Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ενας «Φαίακας» απ΄την Σαλονίκη!

Το καλοκαίρι του 2012 ο Μάρτιν Ζέρμαν βρέθηκε μια ανάσα πριν απ΄τον ερχομό του στη χώρα μας για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. 

Ηταν η εποχή όπου οι Θεσσαλονικείς είχαν πατήσει μεταγραφικά... γκάζια για το δανεισμό του Τσέχου μεσοεπιθετικού από την Σπάρτα Πράγας. 

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός πως ο τότε 23χρονος ποδοσφαιριστής αποτελούσε μία από τις μεγάλες αδυναμίες του προέδρου Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο οποίος τον θεωρούσε ένα από τα μεγάλα ταλέντα όχι μόνο της Σπάρτα, αλλά και γενικότερα του τσέχικου ποδοσφαίρου. 

Ας όψεται όμως η ρήξη του ποδοσφαιριστή με το τεχνικό επιτελείο που μοιραία τον… έσπρωχνε προς την πόρτα της εξόδου. 

Εκείνη την περίοδο ο μάλιστα η Σπάρτα απέρριψε πρόταση της Φορτούνα Ντίσελντορφ για την πώληση του Ζέμαν, συζητώντας αποκλειστικά και μόνο για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Την ίδια περίοδο το όνομα του Τσέχου παίκτη ήταν σημειωμένο με κεφαλαία γράμματα στην ατζέντα των Ζήση Βρύζα και Γιώργου Γεωργιάδη από πλευράς ΠΑΟΚ. 

Μάλιστα ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ (που έχει θητεύσει ως προπονητής σε Εθνική Νέων και Ελπίδων της Ελλάδας) τον ήξερε και από τις µικρές εθνικές της Τσεχίας. Ο Ζέμαν είχε προϋπηρεσία σε όλα τα κλιµάκια των εθνικών ομάδων. 

Ωστόσο η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ «κόλλησε» λόγω της άρνησης του παίκτη να μεταβεί στο Αρνεμ της Ολλανδίας και να περάσει από το «μικροσκόπιο» του τότε τεχνικού του Δικεφάλου Γιώργου Δώνη. 

Τρία χρόνια αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής ετοιμάζει βαλίτσες για την Ελλάδα, όχι όμως για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά για την Κέρκυρα με την οποία βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές τις τελευταίες ημέρες. 

Σημειωτέον πως ο Ζέμαν από το 2011 κι έπειτα αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού από την Σπάρτα Πράγας σε διάφορες ομάδες (Αντμίρα, Βικτόρια Πλζεν, Σένιτσα) ενώ την φετινή σεζόν έγραψε στο κοντέρ 28 συμμετοχές και 2 γκολ με την Πρίμπραμ σε όλες τις διοργανώσεις.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: