Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Οι μεγάλες προπονητικές βραδιές και παράσημα του «allenatore»

Η συλλογή από προπονητικά «λάφυρα» μεγαλώνει για τον Νίκο Αναστόπουλο. Ο Πλατανιάς… βύθισε τον ΠΑΟΚ στο κρητικό πέλαγος και ο «καπετάνιος» της ομάδας των Χανίων μπορεί να φουσκώνει τα στήθη από περηφάνια για έναν προσωπικό θρίαμβο που περνάει στις μεγάλες βραδιές της καριέρας του. 

Το «Marca –SL» γυρίζει το ρολόι του χρόνου και ανασύρει από το αρχείο τα μεγαλύτερα παράσημα του «allenatore» στις «μάχες» των πάγκων.


4 Φεβρουαρίου 2001
17η αγωνιστική – Α΄Εθνική
ΠΑΟΚ- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-3
 

Αντικαθιστά τον Νίκο Κόβη και στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΣ γκρεμίζει το «κάστρο» της Τούμπας. Ο «Αναστό» κερδίζει στην σκακιέρα των προπονητών τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και με τελικό σκορ 3-2, πετάει στο… καναβάτσο τον ΠΑΟΚ μέσα στο σπίτι του.





14 Σεπτεμβρίου 2002
3η αγωνιστική – Α΄Εθνική
ΠΑΟΚ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-3


Η ιστορία επαναλαμβάνεται και ο μουστάκιας εξελίσσεται σε «δήμιο» του ΠΑΟΚ. Στην παρθενική του παρουσία στον πάγκο της Καλλιθέας, στήνει σημαία στο κέντρο της Τούμπας και με δύο γκολ του Φάνη Γκέκα και ένα του Γιάννη Τάτση «εκτελεί» (3-2) τον «Δικέφαλο του Βορρά» .

6 Νοεμβρίου 2002
Β΄γύρος - Κύπελλο Ελλάδος 2002-03
Ολυμπιακός – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 0-1  


Αν και το παιχνίδι έχει διαδικαστικό χαρακτήρα λόγω της επιβλητικής νίκης(4-1) του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς στο Ελ Πάσο, ο «Αναστό» δεν χαρίζεται στους Ερυθρόλευκους. Η Καλλιθέα ορθώνει το ανάστημα της στη Ριζούπολη και με γκολ του Τσιμπλίδη σημειώνει τη νίκη γοήτρου.












25 Μαΐου 2003
30η αγωνιστική – Α΄Εθνική
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟΚ 3-2



Σε ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι όπου ο ΠΑΣ ήθελε μόνο τη νίκη για να πάει σε μπαράζ παραμονής ο ΠΑΟΚ προηγείται 2-1 στο 85΄. Μέσα σε δύο λεπτά (86΄-87΄) η ομάδα των Ιωαννίνων γυρίζει «τούμπα» το παιχνίδι και επικρατεί με 3-2. Το μπαράζ δεν έγιονε ποτέ αφού ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Β΄Εθνική λόγω χρεών.



24 Οκτωβρίου 2004
5η αγωνιστική – Α΄Εθνική
ΚΕΡΚΥΡΑ – Παναθηναϊκός 2-0


Οι Φαίακες στήνουν «πάρτι» κόντρα στον Παναθηναϊκό και κερδίζουν εύκολα με 2-0 με γκολ των Γήτα και Εντιάιγ. Η Κέρκυρα κατακτά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με ρεσιτάλ Αναστόπουλου από τον πάγκο.



2 Φεβρουαρίου 2010
Προημιτελική φάση – Κύπελλο Ελλάδος 2009-10
ΠΑΣ ΓIANNINA – ΠΑΟΚ 4-0

 

Ο οικοδεσπότης ΠΑΕ κάνει σκόνη και θρύψαλα τον ΠΑΟΚ και με το εμφατικό 4-0 παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ένα ολόκληρο γήπεδο υποκλίνεται στον Αναστόπουλο και φωνάζει ρυθμικά το όνομά του στη μεγαλύτερη ίσως προπονητική στιγμή της καριέρας του.


3 Φεβρουαρίου 2013
20η αγωνιστική – Super League
Ολυμπιακός – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-3

 

Ο Ατρόμητος σπάει το αήττητο των 19 αγωνιστικών του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου  με γκολ των Μπρίτο, Καραγκούνη και Δημούτσου φεύγει με το μεγάλο διπλό (3-2) από το Φαληρικό γήπεδο. 

Στο τρίτο ημίχρονο ο «allenatore» κλήθηκε να σχολιάσει το περυσινό ματς με τον ΟΦΗ όπου έφερε 2-2 παίζοντας αμυντικά και χαρακτήρισε «μπόινγκ» τον Ατρόμητο:  «Όταν είναι να πάω στην Αμερική όμως με ντακότα θα κάνω πιο πολλές ώρες. Όταν έχω μπόινγκ θα πάω σίγουρα πιο γρήγορα».


2 Φεβρουαρίου 2014
22η αγωνιστική – Super League
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΟΚ 2-1

 

Παρά το γεγονός ότι η κρητική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να στριμώξει τον Δικέφαλο και εν τέλει να τον… πετάξει στο κρητικό πέλαγος, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 με γκολ των Κάταϊ και Τόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: