Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ο Ζέσους και ο Ολυμπιακός! – Το homework για τον Πορτογάλο τεχνικό και η προσφορά της Σπόρτινγκ που έκοψε την πειραιώτικη…όρεξη!












Περίεργα παιχνίδια σκαρώνει η μοίρα (και) στο ποδόσφαιρο. 

Ένα τέτοιο παιχνίδι είχε πρωταγωνιστές δύο Πορτογάλους τεχνικούς και τον Ολυμπιακό! Και μπαίνω αμέσως στο… παρασύνθημα της ιστορίας.

Την ώρα που ο Μάρκο Σίλβα προβάρει την προπονητική φόρμα του Ολυμπιακού και ο Ζόρζε Ζέσους φοράει ήδη την αντίστοιχη της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, λίγοι και… διαλεγμένοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πως εκτός από την Σπόρτινγκ, τους δύο Πορτογάλους προπονητές «συνδέει» κατά ένα τρόπο και η πειραϊκή ομάδα! Τι σημαίνει αυτό…;

Τα πράγματα είναι απλά. Προτού ο Ολυμπιακός καταλήξει στον πρώην τεχνικό της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας Μάρκο Σίλβα για το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας (στην μετά – Περέιρα εποχή στο λιμάνι) μελέτησε ουκ ολίγες άλλες περιπτώσεις τεχνικών από τις ξένες αγορές.

Ειδικότερα μάλιστα από την Πορτογαλία, ο Ζόρζε Ζέσους ερχόταν πρώτος στις προτιμήσεις των «ερυθρόλευκων» σύμφωνα με ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα, απόρρητα θέματα και καταστάσεις στην Πλατεία Αλεξάνδρας. 

Πάνω όμως που οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν βγάλει τον φάκελο του Ζέσους και άρχισαν το homework σχετικά με το κατά πόσο θα ήταν εφικτή η μεταξύ τους συνεργασία, ήρθε κι έσκασε η δελεαστική πρόταση της Σπόρτινγκ στο γραμματοκιβώτιο του 61χρονου τεχνικού που τον έκανε να αφήσει την Μπενφίκα και να αλλάξει στρατόπεδο πηγαίνοντας στη δεύτερη μεγάλη (και μισητή για τους οπαδούς της Μπενφίκα) ομάδα της πόλης.  

Ως γνωστόν τα «λιοντάρια» του προσέφεραν το ποσό των 4,4 εκατομμυρίων ευρώ για τριετές συμβόλαιο, προκειμένου να αφήσει τους πρωταθλητές και να καθίσει στον πάγκο της Σπόρτινγκ, προκαλώντας «σεισμό» στην πορτογαλική ποδοσφαιρική πιάτσα. 

Συγχρόνως έκοψαν σχεδόν με το «καλημέρα» την… όρεξη του Ολυμπιακού και την διάθεση του να διερευνήσει την προοπτική της κοινής πορείας του με τον έμπειρο τεχνικό.

Το προπονητικό προφίλ του Ζέσους και τα παράσημα στην προπονητική στολή του, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή των «αετών» σε δύο συνεχόμενους τελικούς του Europa League, η αλήθεια είναι πως έκαναν μεγάλο «γκελ» στον Ολυμπιακό. 

Ωστόσο η απόφασή του να μετακομίσει στην «αιώνια» αντίπαλο της Μπενφίκα έναντι ενός άκρως δελεαστικού συμβολαίου, υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» να στραφούν εκ των πραγμάτων σε άλλες πιο προσιτές λύσεις καταλήγοντας στον προκάτοχο του Ζέσους στον πάγκο της Σπόρτινγκ. 

Αυτά, έτσι για την ιστορία και τα περίεργα παιχνίδια που σκαρώνει η μοίρα (και) στο ποδόσφαιρο.   



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ»- «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (25/6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: