Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Στο μεταγραφικό… κυνήγι του Κρις Ντίξον ο Απόλλων! (vids)


Ο Ντάρεν Αμπρόουζ δεν είναι ο μοναδικός μεταγραφικός στόχος του Απόλλωνα από την αγγλική αγορά. 

Η «ελαφρά ταξιαρχία» βρίσκεται - σύμφωνα με πληροφορίες του «Marca – SL» - σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Γκανέζο επιθετικό της αγγλικής Ντάγκεναμ Κρις Ντίξον, παλιό γνώριμο του ασίσταντ κόουτς του Απόλλωνα Στιβ Κωνσταντινίδη από την κοινή θητεία τους στη Νέα Σαλαμίνα.

Ο 29χρονος αφρικανός επιθετικός (και κάτοχος αγγλικού διαβατηρίου) αγωνίζεται τη φετινή σεζόν με την Ντάγκεναμ στη League 2, έχοντας 12 συμμετοχές χωρίς να΄χει σκοράρει.  

«Μπαρουτοκαπνισμένος» στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας και άλλοτε κάτοικος Κύπρου, από την παρουσία του στη Νέα Σαλαμίνα και την ΑΕ Λεμεσού.
 

Η Τσάρλτον αγόρασε τα δικαιώματα του την άνοιξη του 2007 από την Ντόλγουιτς Χάμλετ, με την οποία είχε σημειώσει 31 γκολ(!) σε 35 παιχνίδια την περίοδο 2006-07.

Παίζοντας στην Τσάμπιονσιπ με την Τσάρλτον, δεν μπόρεσε να διακριθεί ιδιαίτερα, σπαταλώντας το περισσότερο χρονικό διάστημα του συμβολαίου (2,5 χρόνια) ως δανεικός σε ομάδες της League 1 (Τζίλινχαμ, Μπρίστολ Ρόβερς. 


Το 2010 πήρε τη μεταγραφή για τη Νέα Σαλαμίνα ανακαλύπτοντας στην Κύπρο την ποδοσφαιρική... Ιθάκη του!
 

Ο Στιβ Κωνσταντινίδης τότε τεχνικός της κυπριακής ομάδας και νυν βοηθός του Λόρι Σάντσεζ στο τεχνικό τιμ του Απόλλωνα, του έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και δικαιώθηκε απόλυτα.
 

Ο Ντίξον βγάζει 16 γκολ στην πρώτη του χρονιά στη Σαλαμίνα και συμβάλει τα μέγιστα στην άνοδο της κυπριακής ομάδας στην α΄κατηγορία.
 

Αποτέλεσε το μήλο της έριδος για την ΑΕ Λεμεσού και την Ανόρθωση, με την πρώτη να τον προσθέτει στο ρόστερ της τον Γενάρη του ΄12. 

Παρεμπιπτόντως, ο Στιβ Κωνσταντινίδης δεν ήταν καθόλου θετικός στην παραχώρησή του, αφού έχανε το βασικό του επιθετικό «όπλο» χωρίς όμως στο τέλος να γίνει δεκτή η επιθυμία του.
 

Η πορεία του στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Κύπρου, δεν ήταν ανάλογη των υψηλών προσδοκιών.
 

Σε σύνολο 19 αγώνων σημείωσε μόνο 3 γκολ και μεσούσης της περιόδου 2012-13 αποτέλεσε παρελθόν μετακομίζοντας στην Κίνα για λογαριασμό της Σανγκάι(5 συμμ.).

Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην Αγγλία για να φορέσει τη φανέλα της Ντάγκεναμ, με την οποία το συμβόλαιο λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι.
 

Το αγωνιστικό report του Κρις Ντίξον, κάνει λόγο για έναν γρήγορο και μαχητικό παίκτη που μπορεί να καλύψει με επιτυχία όλες τις θέσεις της επίθεσης, ενώ μπορεί να παίξει στην κορυφή αλλά και στα πλάγια.


Ο Στιβ Κωνσταντινίδης εισηγήθηκε στον Λόρι Σάντσεζ με…κλειστά μάτια την απόκτηση του και στον Απόλλωνα καταβάλλουν προσπάθειες να λυθεί το συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα και να έρθει στη Ριζούπολη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: