Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Κρούση στον Ντ΄Αλεσάντρο! – Οι ελληνικές «σειρήνες» για τον Αργεντινό άσο και τα κονέ του Αστέρα Τρίπολης στη χώρα του τάνγκο! (ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
















Ένα από τα φτωχότερα (αν όχι το φτωχότερο) παζάρια του Ιανουαρίου είναι αυτό που διανύουμε, εν μέσω τρίτου μνημονίου  στη χώρα μας και στη Super League. 

Οι εταίροι της μεγάλης κατηγορίας περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα ψώνια κι αυτά, γίνονται με βάση τα απολύτως περιορισμένα οικονομικά μέσα και δυνατότητες. 

Οι πρωτοκλασάτοι παίκτες που με το «καλημέρα» θα καταπλήξουν τα πλήθη και θα… γκρεμίσουν τα αεροδρόμιο, τείνουν προς εξαφάνιση τα μνημονιακά χρόνια στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ωστόσο όπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έτσι και τώρα, όλο και κάποιος παίκτης με μπόλικη χρυσόσκονη γύρω από το όνομά του… περιφέρεται γύρω από το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Το αν θα έρθει κιόλας κοντά μας, αυτό είναι μια άλλη ιστορία που το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα΄χει τελειώσει. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο λόγος για τον Αντρές Ντ΄ Αλεσάντρο. 

Ο 34χρονος Αργεντινός μέσος (οι συμπατριώτες του τον έστελναν στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009) ασφαλώς και διαθέτει το πλούσιο βιογραφικό και τα παράσημα στην στολή του, προκειμένου να αναστατώσει με τον ερχομό του και να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. 

Αλλοτε διεθνής με την Εθνικής Αργεντινής (26 συμμετοχές και 3 γκολ με τη φανέλα της «μπιανκοσελέστε»)  ξεκίνησε την καριέρα του στην Αργεντινή με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ. 

Το 2003 πήγε στη Γερμανία για χάρη της Βόλφσμπουργκ, στην οποία όμως δεν «έπιασε». Το 2006 δόθηκε δανεικός στην Πόρτσμουθ για το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν. 

Στη συνέχεια αγωνίστηκε δύο χρόνια στην Ισπανία με τη φανέλα της Σαραγόσα (2006-08), για να επιστρέψει στην Αργεντινή για χάρη της Σαν Λορέντσο. 

Εν συνεχεία μεταπήδησε στην Ιντερνασιονάλ (όπου και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα) και αναγεννήθηκε οδηγώντας τη βραζιλιάνικη ομάδα στην κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τα κατορθώματά του να του χαρίζουν μία σπουδαία προσωπική διάκριση. 

Συγκεκριμένα ανακηρύχτηκε ( στη σχετική ψηφοφορία που διοργανώνει κάθε χρόνο η εφημερίδα "El Pais" της Ουρουγουάης) κορυφαίος Λατινοαμερικάνος ποδοσφαιριστής για το 2010. 

Τον Αντρές ντ' Αλεσάντρο τον αγαπάνε οι λάτρεις του ποιοτικού ποδοσφαίρου, δεδομένου πως πρόκειται για έναν άκρως τεχνίτη και βιρτουόζο ποδοσφαιριστή και ταυτόχρονα «κατάρα» για τους προπονητές του. 

Βλέπετε, ο απρόβλεπτος και δύσκολος χαρακτήρας του είναι ο βασικός λόγος που - σύμφωνα με αρκετούς - δεν τον άφησε να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε βάσει των τεράστιων δυνατοτήτων του. 

Εσχάτως και για να περάσουμε στο «παρασύνθημα» του ρεπορτάζ, ο εκπρόσωπος του Ντ΄Αλεσάντρο  έγινε αποδέκτης πρότασης από ομάδας της Super League για τον Αργεντινό άσο! 

Σε ποια σουπερλιγκάτη ΠΑΕ κινούνται για την απόκτησή του; 

Μια φορά ο Αστέρας Τρίπολης ουδέποτε έπαψε να΄χει εξαιρετικά κονέ στην χώρα του τάνγκο και να επιδιώκει κατά καιρούς τις μεταγραφές ηχηρών ονομάτων – made in Argentina – όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με τον Φερνάντο Καβενάγκι ο οποίος εν τέλει κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ. Λέτε…;



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (22/1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: