Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Η τρελή… κούρσα του «Μητρο-γκόλ» στο διεθνές χρηματιστήριο

Αμφιβάλει κανείς πως ο Κώστας Μήτρογλου είναι το πιο «hot» όνομα του «ερυθρόλευκου» ρόστερ; Ούτε… τρελός! 

Εκτός όμως από την αγωνιστική του βελτίωση και εξέλιξη σε όλους τους τομείς, ο «πιστολέρο» του Ολυμπιακού έχει «απογειώσει» και την μετοχή στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το σχετικό διάγραμμα της γνωστής ιστοσελίδας transfermarkt, που μπορεί να μην είναι… ευαγγέλιο, αλλά παρουσιάζει μια γενική εικόνα σε παρουσίαση στοιχείων ποδοσφαιριστών, ο «Μητρο-γκόλ» έχει καταφέρει μέσα σε 4 χρόνια να διπλασιάσει την αξία της «μετοχής» του.
 

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του ΄09 η κοστολόγησή του από την γερμανική ιστοσελίδα ήταν 2.300.000 ευρώ. 

Τον Μάρτιο του 2010 ανέβηκε στα 3.500.000 ευρώ και παρέμεινε στην ίδια τιμή μέχρι τον Σεπτέμβριο του ΄12, έχοντας πραγματοποιήσει στο συγκεκριμένο διάστημα τα δύο εκτός Πειραιά περάσματα από Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος) και Περιστέρι (Ατρόμητος).
 

Τον Φεβρουάριο του ΄13 ανέβηκε κατά ένα εκατομμύριο ευρώ, πηγαίνοντας στα 4,5 εκατ., όπου και βρίσκεται σταθερά μέχρι και σήμερα.  

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβριο του ΄07, την πρώτη του σεζόν(2007-08) στους «ερυθρόλευκους», η αγοραστική του αξία από την ίδια ιστοσελίδα ήταν μόλις 200.000 ευρώ και ακριβώς έναν χρόνο αργότερα εκτοξεύτηκε στα 2 εκατ. ευρώ! 
 

Το βέβαιο είναι πως όσο «on fire» Μήτρογλου σκοράρει «κατά ριπάς» στη Super League και στο Champions League, τα 4,5 εκατ. ευρώ ίσως, να φαντάζουν ελάχιστα στο εγγύς μέλλον, ακόμη και για το… ένα παπούτσι του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: