Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Βέλγιο καλεί Τασουλή…! – Η πρόταση στον Πανιώνιο για την πώληση του 24χρονου διεθνούς αμυντικού












Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Χρήστος Τασουλής ακολουθούσε το δρομολόγιο Ταύρος – Νέα Σμύρνη προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου, η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του πέρασε αυτό που λέμε στα… ψιλά. 

Τα 2-3 χρόνια προϋπηρεσίας στον Φωστήρα και οι μηδενικές παραστάσεις από την Σούπερ Λίγκα, έκαναν επιφυλακτικούς ουκ ολίγους στην πλατεία σχετικά με την άμεση απόσβεση της μεταγραφής του στον Πανιώνιο. 

Προϊόντος του χρόνου ο 24χρονος αριστερός μπακ με το θράσος του πρωτάρη κατάφερε όχι μόνο να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα των «κυανέρυθρων», αλλά έφτασε στο σημείο να προσκληθεί στην Εθνική ομάδα! 

Το νεαρό της ηλικίας σε συνδυασμό με τις γαλανόλευκες κλήσεις και την «γεμάτη» σεζόν με τον Πανιώνιο, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ξένων σκάουτ. 

Οι επισκέψεις στη Νέα Σμύρνη «κατασκόπων» ευρωπαϊκών ομάδων είχαν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ στα δύο τελευταία παιχνίδια της Εθνικής με αντιπάλους τα Νησιά Φερόε και την Πολωνία υπήρξε σκάουτ βελγικής ομάδας στις εξέδρες. 

Όχι απλά για να πάρει μια πρώτη γεύση από τον νεαρό ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου, κάτι που τελικώς και για την ιστορία δεν συνέβη, αφού και στα δύο ματς «γυάλισε» τον πάγκο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης στα γραφεία της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ είχα νωρίτερα φτάσει επίσημη πρόταση – made in Belgium- για την απόκτηση του Τασουλή. 

Η προσφορά της βελγικής ομάδας που ειρήσθω εν παρόδω συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της εν λόγω χώρας, δεν έφτανε στο βαθμό που κυμαίνονται οι οικονομικές απαιτήσεις της διοίκησης του Πανιωνίου για την «υπερήφανη πώληση» του ποδοσφαιριστή και σε πρώτο χρόνο απορρίφθηκε. 

Ωστόσο το «κανάλι» δεν έχει κλείσει, αλλά παραμένει ανοιχτό με τους Βέλγους να δείχνουν τη διάθεση να το συζητήσουν, να το παλέψουν και να επανέλθουν με μια νέα βελτιωμένη πρόταση με ότι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο. 

Σημειωτέον πως το συμβόλαιό του Τασουλή με τον Πανιώνιο λήγει το καλοκαίρι του 2017, ενώ υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης (κοντά στο 30%) για την ομάδα του Φωστήρα σε περίπτωση μεταγραφής του σε άλλο σύλλογο, κάτι που όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ανεβάζει το κόστος πώλησης του ποδοσφαιριστή. 



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (17/7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: