Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

«Κληρώνει» για τον Κονέ! – Το backstage του μεταγραφικού... love story της Βέροιας με τον Ιβοριανό μέσο












Από… σαράντα κύματα περνάει το φετινό καλοκαίρι η προσπάθεια της Βέροιας να προσθέσει τον Εμάνουελ Κονέ στο ρόστερ της, δίνοντας διαστάσεις σίριαλ στο «love story» των δύο πλευρών.

Μέχρι πρότινος η ρευστή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και ο κίνδυνος του «Grexit» έκαναν διστακτικούς ουκ ολίγους ξένους παίκτες και μεταξύ αυτών και τον Ιβοριανό μέσο για το κλείσιμο της μεταγραφής στην ομάδα της Ημαθίας, παρά την προφορική συμφωνία αναφορικά με τους οικονομικούς όρους του deal. 

Προϊόντος του χρόνου η κατάσταση ομαλοποιήθηκε στο εσωτερικό της χώρας, έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των δανειστών, ωστόσο μέχρι και σήμερα ο 29χρονος παίκτης δεν έχει υπογράψει και δεν έχει… σκάσει μύτη στη Βέροια; Ο λόγος…;

Όχι πάντως η σφήνα κάποιας άλλης ομάδας ως είθισται να συμβαίνει σε μεταγραφικές περιόδους. Ούτως η άλλως η πρόταση της Βέροιας και γενναιόδωρη κρίνεται και καλύπτει απόλυτα τον ποδοσφαιριστή.

Αν και ο πρώην παίκτης του Λεβαδειακού αισθάνεται πλέον πιο ήρεμος για τα δρώμενα στην Ελλάδα, υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι» που εμποδίζει την μετακόμισή του στη Βέροια. 

Η στήλη σκάλισε εκεί ακριβώς που έπρεπε και έμαθε πως η βίζα του λήγει, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να επιστρέψει στην Ακτή Ελαφοντοστού για την ανανέωση της. 

Επειδή όμως η γραφειοκρατία δεν αποτελεί μονάχα ελληνικό… προνόμιο σε αυτόν τον ντουνιά, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου 45 ημερών για την παραλαβή της νέας βίζας. 

Κάτι που σημαίνει πως ο Κονέ θα΄χει χάσει όλο το στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας και τα πρώτα επίσημα ματς του νέου πρωταθλήματος, προοπτική που όπως αντιλαμβάνεστε φρενάρει τους Ημαθιώτες. 

Μια φορά στη Βέροια δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Ηδη μέσω του νομικού επιτελείου έχουν απευθυνθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και επιχειρούν να ανανεώσουν την βίζα του ποδοσφαιριστή, χωρίς να χρειαστεί η επίσκεψή και πολυήμερη παραμονή του στην πατρίδα του. 

Η απάντηση αναμένεται το αργότερο μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το μεταγραφικό τοπίο σχετικά με την απόκτηση ή όχι του Ιβοριανού αμυντικού μέσου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (19/7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: