Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ένα παιδί… Βολιώτικο! - Ο Ζάιρο προτάθηκε και «κόπηκε» από τον Ολυμπιακό Βόλου (!), λίγο προτού υπογράψει ηγεμονικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ
















Η οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Ιβάν Σαββίδη, από την στιγμή που πέρασε στα χέρια του το τιμόνι του ΠΑΟΚ και άρχισε να παίζει… μπάλα στον όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Το φετινό καλοκαίρι ο σύλλογος καθάρισε την… μπουγάδα των χρεών και ο μεγαλομέτοχος έβαλε πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη (και) για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. 

Κι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους στην πιάτσα και γενικότερα εντός και εκτός των τειχών. 

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» απέκτησε μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστών από το καλοκαιρινό παζάρι κι ένας εξ αυτών ήταν και ο Ζάιρο ντε Μασέδο ντα Σίλβα . 

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήρθε με «φύλλο πορείας» στην Τούμπα που έφερε την υπογραφή του Φρανκ Αρνεσεν. 

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Δανού αθλητικού διευθυντή, ο οποίος έτρεξε την υπόθεση της μεταγραφής του που κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ ένα εκατομμύριο ευρώ (και κάτι ψηλά) στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Κι αυτό δεδομένου πως για την απόκτηση των δικαιωμάτων του από την πρωταθλήτρια Σλοβακίας Τρέντσιν φέρονται να δαπανήθηκαν 600.000 ευρώ, ενώ άλλα 450 χιλιάρικα πηγαίνουν στις ετήσιες αποδοχές του παίκτη, βάσει του συμβολαίου διάρκειας τεσσάρων ετών που υπέγραψε το καλοκαίρι. 

Το εντυπωσιακό backstage της ιστορίας όμως, ξέρετε ποιο είναι…; Πριν από την κρούση του Αρνεσεν και το μεταγραφικό love story με τon ΠΑΟΚ, ο Ζάιρο είχε προταθεί στον Ολυμπιακό Βόλου! 

Ναι, στην θεσσαλική ομάδα που αγωνίζεται στην Football League  κι όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το μπάτζετ που δύναται να διαθέσει για μεταγραφές είναι άκρως περιορισμένο και δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάνοια με το αντίστοιχο του Δικεφάλου του Βορρά. 

Πληροφορούμενοι μάλιστα στο Βόλο το συνολικό κόστος της μεταγραφής του Ζάιρο στον ΠΑΟΚ, έλεγαν χαρακτηριστικά πως τα δικά τους χρήματα δεν θα έφταναν όχι για το ένα παπούτσι, αλλά ούτε για την μία κάλτσα του Σλοβάκου παίκτη. 

Ασχετα αν τους προτάθηκε με πολλά, πολλά λιγότερα ευρουλάκια και δεν τους έκανε «κλικ» από αγωνιστικής πλευράς, με αποτέλεσμα να μην ασχοληθούν σοβαρά με την περίπτωσή του. 

Εν τέλει, ο Ζάιρο αντί για τον Παγασητικό έριξε άγκυρα στον Θερμαϊκό και όχι στο Βόλο. Αυτά, για την ιστορία και τις θεσσαλικές αναμνήσεις. 


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (17/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: