Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Κίνηση για παίκτη τοπ επιπέδου στην ΑΕΚ

Παρά το… ανέβασμα του Τζιμπούρ, στην ΑΕΚ εξακολουθούν να έχουν σε πρώτο πλάνο την απόκτηση σέντερ φορ, που θα έρθει για να κάνει τη διαφορά.


Οι δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με την Καλλονή ο Γκουστάβο Πογέτ, «φωτογράφισαν» μεταγραφή τον Γενάρη, σε συγκεκριμένη θέση και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός τόνισε πως θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του έναν γρήγορο μεσοεπιθετικό, ήτοι ακραίος. 

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ θα έπαιρνε πολλά αν είχε στις τάξεις της έναν παίκτη με κύριο όπλο την ταχύτητα και το παραπάνω ζήτημα έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων από τους επικεφαλής της.

Με την «Ένωση» να έχει στη λίστα της ποδοσφαιριστές με αυτά τα χαρακτηριστικά και να ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να τους «τσεκάρει», ώστε να παρθούν και οι τελικές αποφάσεις. 

Το ότι η ΑΕΚ πάντως αναζητά στην αγορά έναν γρήγορο μεσοεπιθετικό, δεν αναιρεί και την ανάγκη που είχε εντοπισθεί το προηγούμενο διάστημα, για ενίσχυση στη γραμμή κρούσης. 

Για την ακρίβεια έχει συμβεί μάλλον το αντίθετο, παρά το γεγονός πως ο Ραφίκ Τζιμπούρ έχει επιστρέψει… αγριεμένος και έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό, στην καλή εικόνα που παρουσιάζει τελευταία ο «Δικέφαλος».

Ο τρόπος που λειτουργεί στα τελευταία παιχνίδια το 4-4-2 που εφαρμόζει ο Πογέτ, το οποίο οδεύει προς… καθιέρωση, έχει ενισχύσει την ανάγκη για την απόκτηση ενός φορ, με την ΑΕΚ να κινείται και σε αυτό το μέτωπο. 

Από τη στιγμή που ο Πογέτ θα παρατάσσει σε πολλά ματς την «Ένωση» με δύο φορ, θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του τουλάχιστον άλλους δύο, για να καλύπτονται οι ανάγκες της ομάδας. 

Και τη δεδομένη στιγμή, για την επίθεση υπολογίζονται μονάχα οι Τζιμπούρ, Αραβίδης και Κρισάντους.

Η ΑΕΚ λοιπόν κινείται στο μεταγραφικό παζάρι και για έναν σέντερ φορ, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τα Σπάτα θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες και θα είναι… τοπ επιπέδου. 

Ένας επιθετικός που θα έρθει δηλαδή για να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και όχι να αποτελέσει μία ακόμα λύση για την γραμμή κρούσης. 

Με βασικά του χαρακτηριστικά την έφεση στο σκοράρισμα αλλά και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι.

Στην «Ένωση» μελετούν συγκεκριμένους μεταγραφικούς στόχους που έχουν προκύψει και μετά τις τελικές συζητήσεις που θα έχουν επί του θέματος οι Πογέτ, Μιλοβάνοβιτς και Μπάγεβιτς, αναμένονται και οι οριστικές εξελίξεις. 

Με την ΑΕΚ να είναι σε κάθε περίπτωση πολύ «ζεστή» ενόψει Γενάρη και να ετοιμάζεται για τις κινήσεις ενίσχυσής της, με το βλέμμα τόσο στην μεσοεπιθετική γραμμή, όσο και στην επίθεση. Και το σενάριο των δύο μεταγραφών, να δείχνει τη δεδομένη στιγμή ως το επικρατέστερο.


ΠΗΓΗ: www.aekarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: