Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ανοιξε… πληγές ο Γκαλίτσιος – Τα «θαύματα» του Κουτσολιάκου και η σοβαρή κρίση στις σχέσεις με τον ΠΑΟΚ










Να λοιπόν που η ιστορία επαναλαμβάνεται - κατά το ήμισυ - 2,5 χρόνια μετά. Κάτι σαν… τραγωδία και σαν… φάρσα, όπως υπογραμμίζει στο ιστορικό απόφθεγμά του ο Καρλ Μαρξ. 

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση οι τίτλοι τέλους είναι εντελώς διαφορετικοί συγκριτικά με το καλοκαίρι του ΄13. 

Τότε που ενώ η μεταγραφή του Γιώργου Τζαβέλα στον ΠΑΟΚ φαινόταν σίγουρη, με τον ποδοσφαιριστή και τον εκπρόσωπό του Πολ Κουτσολιάκο να δειπνούν με τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ Ζήση Βρύζα, την επόμενη μέρα οδηγήθηκε σε... ναυάγιο. 

Ο διεθνής ακραίος αμυντικός δεν πέρασε ποτέ από τα εργομετρικά που είχαν προγραμματιστεί και αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, κατόπιν σχετικής απόφασης του εκπροσώπου του.

Οι λόγοι του «ναυαγίου» ήταν καθαρά οικονομικοί δεδομένου πως οι Θεσσαλονικείς έκαναν πίσω στα αρχικά συμφωνηθέντα κάτι που έκανε «μπαρούτι» τον agent Κουτσολιάκο, με αποτέλεσμα να πάρει το καπελάκι του και τον Τζαβέλλα και να αποχωρήσει απ΄την συμπρωτεύουσα. 

Τρεις ημέρες αργότερα, οι δύο πλευρές έκατσαν εκ νέου στο τραπέζι και τα βρήκαν (!) με τον ποδοσφαιριστή να υπογράφει εν τέλει συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ.

Δυόμιση χρόνια μετά ένας άλλος παίκτης του Πολ Κουτσολιάκου έμεινε με το στυλό στο χέρι και την έκανε με… ελαφρά πηδηματάκια από την Θεσσαλονίκη. 

Παρ΄ότι ο Γιώργος Γκαλίτσιος (περί ου ο λόγος) έφτασε στο σημείο να κάνει ακόμη και προπόνηση στις εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ, εν τούτοις δεν αποδείχτηκε της μοίρας γραφτό να «κλειδώσει» η μεταγραφή του. 

Η εσωτερική… φαγωμάρα του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την πολυφωνία και τους ερασιτεχνισμούς των Θεσσαλονικιών, οδήγησαν σε ναυάγιο στα νερά του Θερμαϊκού την μεταγραφή. 

Η παράταση που ζήτησαν Βεζυρτζής και Αρνεσεν έκανε τον ομογενή agent να βγάζει... καπνούς και να διατάζει την άμεση αποχώρηση του Λαρισαίου αμυντικού από τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ιστορία δύναται να ανοίξει μεγάλες... πληγές στις σχέσεις του Πολ Κουτσολιάκου με τον ΠΑΟΚ. 

Κάτι που είθισται να συμβαίνει μεταξύ ατζέντηδων και ομάδων στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για έναν… οποιονδήποτε μάνατζερ κι ένα οποιοδήποτε ανοιχτό κανάλι με τον ΠΑΟΚ. 

Ο agent Κουτσολιάκος ήταν κάτι σαν…. ευεργέτης του ΠΑΟΚ στην  προ – Σαββίδη εποχή, όταν συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου  να εξασφαλίσει η ΠΑΕ… ρευστότητα και αδειοδοτήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Το «χρυσό» deal της μεταγραφής του Βιεϊρίνια στην Βόλφσμπουργκ, έφερε στο ταμείο του «Δικεφάλου του Βορρά» 3,2 εκατ. ευρώ cash (συν μπόνους συμμετοχών) ενώ η «υπερήφανη πώληση» του Κώστα Σταφυλίδη στην Μπάγερ Λεβερκούζεν (που επίσης έφερε την μανατζερική υπογραφή του) έστειλε άμεσα 1,5 εκατ. ευρώ (συν ποσοστό μεταπώλησης και μπόνους συμμετοχών) στο… αραχνιασμένο ταμείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Αυτά είναι δύο από τα μεγάλα… θαύματα του «μάγου» Κουτσολιάκου στον ΠΑΟΚ, τα οποία προφανώς και αγνοεί ο Φρανκ Αρνεσεν, ίσως να μην θυμάται ο σκληρός διαπραγματευτής Νίκος Βεζυρτζής και ίσως να μην έχει την σχετική (ιστορική) ενημέρωση ο Ιβάν Σαββίδης. 

Ετσι για να τα θυμόμαστε και να τα γράφουμε όλα…


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (3/1)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: