Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο ελληνικός… κούκος στο Wyscout της Μόσχας!


Ολοένα και φτωχότερη γίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στο Wyscout, την καθιερωμένη κοινή συνάντηση εκπροσώπων μελών ομάδων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και ενός πριβέ κλαμπ FIFA Agents.
 

Το ελληνικό χρώμα στο τελευταίο φόρουμ που διεξήχθη στην Μόσχα και συγκεκριμένα στο στάδιο της Λοκομοτίβ ήταν μικρότερο από κάθε άλλη φορά, αφού το παρών έδωσε μονάχα ένας Ελληνας μάνατζερ.
 

Διαβάστε στην «ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΝΤΗΔΩΝ».


Για τους μη γνωρίζοντες το Wyscout είναι μια ιταλικής προέλευσης ιστοσελίδα, μέσω της οποίας οι ομάδες που γίνονται επί πληρωμή μέλη, μπορούν να «σκανάρουν» παίκτες από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, παρακολουθώντας εκτός από τα βιογραφικά και τις επιδόσεις τους σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί.

Για να καταλάβει κανείς πόσο οργανωμένο είναι το Wyscout, αρκεί να αναφέρουμε ότι διαθέτει βίντεο με ολόκληρους αγώνες ακόμα και από χαμηλές κατηγορίες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και ματς από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων Νέων (U-20)!

Οι προσκεκλημένοι ανταλλάσουν απόψεις σχετικά με πιθανές αγοραπωλησίες παικτών, ενώ γίνονται και συζητήσεις περί πιθανής συνεργασίας ομάδων, συλλόγων, μάνατζερ και ούτω καθ΄εξής.

Το προηγούμενα φετινά Wyscout (διεξάγεται δύο - τρεις φορές το χρόνο) φιλοξενήθηκαν στη Βραζιλία και το εξωτικό Ντουμπάι.

Η ελληνική εκπροσώπηση στα τελευταία forum σε επίπεδο ομάδων είναι φτωχή, αν κρίνουμε από τις μη μόνιμες παρουσίες του Ατρομήτου, του ΟΦΗ και της Ξάνθης.
 

Από πλευράς «δικών» μας ατζέντηδων το παρών συνηθίζουν να δίνουν οι Πασχάλης Τουντούρης, Χρήστος Γάτσης, Τάσος Σαλωνίδης αν κρίνουμε από τις τελευταίες παρουσίες τους, ωστόσο στο «προσκλητήριο» της Μόσχας, εμφανίστηκε μονάχα ο Στέλιος Βραδέλης κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: