Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέος πρόεδρος ο Χρήστος Δάρας στον Πανιώνιο - Επικοινωνία Ιβάν - Σαλπιγγίδη για την... ολλανδική ίωση!


Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Θέμα χρόνου ο ανασχηματισμός στον Πανιώνιο και η αλλαγή προσώπων στα πόστα της ΠΑΕ. Η θητεία της διοίκησης Τσάβαλου λήγει στις 14 Μαρτίου, ενώ από την πρώτη του ίδιου μήνα ο Ερασιτέχνης (που είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ) περνάει στα χέρια της παράταξης Μισαηλίδη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αναλάβει και το κουμάντο της ποδοσφαιρικής ομάδας.
 

Ως γνωστόν η κίνηση σωτηρίας των φίλων του Πανιωνίου, έχει ήδη αναλάβει το «τιμόνι» της ΠΑΕ, με στόχο τη διοικητική σταθερότητα και την οικονομική εξυγίανση της.
 

H συσπείρωση που καταγράφεται στη Νέα Σμύρνη τις τελευταίες εβδομάδες, ευαισθητοποίησε μέχρι και τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, ο οποίος με τον δικό του τρόπο στηρίζει τη νέα διοικητική τάξη πραγμάτων στους «κυανέρυθρους».
 

Η πρόσφατη παρουσία του στη Ριζούπολη (Απόλλων Σμ. – Πανιώνιος) το περασμένο Σάββατο (22/2) παραπέμπει στο κινέζικο ρητό, «μια εικόνα, αξίζει όσο χίλιες λέξεις».
 

Στο συγκεκριμένο τάιμινγκ πάντως, ο άλλοτε μεγαλομέτοχος δεν έχει την πρόθεση να βγει ξανά στη «βιτρίνα», εν αντιθέσει με τον Χρήστο Δάρα ο οποίος προβάρει το προεδρικό κοστούμι με τις «ευλογίες» όχι μόνο της κίνησης σωτηρίας των φίλων του συλλόγου, αλλά και του Κωνσταντίνου Τσακίρη.
 

Ο γνωστός ορθοπεδικός ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι κάτι παραπάνω από γιατρός του Πανιωνίου, δεδομένου πως εκτός από τις επαγγελματικές υπηρεσίες ενισχύει ηθικά και οικονομικά τους «κυανέρυθρους», έχει ήδη αποδεχτεί - σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης - την πρόταση να αναλάβει καθήκοντα προέδρου μετά τις 14 Μαρτίου.
 

Παρότι η ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο τον Δεκέμβριο του ΄10 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και μπαράζ παραιτήσεων στη Νέα Σμύρνη, επειδή είχε… ερμηνευτεί τότε ως προπομπός του ερχομού του Μάκη Ψωμιάδη στον Πανιώνιο λόγω της παλαιότερης συνεργασίας που είχε ο γνωστός αθλίατρος με τον άλλοτε παράγοντα στον Ακράτητο, προϊόντος του χρόνου ο Δάρας κέρδισε τον σεβασμό και την εκτίμηση των παροικούντων την πλατεία, με την εργατικότητα και την αφοσίωσή του στον σύλλογο.
 

Και να που πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου προκειμένου να αναλάβει και καθήκοντα προέδρου στον Πανιώνιο, μετά την αίτηση που θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο για το σχηματισμό καινούργιας διοίκησης στην «κυανέρυθρη» ΠΑΕ της οποίας θα είναι ο νέος επικεφαλής.  


Ο Σάντος και οι «τσουχτεροί» διάδοχοι!

Την ημέρα που η στήλη (25/2) αποκάλυπτε το οικονομικό project της (πιθανής) συνεργασίας Σάντος – ΠΑΟΚ, κυκλοφόρησε στην πιάτσα το «όχι» του Πορτογάλου τεχνικού στην πρόταση της ΕΠΟ για την ανανέωση του συμβολαίου του και το σενάριο της επιστροφής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτό θα πει ιδανικός συγχρονισμός! 


Οσο για τον αντικαταστάτη του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα…; Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σαφώς και δεν είναι κακή επιλογή, ωστόσο οι ετήσιες απολαβές του στην Αλ Νασρ προκαλούν ίλιγγο (σχεδόν δύο εκατ. ευρώ(!) μαζί με τους συνεργάτες του) ενώ το ίδιο «τσουχτερός» είναι και ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος… κολυμπάει στα πετροδόλαρα της Αλ Νασρ στο εξωτικό Ντουμπάι. Τίποτα πιο οικονομικό…;

Επικοινωνία Ιβάν – «Σάλπι»!

Εκεί που σταματάει η αδυναμία του Ιβάν Σαββίδη στους Ελληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, ξεκινάει η εκτίμηση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στο πρόσωπο του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε! 


Πληροφορούμενος τον αποκλεισμό του «Σάλπι» από την αποστολή του επαναληπτικού αγώνα με την Μπενφίκα κι αφού φύσηξε και ξεφύσηξε σαν ταύρος στην αρένα, ο ομογενής επιχειρηματίας έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του και να πληροφορηθεί για την ολλανδική… ίωση που τον κράτησε στην Θεσσαλονίκη και του στερεί την συμμετοχή από την αποψινή «μάχη» της Λισσαβώνας. Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Ολλανδού!


Η στήριξη (;) στον Μώραλη

Η προεδρική θητεία του Γιάννη Μώραλη στη Super League, ως γνωστόν ολοκληρώνεται στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Επί του παρόντος το τοπίο παραμένει θολό, σχετικά με το αν ο Ολυμπιακός προτίθεται να υποστηρίξει την παραμονή του στην προεδρική καρέκλα του Συνεταιρισμού. 


Εφόσον τελικά οι «ερυθρόλευκοι» στραφούν σε άλλο πρόσωπο, τότε ο νυν πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής το πιθανότερο είναι πως θα «τρέξει» το «plan Β» - όπως αποκάλυψε προ ημερών ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - για την θέση του εκτελεστικού διευθυντή στη Λίγκα.


στο ψαχνό



@    Φλέβα… χρυσού χτύπησαν στον Πλατανιά με τον Νταβίντ Τόρες (24 συμμ.- 9 γκολ)! Ας είναι καλά το «κανάλι» με τον Ντομίνγκο Σεβιγιάνο. Μέχρι και στο σπίτι του Ισπανού μάνατζερ στη Βαλένθια λέγεται πως φιλοξενήθηκε την περασμένη άνοιξη η τριμελής αντιπροσωπεία της κρητικής ομάδας (Βαρουξάκης, Δ. Μαθιουλάκης, Τσιριτάκης) συνδυάζοντας το τερπνόν (ολιγοήμερες διακοπές) μετά του ωφελίμου (scouting report). Μια φορά, στα Χανιά κοιμούνται ήσυχοι, δεδομένου πως το συμβόλαιο του Ισπανού λήγει το καλοκαίρι του ΄15.  



@    Γελάνε και τα… μουστάκια του Γιάννη Ευαγγελόπουλου! Λίγες μόλις ημέρες μετά την απόκτηση των μανατζερικών δικαιωμάτων του Κώστα Μανωλά, ο αμυντικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε «γεμάτη» εμφάνιση στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που αυτομάτως ανέβασε την μετοχή του στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Είναι αυτό που είθισται να λέμε στο ποδόσφαιρο πως η καλή βραδιά ενός ποδοσφαιριστή κάνει δύο ευτυχισμένους. Την ομάδα και τον μάνατζερ του!   



@    Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις! Ο Τάσος Κάκος αποτελούσε κάποτε το πιο βαρύ… χαρτί της ΚΕΔ και ήταν εκ των προτέρων ο πρώτος υποψήφιος για παιχνίδια που «έκαιγαν» και σε ντέρμπι. Εσχάτως, ο Κερκυραίος ρέφερι έχει χάσει την αίγλη και το «ειδικό βάρος» του παρελθόντος και δεν είναι ασφαλώς τυχαίο πως αποτελεί την τρίτη επιλογή για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (2/3) πίσω από τους Τάσο Σιδηρόπουλο και Σταύρο Τριτσώνη.  



@     Σιγή ασυρμάτου τήρησαν σε επίσημο επίπεδο οι ΠΑΕ Απόλλων και ΠΑΟΚ, σχετικά με την απολύτως τσεκαρισμένη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Σταμάτης Βελλής και Ιβάν Σαββίδης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη συνομιλία των δύο μεγαλομετόχων. Μήπως όμως το ένα τηλέφωνο φέρνει το άλλο και ο ομογενής επιχειρηματίας επικοινώνησε την ίδια κιόλας ημέρα με μεγαλομετόχους κι άλλων «αδικημένων» ομάδων, που οραματίζονται μια νέα εποχή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου…;
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: