Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μεταγραφή – έκπληξη σε ομάδα της Super League, μέσω μυστικής κατάθεσης συμβολαίου στις 10 Φεβρουαρίου! - Εκτελεστικός διευθυντής στη Super League το plan Β του Μώραλη



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου.

Τι κι αν οι μεταγραφές των ελεύθερων παικτών έληξαν στις 10 του μηνός και αισίως διανύουμε το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Το «ταμείο» από το χειμερινό εγχώριο παζάρι δεν έχει ακόμη κλείσει, καθ΄ότι ακολουθεί ακόμη ένα μεταγραφικό deal!!!
 

Τι πράγμα;  Πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Στον θαυμαστό μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Κανονικά και με το νόμο στην προκειμένη περίπτωση, για να μην παρεξηγούμαι και να προλάβω τα πονηρά μυαλά. 
 

Κανένα «παραθυράκι», κανένα τρικ, καμία θυρίδα στο ταχυδρομείο όπως συνέβαινε τα παλιότερα χρόνια και έδινε το περιθώριο στις ομάδες να ολοκληρώνουν «εκπρόθεσμες» μεταγραφές ακόμη και μετά πέσιμο της καρό σημαίας. Όλα νομότυπα και με το γράμμα των κανονισμών.
 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, ομάδα της Super League κατέθεσε στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής στην εκπνοή (10 Φεβρουαρίου) της προθεσμίας για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, το συμβόλαιο του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος της, που όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ούτε ασφαλώς έχει δει - μέσω των ρεπορτάζ - τα φώτα της δημοσιότητας. 
 

Αυτό συνέβη διότι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί παλιό γνώριμο του ελληνικού πρωταθλήματος και ο σύλλογος, δεν είχαν καταλήξει μέχρι πρότινος εάν η συμφωνία τους θα ενεργοποιηθεί εκτός από τα χαρτιά και στην πράξη την τρέχουσα περίοδο, ή θα μεταφερθεί για την επόμενη σεζόν, με τον παίκτη να μεταθέτει για το ερχόμενο καλοκαίρι την μόνιμη εγκατάσταση του στην χώρα μας.
 

Κι αν ευλόγως εξακολουθείτε να αναρωτιέστε ως προς τι η πρεμούρα της ομάδας να σπεύσει να καταθέσει το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, χωρίς να΄χει εξασφαλίσει την άμεση έναρξη της συνεργασίας τους, υπάρχει ένας ακόμη ιδιαίτερος λόγος.
 

Ουδείς βάζει το χέρι του στην «φωτιά» πως η συγκεκριμένη ΠΑΕ θα καταφέρει να βγει «ατσαλάκωτη» από το «κρας τεστ» της αδειοδότησης εν όψει της νέας σεζόν και δεν θα΄χει περιορισμό μεταγραφών.
 

Κάτι που εφόσον τελικά συμβεί, οι περιορισμοί δεν θα «αγγίξουν» την συμφωνία και συνεργασία με το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Φεβρουαρίου.
 

Κλείνοντας και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της στήλης, οσονούπω ο λεγάμενος αναμένεται να… σκάσει από τα μέρη μας! Οχι φυσικά ινκόγκνιτο, αλλά επισήμως και μετά βαΐων και κλάδων! Ε-ε-έρχεται!


Υποψήφιοι «αντί-Στέφενς»
 

Δύο είναι οι προπονητές που θα «παίξουν» στην κεντρική σκηνή του ΠΑΟΚ στην επερχόμενη μετά – Στέφενς εποχή. Ο Φερνάντο Σάντος με την θερμή υποστήριξη του διδύμου Ζαγοράκη - Βρύζα (ναι,ναι, ο Πορτογάλος κόουτς έχει τη δύναμη σμίξει τα… αηδόνια) και ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από τον Ιβάν Σαββίδη. 

Ολα τα άλλα που γράφονται, λέγονται και κυκλοφορούν, είναι περί λαϊκής κατανάλωσης. Οσο για τον «εκλεκτό»- κόουτς του Τσιστιακόφ…; Ισως και να μην έχει καμία απολύτως σημασία, αν πράγματι ο στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ, αποδειχτεί ο δεύτερος αδύναμος κρίκος μετά τον Χούουμπ Στέφενς όπως ψιθυρίζεται εσχάτως στη Σαλονίκη.

Το plan B του Μώραλη

Δύο χρόνια στην προεδρική καρέκλα της Super League συμπληρώνει το καλοκαίρι ο Γιάννης Μώραλης. Θα ανανεωθεί η θητεία του και για τρίτη χρονιά, ή μήπως θα «τρέξει» το plan B για την επόμενη μέρα στην διοργανώτρια αρχή…; 


Στις γειτονιές των 18 «εταίρων» της Super League, κυκλοφορεί πως ο νυν πρόεδρος θα έβλεπε με καλό μάτι τον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή με αυξημένες- προεδρικές αρμοδιότητες και αφού προηγουμένως θεσπιστεί η συγκεκριμένη θέση- διάταξη στο καταστατικό του Συναιτερισμού. Ιδωμεν… 


400.000 ευρώ (!) για τις μεταπωλήσεις!
 

Εκτός από «μανούλα» στις… ανανεώσεις συμβολαίων (της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη) η διοίκηση Τσάβαλου στον Πανιώνιο, αποδείχτηκε «μετρ» και στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών. 

Από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργείται  στην ΠΑΕ, φέρεται να προκύπτει πως πουλήθηκαν ακόμη και τα ποσοστά μεταπώλησης (!) που διατηρούσαν οι «κυανέρυθροι» από τις μεταγραφές των Δημήτρη Κολοβού και Ανδρέα Σάμαρη στον Ολυμπιακό, έναντι μόλις 400.000 ευρώ(!) ποσό που δεν συνάδει ασφαλώς με την συνεχώς αυξανόμενη μεταπωλητική αξία των παικτών. Όλα στο «σφυρί»! 
Υ.Γ. Ελεύθερος (α λα Κούρος) το καλοκαίρι και ο Ντούνης…; Ελεύθερος, όπως έγραψε η στήλη στις 5 Φεβρουαρίου.
 


στο ψαχνό



@    Νέα οικονομικά (να μην τα… ματιάσουμε) ήθη και έθιμα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Η συχνότητα με την οποία πηγαίνουν ταμείο οι ποδοσφαιριστές και το υπαλληλικό προσωπικό της ΠΑΕ έχει βελτιωθεί θεαματικά το τελευταίο διάστημα, σε σημείο που οι παλιές σειρές εντός των τειχών να… τρίβουν τα μάτια τους! Κάτι που μπορεί να εκληφθεί και ως προάγγελος θετικής εξέλιξης στο «καυτό» ζήτημα της αδειοδότησης μετά το περυσινό κάζο και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, που έπληξε βάναυσα το πρεστίζ του συλλόγου αλλά και του Γιώργου Χριστοβασίλη.        




@    Την ώρα που ο Λάζο Λιπόσκι επιδιώκει να ανοίξει «κανάλι» με την ΑΕΚ, βρίσκεται συγχρόνως σε «ανοιχτή γραμμή» με τον ΠΑΟΚ. Εκτός από τον ερχομό του Ζβόνιμιρ Βούκιτς στην Τούμπα, ο Σκοπιανός μάνατζερ «κρύβεται» πίσω και από τον δανεισμό του 20χρονου Μαυροβούνιου στόπερ Νεμάνια Κάρταλ από τον Δικέφαλο του Βορρά στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Και το καλοκαίρι έπεται συνέχεια, δεδομένου πως διατηρεί σήμα… καμπάνα στην επικοινωνία του με τον Ιβάν Σαββίδη.




@    Οσκαρ τσιγκουνιάς διεκδικεί προπονητής ομάδας της Super League. Τι το ήθελε το τραπέζωμα στους παίκτες, όταν έχει «καβούρια» στην τσέπη…; Αφού αρχικά τους προανήγγειλε πως για το δείπνο η συμμετοχή ανά ποδοσφαιριστή είναι 10 ευρώ (!) φαίνεται πως δεν έκανε καλούς υπολογισμούς, δεδομένου πως ο λογαριασμός ήρθε συν 80 ευρώ από το αναμενόμενο ποσό. Το αποτέλεσμα ήταν να τον… λούσει κρύος ιδρώτας την ώρα της πληρωμής και να κάνει ολόκληρο σαματά! Βρε κάτι… ανοιχτοχέρηδες! 

 

@    Κάτι φαίνεται τελευταία να μην πηγαίνει καλά στην «χημεία» των ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ με τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Η δημοτικότητα του κόουτς δείχνει πεσμένη στα αποδυτήρια, περισσότερο από κάθε άλλη φορά επί των ημερών του στο Ηράκλειο. Οι παίκτες λένε πολλά και διάφορα στις ιδιαίτερες συζητήσεις τους, την ώρα που ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τον δικό του καημό. Βλέπετε, άρχισε πλέον να διαπιστώνει πως γι΄αλλού ξεκίνησε κι αλλού η… ζωή τον πάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: