Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το mea culpa της Ξάνθης! – Η αναδίπλωση Λουτσέσκου, η…παρέμβαση Πανόπουλου και η επίσκεψη του Κασναφέρη στον Μήτσιο!













Ένα χρόνο έχει συμπληρώσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης. 

Ολοκληρωμένο δείγμα πάντως δεν υπάρχει, σχετικά με την κουλτούρα που έχει ως προπονητής και το κατά πόσο διαφέρει αυτή από την μίζερη ελληνική πραγματικότητα.

Το βέβαιο πάντως είναι πως ο Ρουμάνος τεχνικός αντιλαμβάνεται διαφορετικά κάποια ζητήματα που προκύπτουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει ακόμη και «mea culpa» όπου θεωρεί πως έχει κάνει λάθος.

Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως προκαλούν ερωτηματικά οι δηλώσεις που έκανε στο «τρίτο ημίχρονο» της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, όταν είχε επιτεθεί κατά του διαιτητή Μήτσιου (με αφορμή το μη καταλογισμό ενός πέναλτι) και η απόσυρσή τους την επόμενη κιόλας ημέρα. 

Ιδού τι δήλωσε ο 46χρονος κόουτς στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης στα Πηγάδια:

«Ακόμα και τώρα που ηρέμησα δεν αλλάζω τη δήλωσή μου. Ο διαιτητής επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και δεν δέχομαι τίποτα άλλο. Ο διαιτητής γύρισε το παιχνίδι πολύ πίσω. 

Πολλά χρόνια πίσω. Εμείς παίξαμε τις πιθανότητές μας, απέναντι σε μια δυνατή ομάδα. Σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν το αποτέλεσμα ήταν 1-0 από το πρώτο μέρος».

Ε μετά από 24 ώρες ο κόουτς Λουτσέσκου ανέκρουσε πρύμναν ανασκευάζοντας τις αρχικές δηλώσεις του:
«Οι αναφορές μου για τον διαιτητή του αγώνα Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός που έγιναν μετά τη λήξη του ήταν εν θερμώ, με βάση την εικόνα που είχα από τον αγωνιστικό χώρο. 

Βλέποντας ξανά την επίμαχη φάση σε βίντεο, πιστεύω ότι η απόφαση του διαιτητή ήταν σωστή χωρίς να είναι αυτή αποκλειστικά υπεύθυνη στη διαμόρφωση του αποτελέσματος» ανέφερε ο Ρουμάνος τεχνικός σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο επίσημο site της ομάδας.

Μια φορά στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης βοά ο τόπος πως η συγκεκριμένη στάση του Λουτσέσκου φέρεται να έγινε (και) κατόπιν προσωπικής… παρέμβασης του μεγαλομετόχου της θρακιώτικης ΠΑΕ Χρήστου Πανόπουλου. 

Και όχι μόνο για να αποφύγει η ΠΑΕ το πρόστιμο (15-20.000 ευρώ) που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις μετά από την κλήση του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. 

Παρεμπιπτόντως στην τοπική κοινωνίας της Ξάνθης κυκλοφορεί και κάτι ακόμη εξίσου ενδιαφέρον: 
ο Γιώργος Κασναφέρης πρόλαβε λέει τον Λουτσέσκου και μετά το τέλος του αγώνα πήγε στα αποδυτήρια των διαιτητών, μεταφέροντας στο Μήτσιο πως είδε την επίμαχη φάση στο βίντεο και κατάλαβε την ορθότητα της απόφασης του Ηπειρώτη ρέφερι.

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (26/9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: