Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μικρό… καλάθι για την άδεια! – «Αγκάθι» το κρας τεστ της αδειοδότησης για τον Ηρακλή εν όψει της επιστροφής στη Superleague











Τρέχει ο προγραμματισμός της νέας σεζόν στον Ηρακλή. 

Ο «Γηραιός» μαζί με την ΑΕΚ, είναι οι δύο ομάδες που θα επιστρέψουν χέρι – χέρι στην Superleague, έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει την… μπουγάδα της ανόδου απ΄την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τα πλέι οφ. 

Η μεγάλη αγωνία που διακατέχει πλέον τους Θεσσαλονικείς εστιάζεται εκτός των γραμμών του γηπέδου κι αφορά την «μάχη» της αδειοδότησης. 

Θα καταφέρουν να βγουν νικητές ή όχι, πληρώνοντας παλιές αμαρτίες και «κακώς κείμενα» του συλλόγου, οδηγούμενοι μοιραία με τους γνωστούς περιορισμούς μεταγραφών και ανανεώσεων στο επόμενο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας…;

Να θυμίσουμε πως ο φάκελος του Ηρακλή έχει ήδη κατατεθεί στην Επιτροπή Αδειδότησης της ΕΠΟ, εξαιτίας της προοπτικής ευρωπαϊκής συμμετοχής (Europa League) που υπήρχε μέσω του Κυπέλλου. 

Οι παροικούντες την ΠΑΕ συνέταξαν τον σχετικό φάκελο έχοντας προηγουμένως καλύψει στο μέτρο του δυνατού υποχρεώσεις προηγούμενων ετών, φροντίζουν όμως να κρατούν μικρό… καλάθι. 

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Σπύρος Παπαθανασάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αδειοδότησης στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την επέκταση της συνεργασίας με τον τεχνικό Νίκο Παπαδόπουλο, κάνοντας λόγο για δύο πλάνα (σε περίπτωση απόκτησης ή απόρριψη του φακέλου αδειοδότησης) εν όψει της νέας σεζόν.

Μπορεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του να έσπευσαν να ολοκληρώσουν διακανονισμούς και να κλείσουν παλιές «τρύπες» και εκκρεμότητες, ανακτώντας την χαμένη αξιοπιστία του συλλόγου και καταθέτοντας έναν όσο το δυνατόν πιο δυνατό φάκελο, ωστόσο υπάρχουν κάποια ζητήματα όπως επί παραδείγματι η έναρξη λειτουργίας (με νέο ΑΦΜ) της ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2012 και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες σχετικά με την εξασφάλιση της πολυπόθητης άδειας.

Σημειωτέον πως και την τρέχουσα σεζόν ο Ηρακλής συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Football League, χωρίς να΄χει προηγουμένως περάσει τον σκόπελο της αδειοδότησης, κάτι ωστόσο που ειρήσθω εν παρόδω συνέβη επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης και όχι μετά τον ερχομό του νέου ιδιοκτήτη. 

Και επειδή εντός των τειχών ίσως και να έβλεπαν από τότε μπροστά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και στην επόμενη «μάχη» της αδειοδότησης το καλοκαίρι του ΄15, φρόντισαν το περασμένο καλοκαίρι να «δέσουν» με συμβόλαια δύο ετών πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας όπως είναι οι Περόνε και Ρομάνο. 

Βλέπετε, όσα ξέρει (και βλέπει) ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει (και βλέπει) ο κόσμος όλος!




ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (7/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: