Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

«Πόρτα» Χριστοβασίλη στην ΑΕΚ για Κοροβέση


                

Ασφαλώς και δεν αποτελεί είδηση πως ο Νίκος Κοροβέσης «κυκλοφορεί» εδώ και καιρό στη μεταγραφική ατζέντα της ΑΕΚ. 

Είδηση όμως συνιστά πως ο Γιώργος Χριστοβασίλης δεν «ψήθηκε» και… πέταξε στη λίμνη των Ιωαννίνων την πρώτη προσφορά της Ενωσης για την απόκτηση του 22χρονου μέσου.
 

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» έχει το οικονομικό ρεπορτάζ και τις λεπτομέρειες.

Το φετινό καλοκαίρι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ έδειξε ομολογουμένως εξαιρετικά αντανακλαστικά. Να λέμε τα στραβά κι ανάποδα για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, να γράφουμε όμως και τα καλά.

Εστω κι αν νωρίτερα χρειάστηκε να του γίνουν μαθήματα, τα παθήματα με τους πρωτοκλασάτους Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Μπεσέρα, οι οποίοι έφυγαν από τον ΠΑΣ χωρίς να πραγματοποιηθoύν στο σωστό τάιμινγκ κινήσεις ανανέωσης των συμβολαίων τους.
 

Ο Χριστοβασίλης πήρε τα μαθήματά του και τον περασμένο Ιούνιο, αφού κάλεσε στο γραφείο του τον Κοροβέση, έσπευσε να τον «δέσει» για άλλα τρία χρόνια (μέχρι το 2017) στα Γιάννενα, δεδομένου πως το παλιότερο συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2014 και οι πρώτες «σειρήνες» (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) άρχισαν να ηχούν στα αυτιά του ποδοσφαιριστή.
 

Το αστέρι του Κοροβέση έλαμψε απότομα μέσα στη μιζέρια του μνημονιακού ελληνικού πρωταθλήματος και των ευκαιριών που εν μέσω οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ έδωσαν οι ομάδες (και κυρίως οι μη αδειοδοτούμενες όπως ο ΠΑΣ) στα νεαρά ελληνόπουλα,  να κολυμπήσουν στα… βαθιά νερά της Super League.
 

Οι 31 συμμετοχές και τα 7 γκολ με τη φανέλα του «Αγιαξ» την περασμένη σεζόν (2012-13) τον κατέταξαν δικαίως στο target group των rookies ποδοσφαιριστών – αποκάλυψη του πρωταθλήματος.
 

Ενθουσιασμένος από τις επιδόσεις του και επειδή αυτή το φορά το έβλεπε το… έργο, ο Χριστοβασίλης μερίμνησε και έκανε εγκαίρως το κουμάντο του. Νέο τριετές συμβόλαιο και όσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε!
 

Πρώτη, πρώτη, έφτασε στο κατώφλι του ΠΑΣ και χτύπησε το κουδούνι η ΑΕΚ. 

Παρεμπιπτόντως και για να΄χετε όλο το ρεπορτάζ, το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή ενημερώθηκε (μέσω τρίτου προσώπου) πως θα γίνει μεταγραφικό «ντου»… α λα Μάνταλος για την απόκτησή των δικαιωμάτων του.
 

Οπερ που σημαίνει με την προοπτική της παραμονής του στην ομάδα των Ιωαννίνων για επιπλέον μία σεζόν και της ένταξής του στην Ένωση το ερχόμενο καλοκαίρι από τη B’ Εθνική, Θεού θέλοντος και ανόδου επιτρέποντος.
 

Ωστόσο, η «κιτρινόμαυρη» προσφορά δεν συγκίνησε τον πρόεδρο του ΠΑΣ και απορρίφθηκε μάλλον χωρίς μεγάλη και ιδιαίτερη σκέψη.
 

Εδώ που τα λέμε πάντως, δεν είναι και λίγα 550.000 ευρώ την σήμερον ημέρα και ούτε τα βρίσκεις εύκολα στην στεγνή ελληνική αγορά.
 

Αλλωστε με τόσα (πάνω- κάτω) χρήματα φέρεται να έκλεισε η ΑΕΚ το deal με την Ξάνθη για την μεταγραφή του Πέτρου Μάνταλου, που εν πάση περιπτώσει αν και ίδια σειρά με τον Κοροβέση (γεννημένοι αμφότεροι τον Αύγουστο του 1991) και περισσότερες χρονιές – παιχνίδια μετράει στη Super League ο παίκτης της Skoda και διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων.  
 

Προφανώς και ο Χριστοβασίλης κοστολογεί με περισσότερα χρήματα τον Κοροβέση και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
 

Εκτός πάλι κι αν τα πεντέμισι καστοστάρικα… κασέρι, καλύπτουν κατά βάθος τις οικονομικές απαιτήσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ, αλλά ανεβάζει τεχνηέντως την τιμή, για να εκνευρίσει τον Μελισσανίδη και να αποτραβήξει την ΑΕΚ από την υπόθεση της μεταγραφής του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή. 

Εχοντας άλλα πράγματα, σκέψεις και εισηγήσεις στενών συνεργατών και φίλων στο μυαλό του.
 

Τι πράγμα με ρωτάτε...; Αν θα κάνει ρελάνς η ΑΕΚ και θα επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση; Ο χρόνος θα δείξει και μην ξεχνάτε ένα άγραφο «δόγμα» της ζωής και του ποδοσφαίρου: το πληγωμένο… θηρίο να φοβάστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: