσε μονάχα ο Νίνης στον Παναθηναϊκό για την αναγέννηση της καριέρας του, αλλά και ο Παναθηναϊκός στο Νίνη, χωρίς μέχρι σήμερα να΄χει ξεκινήσει σε καμία περίπτωση η απόσβεση της μεταγραφής. 

Σημειωτέον πως το συμβόλαιο που ενώνει τις δύο πλευρές είναι διάρκειας 2,5 ετών και προβλέπει συνολικά για τον ποδοσφαιριστή καθαρές ετήσιες αποδοχές ύψους 360.000 ευρώ. 

Αν βεβαίως φτάσουμε μέχρι εκεί, διότι η μελαγχολία και ο έντονος προβληματισμός, αναπόφευκτα δημιουργούν «μαύρες σκέψεις». 

Προσωρινά ή για μεγάλο διάστημα, ο χρόνος (και η μετέπειτα πορεία του ποδοσφαιριστή) θα δείξει.


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (5/4)





Δεν υπάρχουν σχόλια: