Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

«Πάρε τον Πογέτ στην ΑΕΚ…» - Το πρόσωπο – made in England – που έβαλε τον Ουρουγουανό κόουτς στο προπονητικό «κάδρο» του Μελισσανίδη!




Λένε πως πίσω από κάθε υποηφιότητα προπονητή για τον ελεύθερο πάγκο μιας ομάδας, «κρύβεται» πάντα κι ένας μάνατζερ που τρέχει την ιστορία από πίσω. Πότε βγαίνοντας μπροστά και πότε αθόρυβα και διακριτικά. 

Γράψτε λάθος, διότι αυτό το «πάντα» δεν είναι κανόνας. 

Βλέπετε, υπάρχουν και περιπτώσεις τεχνικών οι οποίες μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των συλλόγων κι εξετάζονται, όχι μέσω βιογραφικών που αποστέλλονται από τους ατζέντηδες στα γραφεία τους, αλλά από εισηγήσεις και παροτρύνσεις… τρίτων προσώπων. 

Όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση με το ειδύλλιο της ΑΕΚ με τον Γκουστάβο Πογέτ. 

Το ανοιχτό κανάλι μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει τις… ρίζες του στην πρόταση - ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις - κάποιου ατζέντη (Ελληνα ή ξένου) ο οποίος πρότεινε τον Ουρουγουανό τεχνικό στην Ενωση.

Παρεμπιπτόντως, ο 46χρονος κόουτς δεν συνεργάζεται με κάποιον agent, αλλά με έναν Αγγλο δικηγόρο, ο οποίος αναλαμβάνει δράση μονάχα για θέματα συμβολαιογραφικού χαρακτήρα. 

Κάτι που σημαίνει πως μάνατζερ στην ιστορία των συζητήσεων και των επαφών με την ΑΕΚ σχετικά με την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας, πολύ απλά δεν υπήρξε από την αρχή και δεν προέκυψε προϊόντος του χρόνου. 

Οσο για το πώς έφτασαν στην ΑΕΚ στα ίχνη του Πογέτ και αποφάσισαν να κάνουν focus στην περίπτωσή του; Εδώ ακριβώς είναι που μπαίνουμε στο… παρασύνθημα του ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης – made in England – η πρώτη νύξη στην Ενωση για τον Ουρουγουανό κόουτς έγινε στον Δημήτρη Μελισσανίδη μέσω προσωπικού του φίλου, ο οποίος μένει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα στην «Μέκκα» του ποδοσφαίρου. 

Το συγκεκριμένο πρόσωπο τυγχάνει να΄ναι και οπαδός της Σάντερλαντ, στον πάγκο της οποίας κάθισε ο Πογέτ από τον Οκτώβριο του ΄13 μέχρι τον Μάρτιο του ΄15. 

Από την στιγμή που πληροφορήθηκε πως η ΑΕΚ έριξε τίτλους τέλους στην κοινή πορεία της με τον Τραϊανό Δέλλα, επικοινώνησε με τον «τίγρη» και τον παρότρυνε να ασχοληθούν με την ελκυστική περίπτωση του Ουρουγουανού κόουτς, θεωρώντας πως διαθέτει την προσωπικότητα και γενικότερα το «πακέτο» να έρθει και να κάνει την διαφορά στην ΑΕΚ. 

Κάτι που του… βγήκε, έχοντας ασφαλώς προσωπική άποψη για τα εξαιρετικά δείγματα γραφής του Πογέτ στην αγαπημένη του ομάδα (Σάντερλαντ) και σε ένα τρομερά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως την Premier League. 

Μετά από όλα αυτά ο Δημήτρης Μελισσανίδης κύκλωσε το όνομα του Πογέτ και εξουσιοδότησε τον τεχνικό διευθυντή Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να προχωρήσει στο σχετικό homework, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον θα μπορούσε να απασχολήσει σοβαρά την ΑΕΚ και να γίνει ο επόμενος προπονητής στην μετά – Δέλλα εποχή στους «κιτρινόμαυρους». 


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (29/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: