Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ο Σέντερλουντ, ο Τουρέ και τα άλλα...παιδιά της ΑΕΚ

Στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής (15/11) Πογέτ, Μπάγεβιτς και στην «Ένωση» προχωρούν με τις περιπτώσεις που απασχολούν, ενόψει της ενίσχυσης που επίκειται για τον Γενάρη.


Εδώ και αρκετές μέρες η συζήτηση περί μεταγραφών έχει «ανάψει» για την ΑΕΚ, με τους επικεφαλής της ομάδας να βάζουν στο τραπέζι τις κινήσεις που θα κάνουν, με στόχο την ενίσχυση της «Ένωσης» στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. 

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» έχουν εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ, θεωρούν πως έχει δυνατότητες και μπορεί να πετύχει πράγματα φέτος, φροντίζοντας να το ενισχύσουν περισσότερο στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται. 

Με κινήσεις μελετημένες, που θα εξαλείφουν τις πιθανότητες αστοχίας. Γι’ αυτό και το σκάουτινγκ προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ξεκινήσει ήδη.

Στην ΑΕΚ κινούνται πρωτίστως για την απόκτηση ενός σέντερ φορ που θα έρθει για να κάνει τη διαφορά. Ενός επιθετικού που θα «γεμίζει» την αντίπαλη περιοχή και παράλληλα θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα. Δίνοντας λύση σε έναν τομέα που η ομάδα δείχνει να «πονάει».


Έχει όλο το «πακέτο» ο Σέντερλουντ

Ο Αλεξάντερ Σέντερλουντ αποτελεί μια περίπτωση επιθετικού, που στην ΑΕΚ έχουν ξεχωρίσει. 

Ο διεθνής Νορβηγός γκολτζής της Ρόζενμποργκ, κάνει πράγματα και θαύματα στη χώρα του και στην «Ένωση» θεωρούν πως μπορεί να γίνει το «κανόνι» που αναζητά η ομάδα στην αγορά. «Φορτώνοντας» με γκολ τις αντίπαλες περιοχές.


Η υπόθεση παρουσιάζει δυσκολίες, καθώς οι εμφανίσεις του Σέντερλουντ με την Ρόζενμποργκ αλλά και την εθνική, έχουν κάνει τη φήμη του να εξαπλωθεί εκτός συνόρων. Με αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους (σ. σ. κυρίως από το Καμπιονάτο), να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του. 

Κάτι που έχει κάνει τη Ρόζενμποργκ να προσδοκά σε ένα σημαντικό ποσό για να τον παραχωρήσει και την ΑΕΚ να έχει μπροστά της πέραν των απαιτήσεων των Νορβηγών, και τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο τα παραπάνω δεν δείχνουν να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους του «Δικεφάλου», που φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με την περίπτωση του υψηλόσωμου φορ. Τον οποίο παρακολουθούν… στενά εδώ και καιρό και εκτιμούν πως έχει όλο το «πακέτο» που ψάχνουν.


Κρούση για Τουρέ

Εκτός του Σέντερλουντ, στην ατζέντα της ΑΕΚ βρίσκεται και το όνομα του Ιμπραΐμα Τουρέ, του Σενεγαλέζου επιθετικού που έμεινε ελεύθερος από την Αλ Νασρ. 

Τα χαρακτηριστικά του Τουρέ μοιάζουν πολύ με εκείνα του Νορβηγού και πρόκειται για παίκτη που πληροί τις προδιαγραφές που έχουν θέσει στην ΑΕΚ. 

Το… φλερτ μεταξύ της «Ένωσης» και του Σενεγαλέζου ξεκίνησε επί της ουσίας το καλοκαίρι, με την υπόθεση τότε να μην προχωρά, αφού ο παίκτης, παρά τα όσα επικοινωνούσε η πλευρά του, δεν κατόρθωσε να μείνει ελεύθερος.

Κάτι που ήρθε στην πορεία και αυτόματά το όνομά του μπήκε και πάλι στη λίστα της ΑΕΚ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται να υπάρξει επαφή με την πλευρά του Τουρέ μέσα στα επόμενα 24ωρα, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να θέλουν να διερευνήσουν σε πρώτη φάση τις προθέσεις αλλά και τις απαιτήσεις του Σενεγαλέζου.


Κι άλλες λύσεις στην ατζέντα

Σέντερλουντ και Τουρέ είναι δύο επιλογές που κοιτάζει η ΑΕΚ για την επίθεση, αλλά δεν «παίζουν» μόνοι τους. Στο μπλοκάκι του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς υπάρχουν κι άλλοι επιθετικοί, κυρίως από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που εξετάζονται και περνούν από το «μικροσκόπιο». Με τον «Μίλο» να τα έχει ήδη θέσει υπόψιν των υπόλοιπων ανθρώπων της ομάδας.

Ενώ δεν αποκλείεται για κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία να πραγματοποιηθεί σύντομα και κάποιο ταξίδι, ώστε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ να τους δει από κοντά ή ακόμα-ακόμα να κάνει και επαφές μαζί τους. 

Στόχος της «Ένωσης» άλλωστε είναι να προετοιμαστεί από τώρα για την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου και να μην… τρέχει τελευταία στιγμή, για να καλύψει τα κενά του ρόστερ.



Στην Αθήνα  Πογέτ και «Ντούσκο»

Ο Γκουστάβο Πογέτ βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να επιστρέφει στη χώρα μας, έπειτα από το ολιγοήμερο ταξίδι του στην Αγγλία, για να τακτοποιήσει τις λεπτομέρειες της εγκατάστασής του στην Ελλάδα. 

Ενώ επέστρεψε στη βάση του και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, έπειτα από το σύντομο ταξίδι του στην Βοσνία.

Η επιστροφή του προπονητή και του εκτελεστικού διευθυντή της ΑΕΚ στη χώρα μας σηματοδοτεί και εξελίξεις γύρω από τα μεταγραφικά, με τους δύο άνδρες να συζητούν λεπτομερώς μέσα στην εβδομάδα με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, για όλες τις περιπτώσεις που απασχολούν την ομάδα.


Σύσκεψη και αποφάσεις για όλα

Πογέτ, «Ντούσκο» και «Μίλο» αναμένεται να έχουν ευρεία σύσκεψη σχετικά με τα μεταγραφικά μέσα στις επόμενες μέρες, βάζοντας όλα τα ζητήματα στο τραπέζι και παίρνοντας αποφάσεις για τις κινήσεις που θα κάνει η ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. 

Και εκεί θα ξεκαθαρίσει και η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η «Ένωση» στο συγκεκριμένο κομμάτι, μιας και αναμένονται και οι πρώτες εισηγήσεις του Πογέτ, σχετικά με το ρόστερ και τις θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση, πέραν της επίθεσης. Για την οποία η προσθήκη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στην ΑΕΚ υπάρχουνν σκέψεις για κινήσεις που θα αφορούν το κέντρο της άμυνας και τα άκρα της επίθεσης, ωστόσο τον τελευταίο λόγο στο συγκεκριμένο ζήτημα τον έχει ο προπονητής. 

Ο Πογέτ φαίνεται να θέλει να δώσει την ευκαιρία στον Σέζαρ Άρθο να δείξει τι μπορεί να κάνει και εφόσον ο Ισπανός πείσει με τις εμφανίσεις του, το θέμα της απόκτησης ενός ακόμα στόπερ, θα πάει πίσω. 

Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανό μετά την απόκτηση επιθετικού, η «Ένωση» να φουλάρει και για κεντρικό αμυντικό, «θωρακίζοντας» έτσι και τα μετόπισθεν.

Για το ζήτημα του εξτρέμ τώρα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, μιας και αφενός ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το σύστημα που θα ακολουθήσει ο Πογέτ και το αν αυτό θα περιλαμβάνει κλασικά εξτρέμ και αφετέρου δεν έχουν αξιολογηθεί πλήρως οι δυνατότητες των Βάργκας, Μπουονανότε και το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν. 

Με τις όποιες συζητήσεις για αυτό το ζήτημα να είναι προς το παρόν επιδερμικές και λιγότερο ουσιαστικές.

Τη δεδομένη στιγμή ο Πογέτ θέλει να καταλήξει στη διάταξη που θα δουλέψει και στον ρόλο που θα έχουν στο γήπεδο οι παραπάνω παίκτες, ώστε να πάρει πράγματα από εκείνους η ομάδα. 

Και κατόπιν να δει το αν θα χρειαστεί και έναν ακόμα εξτρέμ, για το υπόλοιπο της σεζόν.



ΠΗΓΗ: www.aekarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: