Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η επιστροφή (;) Κουράκη στον ΟΦΗ - Ο λόγος της προτίμησης Σαρρή στον Ταρντέλι - Αργεντίνικο «homework» για τον ΠΑΟΚ - Ο επικοινωνιακός Γκατούζο και ο…Στέλιος Γιαννακόπουλος - Και ξένους τεχνικούς «σκανάρει» ο Εργοτέλης - 15.000 ευρώ συνολικό μηνιάτικο για τον Χριστόπουλο και την κουστωδία του στον Πλατανιά









Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» όπως δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 28 Μαΐου.

Οι εκλογές δεν έχουν μόνο νικητές, αλλά και ηττημένους. Κι ένας από τους μεγάλους ηττημένους της τελευταίας εκλογικής «μάχης», ήταν ο Γιάννης Κουράκης στο Ηράκλειο της Κρήτης.
 

Ο μέχρι πρότινος «αειθαλής» δήμαρχος της πόλης γνώρισε ήττα – σοκ στον δεύτερο γύρο και η θητεία του δεν θα ανανεωθεί για τέταρτη φορά, δεδομένου πως βρίσκεται στον… θώκο από το 2002.
 

Ενώ στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών εξελέγη πρώτος και έλαβε 40,92% με διαφορά πάνω από 12 μονάδες από τον Βασίλη Λαμπρινό (28,27%), στο «δεύτερο ημίχρονο» ο αντίπαλος του υπερκάλυψε τη μεταξύ τους διαφορά και με το εντυπωσιακό 59,24% πήρε το χρίσμα! Η άγρια… ομορφιά και ανατροπή της κάλπης!

Και για να έρθουμε στα δικά μας ποδοσφαιρικά… χωράφια, προτού καλά, καλά ο Κουράκης συνέλθει από το σοκ της ήττας και της αποχώρησης από το δημαρχιακό μέγαρο, ήδη κυκλοφορούν σενάρια που τον φέρνουν ναεπαναδραστηριοποιείται στον ΟΦΗ, δεδομένου πως και το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου κουβαλάει μέσα του και περισσότερο χρόνο θα΄χει στη διάθεση του να ασχοληθεί με την ομάδα της καρδιάς του.
 

Παρεμπιπτόντως, ο απερχόμενος δήμαρχος έχει διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος του ΟΦΗ, ενώ τον Ιανούαριο του 2012 ανακηρύχτηκε από την τότε διοικούσα επιτροπή επίτιμος πρόεδρος του κρητικού συλλόγου.
 

Με ποιον ακριβώς ρόλο θα μπορούσε να ασχοληθεί ενεργά ξανά με τον ΟΦΗ είναι κάτι που επί του παρόντος ουδείς μπορεί να εκ του ασφαλούς να γνωρίζει.
 

Μια φορά και σημειολογικά τουλάχιστον, ας καταγράψουμε πως το σενάριο επιστροφής Κουράκη στον ΟΦΗ έρχεται όχι μόνο μετά την εκλογική ήττα του στις δημοτικές εκλογές, αλλά και λίγες ημέρες μετά τα παράπονα και την δυσφορία του συλλόγου μετόχων της ΠΑΕ για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν από τον πρόεδρο Μάνθο Πουλινάκη, την έλλειψη συνεργασίας και καλής επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
 

Σημειωτέον πως ο Κουράκης ουδέποτε έπαψε να΄χει έρεισμα στον κόσμο του ΟΦΗ και να συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό δημοτικότητας και στο σύλλογο μετόχων. Κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά, ενδεχομένως όμως και τίποτα. Ο χρόνος θα δείξει.


Πλήρης επιβεβαίωση με Παντελιάδη!
 

Στις 3 Μαΐου η στήλη αποκάλυψε τις υπογραφές του Θανάση Παντελιάδη με τον Αστέρα Τρίπολης γράφοντας (έτσι για να σας φρεσκάρω την μνήμη) επί λέξει στο σχετικό ρεπορτάζ: τα φημισμένα και ξακουστά δυνατά πλάγια του Θανάση Παντελιάδη, έστειλαν την μπάλα από τη Ριζούπολη μέχρι τα γραφεία των Αρκάδων στην Τρίπολη. Καλορίζικος». 

Αυτά σημειώνα τότε και έπειτα από 24 ημέρες οι Αρκάδες ανακοίνωσαν την απόκτηση του 27χρονου αμυντικού για τα επόμενα τρία χρόνια, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά ένα ακόμη αποκλειστικό ρεπορτάζ του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ».


«Κλίνουν» προς τα αριστερά!
 

Καθείς με τα γούστα του σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό ντουνιά. Η αλήθεια είναι πως ο Γιώργος Σαρρής έδωσε μεγάλο αγώνα για να φέρει τον Μάρκο Ταρντέλι στην Εθνική ομάδα, ωστόσο η υποψηφιότητα του Ιταλού τεχνικού δεν προχώρησε για διάφορους λόγους, άσχετους με το ότι δεν είναι μάνατζερ του ο Μίνο Ραϊόλα. 

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η «γαλανόλευκη» προπονητολογία για τον διάδοχο του Φερνάντο Σάντος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ έδειξε ξεκάθαρη προτίμηση στον Ταρντέλι. 

Οχι βέβαια επειδή του τον σύστησε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, αλλά ίσως επειδή πέραν όλων των άλλων, αμφότεροι… κλίνουν προς τα αριστερά, σύμφωνα με όσα λέγονται στους διαδρόμους των γραφείων στο Γουδή.


Αργεντίνικο… shopping
 

Μπορεί ο Αγγελος Αναστασιάδης να σχεδιάζει ένα ρόστερ με έντονο ελληνικό χρώμα για τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι Θεσσαλονικείς δεν θα κάνουν…shopping (και) από αγορές του εξωτερικού. 

Σύμφωνα μάλιστα με όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα των ατζέντηδων, ήδη έχει ξεκινήσει η προεργασία και τα πρώτα ραντεβού για παίκτες που προέρχονται από την αγορά της Αργεντινής την οποία ανέκαθεν είχε σε εκτίμηση ο Ζήσης Βρύζας. 

Επειδή όμως η… δεξαμενή των παικτών είναι τεράστια, αναζητούνται οι κατάλληλοι μάνατζερ που κατέχουν καλά την αγορά και τις ευκαιρίες του καλοκαιριού από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. 


στο ψαχνό
 

@    Ακρως επικοινωνιακός ο Τζενάρο Γκατούζο με τα ΜΜΕ. Από την εποχή ακόμη που κυκλοφορούσε με σορτσάκι στα γήπεδα. Για να καταλάβετε, όταν το καλοκαίρι του 2010 έπαιξε το σενάριο της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, ο Ιταλός άσος απάντησε σε όλες τις κλήσεις των ρεπόρτερ που κάλυπταν το ρεπορτάζ των «ερυθρόλευκων». Μόνο για καφέ στο Zucca δεν τους κάλεσε και με τα έξοδα δικά του! Ε, μετά από αυτό, οι ρεπόρτερ του έβγαλαν το προσωνύμιο: «ο Στέλιος Γιαννακόπουλος της Ιταλίας»!


@    Για όλα τα πράγματα στη ζωή, στην πολιτική και στο ποδόσφαιρο υπάρχει η περιβόητη πρώτη φορά. Ετσι λοιπόν και στον Εργοτέλη, δεν αποκλείουν την προοπτική συνεργασίας με ξένο τεχνικό για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Οι άνθρωποι της κρητικής ομάδας έχουν αναπτύξει τον κύκλο των γνωριμιών τους στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και κάποια από αυτά τα «κονέ» δύναται να φέρουν «συστημένο» τον νέο εκλεκτό του πάγκου στο Ηράκλειο.        



@    Μπορεί ο agent Ντμίτρι Σέλουκ να μαζεύει τους δικούς παίκτες (Κούμπικ, Αντελέγε) από τον Εργοτέλη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα τους στείλει συστημένους στον «σύντεκνο» Γιάννη Χριστόπουλο και στον Πλατανιά. Οι εποχές που ο δαιμόνιος Ουκρανός ατζέντης διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον κόουτς Χριστόπουλο ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Παρεμπιπτόντως, ο νέος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» κόβει… φλέβες για ένα «Σέλουκ-όπαιδο» και συγκεκριμένα τον Φράντισεκ Κούμπικ, αλλά τι να το κάνεις...



@    Επτά χιλιάρικα μηνιάτικο προβλέπει η συμφωνία του Γιάννη Χριστόπουλου με τον Πλατανιά, ενώ άλλα 8.000 ευρώ προορίζονται συνολικά για τους τρεις συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ. Ο λόγος για τους Θωμαϊδη (ασίσταντ κόουτς), Παπαδάκη (γυμναστής) και Παγανιά (προπονητής τερματοφυλάκων). Συνολικά δηλαδή 15.000 ευρώ το μήνα ή 170.000 ευρώ το χρόνο (χωρίς εφορίες, ενοίκια σπιτιών κ.α.) για τον νέο κόουτς και την κουστωδία του. Δεν είναι και λίγα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: