Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Κάρπι καλεί Λουκά Βύντρα! – Η «σταχτοπούτα» του Καμπιονάτο (και μια ισραηλινή ομάδα) στο… κυνήγι του διεθνούς αμυντικού












Επιμένων (μη) ελληνικά ο Λουκάς Βύντρα. 

Ο διεθνής αμυντικός – όπως έγραφε προ ημερών η στήλη – δεν βλέπει διόλου «ζεστά» την προοπτική επαναπατρισμού έπειτα από το λύση της συνεργασίας με την Λεβάντε, παρά τις «σειρήνες» που φτάνουν στα αυτιά του από τα πάτρια εδάφη. 

Βεβαίως θα πείτε (και δεν θα΄χετε άδικο) πως αυτά μας τα΄παν κι άλλοι και συν τω χρόνω επέστρεψαν άρον – άρον στην Ελλάδα, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ο 34χρονος αμυντικός δεν κυκλοφορεί ρέστος στην αγορά, αλλά αντίθετα έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων. 

Και ειδικότερα μία εξ αυτών, δεν είναι παίξε – γέλασε. Όχι αυτή που προέρχεται από ομάδα του Ισραήλ, αλλά εκείνη που φέρνει στην ούγια την σφραγίδα της ιταλικής Κάρπι. Κες σε κε σε Κάρπι;

Πρόκειται για τον σύλλογο που για πρώτη φορά στα 106 χρόνια της ιστορίας του προβιβάστηκε στην Serie A και τη νέα σεζόν θα χτυπήσει κάρτα στο χλιδάτο Καμπιονάτο.

Το εντυπωσιακό μάλιστα με την Κάρπι είναι πως είχε χρεοκοπήσει το 2000, με αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. 

Σταδιακά ανέβηκε σιγά, σιγά τα… σκαλιά του ιταλικού ποδοσφαίρου, τη σεζόν 2013-14 κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Serie B και εσχάτως έφτασε στο σημείο να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στη Serie A.

H Κάρπι είναι μία πόλη (στην επαρχία της Μόντενα) με μόλις 70.000 κατοίκους και η ποδοσφαιρική της ομάδα αγωνίζεται σε γήπεδο χωρητικότητας 4.144 θέσεων («Stadio Sandro Cabassi») ενώ είναι η ένατη από την Εμίλια-Ρομάνια που θα συμμετάσχει στη μεγάλη κατηγορία μετά τις Μπολόνια, Μόντενα, Σπαλ, Τσεζένα, Πάρμα, Ρετζιάνα, Πιατσέντσα και Σασουόλο.

Η ιστορία της… σταχτοπούτας Κάρπι, πάντως, κάθε άλλο παρά συγκινεί κάποιους «εταίρους» στην Serie A. 

Πριν μήνες ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, σχολίασε πως αν «ανεβαίνουν» τέτοιες ομάδες, θα θεωρούνται μη εμπορικές και έτσι θα πέσει η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος. 

Μια φορά στον Βύντρα κάθε άλλο παρά κακοπέφτει η προσφορά που έφτασε στο γραμματοκιβώτιο του από την ιταλική ομάδα και η οποία τον έβαλε σε σοβαρές σκέψεις. Κοτζάμ Καμπιονάτο είναι αυτό, όχι παίξε – γέλασε!



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (18/7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: