Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η επιστροφή του Γκονζάλες, οι Ψωμιάδηδες και η Καβάλα!


Σημείο αναφοράς στην κυριακάτικη (10/5) αναμέτρηση Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, αν μη τι άλλο αποτέλεσε η παρουσία του Εζεκιέλ Γκονζάλες στα επίσημα του «Απόστολος Νικολαϊδης». 

Πώς εμπλέκονται σε όλα αυτά οι Ψωμιάδηδες και η Καβάλα...;

Διαβάστε στην στήλη, «Η ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΝΤΗΔΩΝ».


Ως γνωστόν, ο Αργεντινός άσος βραβεύτηκε στο ημίχρονο από την «πράσινη» ΠΑΕ για την προσφορά του στην ομάδα. 

Παρεμπιπτόντως, ο «Εκι» φρόντισε να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα και στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του «τριφυλλιού».

Επειτα από επτά χρόνια (!) έγινε επιτέλους κουβέντα ούτως ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για το 1,1 εκατ. ευρώ που του έχει επιδικάσει η FIFA για την λύση του συμβολαίου το 2008 με τον Παναθηναϊκό. 

Παρεμπιπτόντως και έτσι για την ιστορία, δύο χρόνια μετά το τέλος της συνεργασίας με το «τριφύλλι», μια άλλη ελληνική ομάδα έπαιξε τα «ρέστα» της στην προσπάθεια της να τον φέρει πίσω στην Ελλάδα. Κάτι που λίγοι θυμούνται κι ενδεχομένως ακόμη και να γνωρίζουν. 

Η Καβάλα, ή για να είμαστε ακριβείς η οικογένεια Ψωμιάδη έβαλε στο μεταγραφικό «σημάδι» τον Αργεντινό παίκτη τον χειμώνα του 2010.  

Κόντρα στην έναρξη της οικονομικής κρίσης οι «αργοναύτες» έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να φορέσουν την φανέλα με το καραβάκι στο στήθος σε παίκτες που θα έκαναν την διαφορά και θα ανέβαζαν τα αγωνιστικά «κυβικά» της ομάδας.

Ενας από τους παίκτες που σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο προτάθηκε εκείνη την περίοδο και το όνομά του έκανε «κλικ», ήταν (και) ο Εζεκιέλ Γκονζάλες, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την βραζιλιάνικη Φλουμινένσε. 

Ο «Εκι» είχε εξουσιοδοτήσει τους εκπροσώπους του να προχωρήσουν σε έρευνα αγοράς στην Ευρώπη και η Ελλάδα συγκαταλεγόταν μέσα στις πρώτες χώρες των προτιμήσεων του. 


Ωστόσο παρά το γεγονός πως η οικογένεια Ψωμιάδη ήταν «μανούλα» στις διαπραγματεύσεις, με «όπλο» τις μεγάλες και «ζεστές» προκαταβολές που συνήθιζε να δίνει στους παίκτες, στην προκειμένη περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει τον Γκονζάλες στην Καβάλα και να προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση. 

Αυτά για την ιστορία και επί τη ευκαιρία της επιστροφής του Γκονζάλες στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: