Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Προτάθηκε ο Κλάους Αουγκεντάλερ! - Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου η νέα γερμανική... άφιξη στην ΕΠΟ με φόντο τον πάγκο της Εθνικής!












Γερμανό ψάχνουν και Γερμανό κόουτς δεν… βρίσκουν ο Γιώργος Γκιρτζίκης και τα άλλα παιδιά της ΕΠΟ. 

Μια φορά η βελόνα παραμένει κολλημένη στο «made in Germany», παρά το φιάσκο με τον Μπερντ Σούστερ και τις άκαρπες – μέχρι τώρα - συζητήσεις με τους υπόλοιπους 
Γερμανούς προπονητές. 

Επειδή όμως μιλάμε για μια μεγάλη δεξαμενή σημειώστε ένα ακόμη όνομα, από την ίδια προπονητική σχολή που έσκασε στο Πάρκο Γουδή. Και το όνομα αυτού, Κλάους Αουγκεντάλερ! 

Ο θρύλος της Μπάγερν Μονάχου και 58χρονος Γερμανός τεχνικός, αποτελεί μια μία από τις εμβληματικές προσωπικότητες που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα των Βαυαρών.  

Με περισσότερες από 400 συμμετοχές με την Μπάγερν την εποχή που κυκλοφορούσε με τα εξάταπα στα πόδια και συγκεκριμένα από τα μέσα της δεκαετίας του 70' μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 90'. 

Υπήρξε ένας από τους θρύλους των Βαυαρών κατακτώντας 7 τίτλους στην Μπουντεσλίγκα, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Δυτική Γερμανία το 1990 στον τελικό με την Αργεντινή. Αυτά για το τεράστιο – ποδοσφαιρικό – βιογραφικό του κι έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. 

Ως προπονητής ο Αουγκεντάλερ δεν έχει σαφώς να επιδείξει ανάλογα… παράσημα στην στολή του. Το γεγονός άλλωστε πως από τον Οκτώβριο του 2011 και το «διαζύγιο» με την Ουντερχάκινγκ παραμένει χωρίς ομάδα, αν μη τι άλλο φωτογραφίζει πως το προπονητικό όνομά του δεν κάνει το ίδιο «γκελ» με το ποδοσφαιρικό.

Εκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα ως συνεργάτης του τεχνικού τιμ στην Μπάγερν Μονάχου. Ακολούθησε η αυστριακή Γκράζερ (Ιούλιος 1997 – Μάρτιος 2000) η Νυρεμβέργη ( Μάρτιος 2000- Απρίλιος 2003) η Μπάγερ Λεβερκούζεν (Μάιος 2003-  Σεπτέμβριος 2005), η Βόλφσμπουργκ ( Δεκέμβριος 2005 -  Μάιος 2007) και η Ουντερχάκινγκ ( Μάρτιος 2010- - Οκτώβριος 2011).

Οσο για το κασέ του; Αν στην ΕΠΟ αποφασίσουν τελικά πως ο θρύλος των Βαυαρών διαθέτει το απαιτούμενο πακέτο για να φορέσει την γαλανόλευκη φόρμα, να ΄στε βέβαιοι πως θα βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό και ο Αουγκεντάλερ θα΄ρθει για μόνιμη εγκατάσταση στα μέρη μας.   




ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (13/10)   

Δεν υπάρχουν σχόλια: