Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε! – H… επανεμφάνιση Τσακίρη στον Πανιώνιο και οι «πληγές» του παρελθόντος

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά! 

Ποιο πράγμα…; Το σενάριο επιστροφής του Κωνσταντίνου Τσακίρη στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Πανιώνιος.


Από τον Δεκέμβριο του 2010 οπότε κι ο άλλοτε μεγαλομέτοχος των «κυανέρυθρων» αποχώρησε από την ΠΑΕ μεταβιβάζοντας το 67% των μετοχών στον Ερασιτέχνη, μέχρι και σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς ουκ ολίγα σενάρια επιστροφής του, χωρίς ωστόσο κανένα απ΄αυτά να πάρει… σάρκα και οστά.

Κάθε φορά και προτού πάρει το θέμα της επιστροφής διαστάσεις, ο πρώην διοικητικός ηγέτης των «κυανέρυθρων» φρόντιζε να διαψεύδει την προοπτική της επαναδραστηριοποίησής του στον Πανιώνιο. 

Πρώτη διάψευση

Η πρώτη φορά ήταν τον Φεβρουάριο του ΄11, αμέσως μετά τη δημόσια τοποθέτηση του τότε οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ Κωνσταντίνου Τσολακάκη περί προσπάθειας επιστροφή του Τσακίρη το καλοκαίρι.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής του κ. Τσακίρη στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο κ. Τσολακάκης εξέφρασε προσωπική άποψη χωρίς ο κύριος Τσακίρης να ερωτηθεί…», ανέφεραν τότε κύκλοι προσκείμενοι στον άλλοτε μεγαλομέτοχο των «κυανέρυθρων». 

Η τελευταία διάψευση ήρθε το Νοέμβριο του ΄11 με αφορμή το επιθετικό σχόλιο που ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook κατά του τότε τεχνικού της ομάδας Τάκη Λεμονή  και την πληθώρα μηνυμάτων από οπαδούς του Πανιωνίου. 

Τα περισσότερα από τα μισά μηνύματα, είχαν ως αίτημα την επιστροφή του στην ΠΑΕ, ο ίδιος όμως απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά των Νεοσμυρνιωτών. 

«Ρε παιδιά, εγώ έχω πει ότι δεν παίζει να επιστρέψω. Ούτε λεφτά έχω, ούτε χρόνο και ούτε ξέρω να διαχειρίζομαι εταιρία που χρωστάει τα παντελόνια της…», έγραψε χαρακτηριστικά κλείνοντας εκ νέου το θέμα της επιστροφής του.

Παρεμπιπτόντως να ανοίξω μια παρένθεση και να σημειώσω πως και λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του ΄11, χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία…

Οι...πληγές και το ραντεβού με τους «Πάνθηρες»

Οι παλιοσειρές στη Νέα Σμύρνη και γενικότερα πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στον Πανιώνιο, ασφαλώς και θα θυμούνται την πρωτοβουλία συγκεκριμένων ανθρώπων να βάλουν τον Τσακίρη να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «Πάνθηρες» και να τα βρουν. 

«Εάν τότε, οι οργανωμένοι έδειχναν τη διάθεση να ρίξουν το «mea culpa» και να του το αφιερώσουν, ο Τσακίρης θα΄ταν τώρα στον Πανιώνιο...» λένε όσοι έζησαν από κοντά εκείνη την περίοδο την απόπειρα αποκατάστασης των «τσαλακωμένων» σχέσεων τους. 

Από τότε μέχρι και σήμερα, ο Τσακίρης εμμένει σταθερά και αταλάντευτα στην θέση του που αφορά τη μη εκ νέου ενεργή ανάμιξή του στον Πανιώνιο.  

Επειδή όμως το αίμα νερό δεν γίνεται, δεν έχει γυρίσει την πλάτη στην αγαπημένη του ομάδα. 

Στο deal με τον Παναθηναϊκό για το «Απήλιον», μερίμνησε ώστε να υπάρχουν οικονομικά οφέλη και μάλιστα άμεσα για τον Πανιώνιο, ενώ κατά καιρούς για τακτοποιήσεις «καυτών» και ζωτικής σημασίας υποθέσεων του συλλόγου της καρδιάς του, έβαλε και μία και δύο και τρεις φορές το χέρι στην τσέπη. 

H «ένεση» που αποτελούσε γι’ αυτόν παλιότερα ο «ιστορικός», έγινε κάποτε «θηλιά» στο λαιμό. Παραμένει όμως διαχρονικά «ένεση». 

Εσχάτως και με αφορμή τις «ενστάσεις» που εξέφρασε (ως κάτοχος του 23% των μετοχών) σχετικά με την παράδοση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στο δίδυμο Δάρα – Ζαμάνη, οι νυν διοικούντες τον κάλεσαν να συνδράμει ή και να αναλάβει εξ ολοκλήρου την ΠΑΕ Πανιώνιος. 

Μεγάλο ενδιαφέρον βεβαίως εμπεριέχει και η στάση των οργανωμένων οπαδών («Πάνθηρες») σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και κατά πόσον θα έδειχναν τη διάθεση  να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους και να ξεπεράσουν τις διαμάχες και πληγές του παρελθόντος. Αραγε ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές...;

Δεν υπάρχουν σχόλια: