Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο Ζελάγια της Αρκαδίας! - Σταντ μπάι τον «αντί - Μπαράλες» (και μεταγραφικό απωθημένο των τελευταίων ετών) έχει ο Καϋμενάκης στον Αστέρα Τρίπολης

Πώς το λέει να δεις η σοφή λαϊκή ρήση…; «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». 

Κάτι που ασπάζονται σε απόλυτο βαθμό στην Τρίπολη και προτού «πεινάσουν» και χρειαστεί να τρέχουν μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού για τον αντικαταστάτη του Τζερόνιμο Μπαράλες, σπεύδουν να μαγειρέψουν. 


Όχι, μην ψαρώνετε.Ο Αργεντινός επιθετικός δεν αποχώρησε από την ομάδα της Αρκαδίας. Δεδομένου όμως πως αυξάνεται και πληθύνεται το ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. 

Οι Μπακοκαϋμενάκηδες τον κοστολογούν κοντά στα 2 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό για ουκ ολίγες ομάδες που έχουν τον υψηλόσωμο στράικερ σημειωμένο στην ατζέντα τους. 

Οσο για τον διάδοχο του στη γραμμή κρούσης του Αστέρα, εφόσον τελικά ο πρώτος σκόρερ των Αρκάδων την κάνει για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες το φετινό καλοκαίρι…;

Ο Γιάννης Καϋμενάκης έχει αναλάβει επ΄ώμου το θέμα και με την πολύτιμη βοήθεια του στενού φίλου του και γνωστού ατζέντη Χουάν Κρουζ Ογιέρ, διατηρεί ανοιχτό κανάλι με την αγορά της Αργεντινής επιχειρώντας να ψωνίσει από το… πάνω ράφι! Και το όνομα αυτού, Εμίλιο Ζελάγια.

Ο 28χρονος Αργεντινός επιθετικός αποτελεί ένα από τα μεταγραφικά απωθημένα του Καϋμενάκη, με τον εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα να προσπαθεί ουκ ολίγες φορές να τον φέρει στην Τρίπολη στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς όμως επιτυχία. 

Ο Ζελάγια αγωνίζεται στην Αρσεναλ Σαραντί έχοντας σημειώσει 7 γκολ μέσα στο 2014…

Οι δύο πρώτες κρούσεις

Το καλοκαίρι του 2012 ο Καϋμενάκης κυνήγησε την μεταγραφή του Ζελάγια, ωστόσο ο εν λόγω στράικερ προερχόταν από μια πολύ καλή σεζόν με την Αρσεναλ Σαραντί και η Ροζάριο Σεντράλ στην οποία ανήκαν τα δικαιώματά του, ήθελε επωφεληθεί οικονομικά από την πώλησή ή τον δανεισμό του με αποτέλεσμα η μεταγραφή να σκαλώσει στα χρήματα. 

Αλλά κι ένα χρόνο νωρίτερα το καλοκαίρι του ΄11 ο Ζελάγια αποτελούσε την νούμερο ένα επιλογή των Αρκάδων για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. 

Μάλιστα, τότε, στην Τρίπολη φέρονται να είχαν έρθει σε πλήρη συμφωνία με την πλευρά του παίκτη και απέμενε η συγκατάθεση της Μπάνφιλντ προκειμένου ο Ζελάγια να έμπαινε στο αεροπλάνο και να ταξίδευε με προορισμό την Ελλάδα, κάτι που τελικώς δεν συνέβη. 

Για την ιστορία η πρόταση των Αρκάδων στην Μπάνφιλντ προέβλεπε τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, ωστόσο υπήρχε μια σημαντική διαφορά στην οψιόν αγοράς του που αποτέλεσε «αγκάθι» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής… 

Ο Βρύζας και ο Τσιώλης

Παρεμπιπτόντως, στο fun club του Ζελάγια, εκτός από τον Γιάννη Καϋμενάκη, συγκαταλέγονταν προ ετών και ο Ζήσης Βρύζας. 

Ο άλλοτε πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε τσεκάρει δια ζώσης τον Αργεντινό επιθετικό την εποχή που οι Θεσσαλονικείς αρέσκονταν στο scouting report στη χώρα του τάνγκο και εντυπωσιάστηκε από τις δυνατότητές του. 

Ο ίδιος παίκτης απασχόλησε και τον Σάκη Τσιώλη για λογαριασμό του Αρη! 

Το καλοκαίρι του ΄11 προτάθηκε και άρεσε στον τότε τεχνικό των «κιτρίνων», ωστόσο το γεγονός ότι δεν είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου έκοψε την…όρεξη του Καρδιτσιώτη τεχνικού. 

Τέσσερα χρόνια αργότερα στον Αστέρα έχουν βγάλει από το αρχείο τους τον φάκελο του Ζελάγια κι όπως προανέφερα, σε περίπτωση «υπερήφανης πώλησης» του Μπαράλες θα φουλάρουν για την απόκτησή του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: