Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

«Κεραίες» για Μπουχαλάκη! – Ανοιχτή η προοπτική μετακόμισης εκτός συνόρων για το «πουλέν» του Μάρκο Σίλβα

Βιρτουόζος ο Πάρντο, εκτελεστής ο Φινμπόγκανσον, ωστόσο η αποκάλυψη του φετινού καλοκαιριού φέρνει αμιγώς ελληνικό χρώμα στον Ολυμπιακό. Και το όνομα αυτού, Ανδρέας Μπουχαλάκης. 


Ο 22χρονος μέσος βγάζει ασπροπρόσωπο το νέο «λογαχό» της πειραϊκής ομάδας Μάρκο Σίλβα για την επιλογή του να τον κρατήσει στο ρόστερ, να τον πάρει στην προετοιμασία και κατ΄επέκταση να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει πως διαθέτει το ανάστημα να επιβιώσει και να διακριθεί σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Οσοι παρακολούθησαν δια ζώσης την φετινή προετοιμασία των «ερυθρόλευκων», έχουν να λένε τα καλύτερα για τον αναγεννημένο Μπουχαλάκη. 

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής προσφέρει ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον τρόπο που «διαβάζει» το γήπεδο και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού.

Τρέξιμο, πίεση και κλέψιμο της μπάλας ζητάει από τα χαφ ο Σίλβα και ο Μπουχαλάκης τα κάνει όλα αυτά τόσα καλά, που διεκδικεί με αξιώσεις θέση βασικού εν όψει της νέας σεζόν.

Πόσω μάλλον αν ο Μιλιβόγεβιτς φορέσει την «κορδέλα» και μετακομίσει σε άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες τις τελευταίες ημέρες της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Μια φορά στην πιάτσα των ατζέντηδων δεν θεωρούν «κλειδωμένη» την παραμονή του Μπουχαλάκη στο ρόστερ του Ολυμπιακού. 

Μπορεί ο Σίλβα να τον θεωρεί «πουλέν» του και να εκτιμά ότι διαθέτει όλο το πακέτο προκειμένου να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, ωστόσο υπάρχουν ευρωπαϊκές ομάδες οι οποίες έχουν στραμμένες τις κεραίες τους στον νεαρό παίκτη με ότι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο, δεδομένου πως απομένουν ακόμη δύο εβδομάδες για το πέσιμο της καρό σημαίας των καλοκαιρινών μεταγραφών… 

Η κλήση και τα test events της Γκρόνινγκεν

Το βιογραφικό του Μπουχαλάκη κυκλοφορεί από παλιά στα επιτελεία ουκ ολίγων κλαμπ εκτός συνόρων. 

Λίγοι γνωρίζουν πως το καλοκαίρι του ΄13 η Γκρόνινγκεν ήρθε σε κατ΄αρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό για το δανεισμό του, έχοντας φυσικά προηγουμένως κάνει το σχετικό homework και μελετώντας καλά το φάκελο του ποδοσφαιριστή.

Οι Ολλανδοί παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τον Μπουχαλάκη, από την εποχή που αγωνιζόταν με την ομάδα Νέων (U-20) του Εργοτέλη στο διεθνές τουρνουά της Ουτρέχτης. 

Εκεί τους έκανε το πρώτο «κλικ» και έκτοτε, είχαν τις κεραίες τους στραμμένες πάνω του.

Προϊόντος του χρόνου οι εμφανίσεις του Ελληνα ποδοσφαιριστή με την Εθνική Ελπίδων στο καλοκαιρινό Μουντιάλ της Τουρκίας, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις στο τμήμα σκάουτινγκ της Γκρόνινγκεν.  

Πληροφορούμενοι οι Ολλανδοί πως ο Ολυμπιακός απέκτησε τα δικαιώματά του από τον Εργοτέλη, αλλά δεν σκόπευε να τον διατηρήσει σε πρώτο χρόνο στο πλούσιο ρόστερ του, αποφάσισαν να ζητήσουν το δανεισμό του για ένα χρόνο από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Κι ενώ οι δύο ομάδες είχαν έρθει σε μία πρώτη συμφωνία, ο ξαφνικός όρος των Ολλανδών να περάσει ο Μπουχαλάκης από τριήμερα τράιαλς και εν συνεχεία εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» ο προπονητής να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του, δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο δανεισμός και η μετακόμιση του νεαρού ποδοσφαιριστή στην Ολλανδία πήγαν… περίπατο, όχι όμως και οι «ματιές» ευρωπαϊκών ομάδων στον νεαρό μέσο του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: