Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

«Ξεναγός» της ΑΕΚ στο Λεβερκούζεν ο Κουτσολιάκος! - Καθ΄οδόν ξένοι επενδυτές για «ταλαιπωρημένη» ΠΑΕ της Super League



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» τo Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Παλιό γνώριμο των γερμανικών γηπέδων αποτελεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος και κατά συνέπεια, μάλλον δεν χρειάζονται πολλές και ιδιαίτερες συστάσεις για πάρτι του στον ποδοσφαιρικό πληθυσμό της χώρας.
 

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ αγωνίστηκε για μια διετία (2008-10) με τη φανέλα της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, με τον ατζέντη του Πολ Κουτσολιάκο (δεξιά στη φωτ.) να του ανοίγει την πόρτα της εισόδου στην χλιδάτη Bundesliga και να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην υπόθεση της μεταγραφής.
 

Εξι χρόνια μετά, ο ομογενής agent ανέλαβε να ανοίξει μια ακόμη γερμανική πόρτα, όχι πλέον στον ποδοσφαιριστή, αλλά στον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ. Πόρτα, που φέρει στο κουδούνι το όνομα «Μπάγερ Λεβερκούζεν»!
 

Οπως κυκλοφόρησε προ ημερών στην πιάτσα ο «Λύμπε» βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις «ασπιρίνες» και εξετάζεται η προοπτική της συνεργασίας (σε θέματα τεχνογνωσίας και όχι μόνο) του γερμανικού συλλόγου με την ΑΕΚ.
 

Η στήλη «σκάλισε» εκεί που έπρεπε και «αλίευσε» πως ο Πολ Κουτσολιάκος είναι το πρόσωπο που «ξενάγησε» τον Λυμπερόπουλο, στο πλαίσιο της επίσκεψής στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Λεβερκούζεν τον περασμένο Δεκέμβρη.
 

Εκτός από την παρακολούθηση ενός αγώνα της γερμανικής ομάδας, το πρόγραμμα περιελάμβανε τετ α τετ και γεύμα με τον γενικό διευθυντή των «ασπιρινών» Μίκαελ Ρέσκε.
 

Σημειωτέον, πως το όνομα «Κουτσολιάκος» δεν κάνει απλά «γκελ» στη Λεβερκούζεν, αλλά ανοίγει εντός των τειχών τις πόρτες όλων των γραφείων.
 

Ο ομογενής ατζέντης διατηρεί εξαιρετική σχέση όχι μονάχα με τον Μίκαελ Ρέσκε, αλλά και με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Ρούντι Φέλερ, με τον οποίο μάλιστα είθισται εδώ και πολλά χρόνια να παραθερίζουν παρέα τα καλοκαίρια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.
 

Ο Κουτσολιάκος έχει γραφτεί στην ιστορία ως ο μάνατζερ που κατάφερε να ανοίξει τη γερμανική αγορά σε παίκτες  (Χαριστέας, Κυρ.Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Κυργιάκος, Πλιάτσικας, Φορτούνης, Γιαννιώτας) από το υποβαθμισμένο ελληνικό πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας σπουδαία deals, ενώ συγκεκριμένα στη Λεβερκούζεν, έχει στείλει με «φύλλο πορείας» τους Γκέκα, Χαριστέα και Σταφυλλίδη.
 

Προπονητές, διευθυντές και σκάουτερ του γερμανικού ποδοσφαίρου εμπιστεύονται με κλειστά μάτια την κρίση του, ενώ ειδικά στις «ασπιρίνες», τυγχάνει διαχρονικά μεγάλης εκτίμησης κα και σεβασμού.
 

Οπως λοιπόν εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, καλύτερο «ξεναγό» - made in Germany – ίσως δεν θα μπορούσε να βρει ο Λυμπερόπουλος και η ΑΕΚ!


Τα πετροδόλαρα στο Σάντος και ο Γκαρσία


Τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ κάνουν οι «σειρήνες» ή καλύτερα τα περοδόλαρα που… ηχούν στα αυτιά του Φερνάντο Σάντος. Δράττομαι της ευκαιρίας να θυμίσω πως η στήλη αποκάλυψε την Πέμπτη (20/2) την πρόταση που κρατά στα χέρια του ο Πορτογάλος από τους εμίρηδες, γράφοντας σχετικά με το «ρεπορτάζ» που πραγματοποίησαν στον ΠΑΟΚ για το μέλλον της συνεργασίας του ομοσπονδιακού τεχνικού με την Εθνική και την προοπτική επιστροφής στην Τούμπα. 


Ιδού τι έγραφα επί λέξει: «ο Σάντος έχει γίνει ήδη αποδέκτης πρότασης από Σαουηδική Αραβία μεριά που περιλαμβάνει πολλά – πολλά πετροδόλαρα, ενώ στο βάθος ξεπροβάλουν και τα… ρούβλια».
 

ΥΓ. Ο Πάμπλο Γκαρσία επισκέφτηκε την Τούμπα (όπως προανήγγειλε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ) για το ΠΑΟΚ – Μπενφίκα αν και έφυγε νωρίς…


Δεσμευμένα έσοδα στον ΟΦΗ
 

Οι οικονομικές «αμαρτίες» του παρελθόντος και τα δεσμευμένα έσοδα από το Δημόσιο, σφίγγουν τον οικονομικό κλοιό στον ΟΦΗ και αναπόφευκτα δημιουργούν γκρίνια στο εσωτερικό της ομάδας. Οι εισπράξεις των εισιτηρίων από τα εντός έδρας παιχνίδια είναι το μεγαλύτερο (αν όχι μοναδικό) έσοδο την συγκεκριμένη εποχή, έλα όμως που δεν φτάνει ούτε για… ζήτω! 

Και στο βάθος ξεπροβάλλει και η «ιερά εξέταση» της ΕΠΟ για την αδειοδότηση, χωρίς πάντως να αγχώνει όπως πέρυσι τέτοιο καιρό τους Κρητικούς. Στο Ηράκλειο έχουν ήδη κάνει τα κουμάντα τους σε θέματα μεταγραφών και ανανεώσεων. Λεφτά… υπάρχουν!


Ερχονται επενδυτές!
 

Μπορεί οι Κινέζοι «συμπαίκτες» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αρνήθηκαν να επενδύσουν στον Παναθηναϊκό, ωστόσο η… ξένη βοήθεια υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να «ζεστάνει» άλλη (ταλαιπωρημένη οικονομικά) ΠΑΕ της Super League. Κι ας λένε πως επενδυτές δεν υπάρχουν πια, τους… πάτησε το τρένο! 

Η ιστορία «ψήνεται» κάτω από άκρα μυστικότητα, βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα να γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» μέσω της εκδήλωσης επίσημου ενδιαφέροντος. Μέχρι τότε, νηστεία και προσευχή!   


στο ψαχνό

@     Η περιπέτεια του Γιώργου Σπανού εκτός από την οικογένεια του Ατρομήτου και γενικότερα τον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου,  «πάγωσε» και μια ψυχή που βγάζει τον άρτο τον επιούσιο εκτός συνόρων. Εκεί που ο ξενιτεμένος ποδοσφαιριστής άρχισε να «ψήνεται» με την ιδέα του επαναπατρισμού για λογαριασμό του Ατρομήτου, ήρθε και έσκασε η σύλληψη του Σπανού και μοιραία τον βύθισε σε μεγάλο προβληματισμό εν όψει καλοκαιριού. Και τώρα, τι γίνεται…;



@    Μπορεί η δημοτικότητα του Γιάννη Χριστόπουλου στους κόλπους των οπαδών του ΠΑΣ να κινείται σε υψηλά επίπεδα (και απολύτως δικαιολογημένα δεδομένης της προσφοράς του Ελληνα τεχνικού στην ομάδα των Ιωαννίνων) ωστόσο η μελλοντική επιστροφή στον «Αγιαξ» φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι απίθανη, όσο στο «πηδάλιο» της ΠΑΕ βρίσκεται ο Γιώργος Χριστοβασίλης. Οι σχέσεις των δύο ανδρών «τσαλακώθηκαν» μετά το «διαζύγιο» του περασμένου καλοκαιριού, αν και στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ!



@    Σκάουτερ ρωσικής ομάδας (που τα «φυσάει» τα… ρούβλια) βρέθηκε ινκόγκνιτο προχθές στην Τούμπα για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Μπενφίκα. Οχι φυσικά για τουρισμό στη Σαλονίκη, αλλά για scouting report, έχοντας σημειωμένο στην ατζέντα το όνομα συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Ποιον παίκτη τσέκαρε; Μην βιάζεστε. Ας ολοκληρωθεί πρώτα το ρωσικό report κι εδώ είμαστε να γράψουμε ονόματα και διευθύνσεις!



@    Την ανησυχία τους για τον ορισμό του Δελφάκη στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη εξέφρασαν κύκλοι (που είναι και της… μόδας) του Παναθηναϊκού. Μεταξύ μας πάντως, οι «πράσινοι» θα ήταν πιο ρεαλιστές αν εξέφραζαν και δημοσίως τον προβληματισμό τους για την Ενωση Αρκαδίας από την οποία προέρχεται ο εν λόγω ρέφερι και της οποίας ηγείται ο Νίκος Προύντζος. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον «κολλάει» γάντι η σοφία της λαϊκής ρήσης… «τα λέω στη νύφη, για να τα ακούσει η πεθερά»!