Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη στο Wyscout του Μιλάνου / Το… ισπανικό κανάλι Πουλινάκη – Ελευθερούδη / Στον «αέρα» ο Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ / Ο Αρης και το ελκυστικό ΑΦΜ του Αιγινιακού / Διακοπές και σκάουτινγκ στην Ισπανία για τον Στέλιο Βαρουξάκη / «Ζεστός» ο Ζαμάνης στον Πανιώνιο / «Ψαλίδι» στο μπάτζετ (και) οι Μπακοκαϋμενάκηδες


 







Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» όπως δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 22 Μαΐου.

Η αυλαία του Μουντιάλ ανοίγει σε 22 ημέρες και η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα χτυπάει στην Βραζιλία για έναν ολόκληρο μήνα.
 

Επί του παρόντος πάντως και σε ό,τι αφορά ειδικότερα την σημερινή ημέρα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος εστιάζεται στο Μιλάνο ελέω Wyscout.
 

Πρόκειται για την καθιερωμένη κοινή συνάντηση εκπροσώπων μελών ομάδων από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη κι ενός πριβέ κλαμπ ατζέντηδων (FIFA Agents).
 

Οι προσκεκλημένοι στα φόρουμ που διεξάγονται 2-3 φόρες το χρόνο ανά τον κόσμο, ανταλλάσουν απόψεις, συζητούν για αγοραπωλησίες παικτών, ενώ στην ατζέντα υπάρχουν επαφές και περί πιθανής συνεργασίας ομάδων, συλλόγων, μάνατζερ και ούτω καθ΄εξής.
 

Το Wyscout είναι μια ιταλικής προέλευσης ιστοσελίδα, μέσω της οποίας οι ομάδες που γίνονται μέλη – συνδρομητές, μπορούν να τσεκάρουν μέσω της τεχνολογίας ποδοσφαιριστές από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, βάσει των βιογραφικών και των επιδόσεων τους  σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί και έχουν ανέβει στη φόρμα.

Η πληρότητα του υλικού και της οργάνωσης του Wyscout είναι τέτοια, που διαθέτει βίντεο με ολόκληρους αγώνες ακόμα και από χαμηλές κατηγορίες ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και ματς από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων Νέων!

Μπορεί η ελληνική εκπροσώπηση σε συλλογικό επίπεδο να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων να… γυρίζει την πλάτη, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους ευρωπαίους εταίρους μας.
 

Για να καταλάβετε το «ειδικό βάρος» του Wyscout, στο σημερινό φόρουμ στο Μιλάνο θα δώσουν το παρών μεγάλα κλαμπ όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Λίβερπουλ, η Σεβίλλη, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Γαλατασαράι, η Ζενίτ κ.α.

Ανάμεσα τους θα βρίσκονται και δύο ελληνικές ομάδες. Η Ξάνθη η οποία έκανε νωρίς κράτηση και ο Αστέρας Τρίπολης που δήλωσε συμμετοχή την τελευταία στιγμή και λίγο πριν από τη λήξη της σχετικής διορίας.
 

Πιο έντονο θα είναι το ελληνικό χρώμα από πλευράς μανατζαρέων. Παύλος Τοπίδης, Θεόφιλος Καρασσαβίδης, Λεωνίδας Αθανασούλας, Στέλιος Βραδέλης και ο ομογενής Τάσος Σαλωνίδης.


Το… ισπανικό κανάλι Πουλινάκη - Ελευθερούδη
 

Οι καλοί φίλοι εκτός από τα δύσκολα φαίνονται και στις καλοκαιρινές ανάγκες των ομάδων για καινούργιο προπονητή και νέους παίκτες. 

Μια φορά, ο Γιώργος Ελευθερούδης φροντίζει να προσφέρει τα «φώτα» του από την ισπανική αγορά στον καλό του φίλο και πρόεδρο του ΟΦΗ Μάνθο Πουλινάκη (φωτ.). Οπως κυκλοφορεί μάλιστα στην πιάτσα ο άλλοτε γενικός διευθυντής του Αρη και της Βέροιας, «κρύβεται» πίσω από το φημολογούμενο ενδιαφέρον της κρητικής ομάδας για τον Βίκτορ Βιτόλο. 

Ο 31χρονος Ισπανός αμυντικός μέσος έμεινε  ελεύθερος από την τουρκική Ελαζιγκσπόρ και βλέπει με καλό… μάτι την επιστροφή του στην Ελλάδα. 

Φτάνει βεβαίως να πληρώνεται στην ώρα του, διότι η λέξη «υπομονή» απουσιάζει από το λεξιλόγιό του. Κάτι που προφανώς θα΄χει κατά νου και ο Ελευθερούδης.


Στον «αέρα» ο Ντε Βινσέντι
 

Αβυσσος η ψυχή των γυναικών και των παραγόντων των ομάδων. Τι κι αν ο Τόμας Ντε Βινσέντι έγραψε στο κοντέρ 8 γκολ σε 16 παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ από τον περασμένο Γενάρη και έπειτα από το δανεισμό του στην κυπριακή ομάδα. 

Εντός των τειχών διίστανται οι απόψεις αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στο ρόστερ του συλλόγου εν όψει της νέας σεζόν. 

Κάτι ο κυκλοθυμικός χαρακτήρας του, κάτι οι μεταπτώσεις στην απόδοσή του και κάτι οι δύο μήνες αφλογιστίας (τελευταίο γκολ στις 23 Μαρτίου) κάνουν αρκετούς «κουμπάρους» άκρως επιφυλακτικούς αναφορικά με την ανανέωση του δανεισμού του ή την αγορά των δικαιωμάτων του από τον Ολυμπιακό. 


Ο Αιγινιακός και ο Αρης
 

(3/5)
Μπορεί ο Αιγινιακός να΄χει χάσει πολύτιμο έδαφος στην κούρσα των πλέι οφ της Football League και της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο ο χρηματοδότης του συλλόγου Γιάννης Νώπας φέρεται να «μαγειρεύει» την ποδοσφαιρική προαγωγή του. 

Βοά ο τόπος στην Κατερίνη πως βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο του Πιερικού Κώστα Παπαδόπουλο για την «μεταγραφή» του στην πρώτη ομάδα του νομού. Οσο για τον Αιγινιακό; 

Το ΑΦΜ του ήταν και παραμένει ελκυστικό για πολλές εξουθενωμένες οικονομικά ΠΑΕ (όπως έγραψε η στήλη στις 3 Μαΐου) και μια εξ αυτών είναι και ο Αρης. Για να δούμε…  


στο ψαχνό 



@    «Εκλεισε» ο Μπεν Μοχάμεντ στον Ολυμπιακό; Ο Αρβανιτίδης στη Βέροια αφήνει να διαρρεύσει πως ο «Big Ben» βρίσκεται στο δρόμο για τον Πειραιά, κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται (τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο) ούτε από τα κεντρικά γραφεία στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ούτε όμως κι από το περιβάλλον του παίκτη. Μια φορά, το report του Πιερ Ισά (φωτ.) ήταν και παραμένει θετικό για τον 24χρονο επιθετικό. «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει» όπως λένε εκτός από τον τόπο μας και στη Γαλλία. 


@    Σε ολιγοήμερες διακοπές στην Ισπανία βρέθηκε προ ημερών ο Στέλιος Βαρουξάκης. Η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου αποτελεί αγαπημένο προορισμό του προέδρου του Πλατανιά (κι άλλων μελών του ΔΣ) τα τελευταία χρόνια, φροντίζοντας μάλιστα να συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου σε κάθε επίσκεψή του. Ας είναι καλά ο Ισπανός ατζέντης Ντομίνγκο Σεβιγιάνο ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του ξεναγού, σε ψυχαγωγικό και ποδοσφαιρικό επίπεδο.



@    Κάτι παραπάνω από «ζεστά» έχει αναλάβει το ρόλο του ο Νίκος Ζαμάνης στον Πανιώνιο. Ως επιτελικό μέλος της επιτροπής σωτηρίας της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ κάνει προσωπικά πολλές επαφές και διαπραγματεύσεις με τους μάνατζερ για μεταγραφές παικτών και γενικότερα το «κυνηγά» το πράγμα στο πλαίσιο του σχεδιασμού εν όψει της νέας σεζόν. Στα… χωράφια του σκάουτινγκ δεν έχει περάσει (τουλάχιστον ακόμη) αφού εκεί παίζουν μπάλα οι Τερεζόπουλος – Παυλόπουλος – Μανίκας.



@    «Ψαλίδι» στη Βέροια, «κούρεμα» στο Αγρίνιο κι εσχάτως μειώσεις και στο Περιστέρι εν όψει της νέας σεζόν. Κατά τα άλλα όμως η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης και πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα. Τρομάρα μας. Αυτά βλέπουν οι Μπακοκαϋμενάκηδες και σύμφωνα με το οικονομικό ρεπορτάζ της στήλης, σκέφτονται σοβαρά να κατεβάσουν τα έξοδα της νέας χρονιάς και να είναι ασορτί με την μόδα της εποχής. 20% να τ΄αφήσω…;

Δεν υπάρχουν σχόλια: