Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ασιατική... απειλή για Ιγκόρ Φονσέκα! - Ο «εμίρης» Ματζουράκης και του χρόνου στην Καλλονή!


 
Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 14 Μαρτίου.

Τα πράγματα, θαύματα και 13 γκολ του περυσινού Θρακιώτη Δημήτρη Παπαδόπουλου με την φανέλα του Ατρομήτου την τρέχουσα σεζόν, δεν βυθίζουν σε μελαγχολία τους παροικούντες την Κομοτηνή.
 

Βλέπετε, ο φετινός Πανθρακικός έχει τον «Παπαδόπουλο» του σε βραζιλιάνικη βερσιόν και ο τυπάκος αυτός φέρει το όνομα Ιγκόρ ντε Σόουζα.
 

Ο 33χρονος επιθετικός βάλθηκε και τα κατάφερε να κάνει τους Κομοτηναίους να ξεχάσουν με το «καλημέρα» τον Ελληνα διεθνή άσο και περυσινό πρώτο σκόρερ της ακριτικής ομάδας.
 

Με 9 γκολ σε 26 παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει πως διαθέτει DNA σκοραρίσματος και το γκολ κυλάει στις φλέβες του!
 

Ελα όμως που το συμβόλαιό του με τον Πανθρακικό λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι κι αυτός είναι πράγματι ένας πολύ σοβαρός λόγος να κρατάει στην «πρίζα» στον Ακη Μάντζιο και τους διοικούντες την ακριτική ΠΑΕ.
 

Το άστρο του Ιγκόρ λάμπει στον «πλανήτη» της Super League και ήδη, αρκετές ομάδες της ημεδαπής βρίσκονται με το δάχτυλο στην μεταγραφική… σκανδάλη και καραδοκούν για την απόκτησή του. 

Εκτός όμως από το μνημονιακή ελληνική αγορά υπάρχει και η αγορά της Ασίας! 

Εκεί όπου το χρήμα ρέει άφθονο και οι σύλλογοι πληρώνουν αδρά μακριά από μνημονία, σφιχτά μπάτζετ και συμβόλαια των «τρεις και εξήντα»
 

Και το άσχημο στην προκειμένη περίπτωση για τον Πανθρακικό είναι πως το CV (βιογραφικό) του Βραζιλιάνου φορ κυκλοφορεί - μέσω του Ισπανού εκπροσώπου του -  και κάνει «γκελ» αυτή την εποχή στις αγορές της Ασίας, με ότι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο εν όψει καλοκαιριού.
 

Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάμε πως ο ποδοσφαιριστής έσβησε τον Φεβρουάριο 34 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του, κάτι που σημαίνει ότι έχει την τελευταία ευκαιρία να κάνει ένα συμβόλαιο που θα αυξήσει θεαματικά τον τραπεζικό του λογαριασμό, λίγο πριν από το τέλος της καριέρας του.
 

Μπορεί η ζωή στην Κομοτηνή να είναι όμορφη για τον Βραζιλιάνο την σύζυγό του Ρακέλ και τα δύο τους παιδιά τον Λουάν (6 ετών) και την Σούρι (3 ετών) ωστόσο την ώρα της κρίσης, το οικονομικό θα μετρήσει σε μεγάλο βαθμό.
 

Μια φορά, οι Ασιάτες κινούνται στα χνάρια του Μάρλον Μπράντο (στον ρόλο του μαφιόζου Βίτο Κορλεόνε) σε μία από τις σκηνές της μνημειώδους ταινίας «ο Νονός» υποστηρίζοντας: «we are going to make him an offer he can΄t refuse», που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι… «θα του κάνουμε μια προσφορά την οποία δεν θα μπορέσει να αρνηθεί»! 


Διπλή επιβεβαίωση για Ράγιος!
 

Μ΄ένα σμπάρο δύο τρυγόνια! Την Τετάρτη (12/3) η στήλη έγραψε για τα «likes» του ΠΑΟΚ και του Ατρόμητου στον εσχάτως σκληρό και σταθερά ποιοτικό «χορευτή» των γηπέδων Ρούμπεν Ράγιος.
 

Την ίδια κιόλας ημέρα ρεπορτάζ – made in Israel - φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κινείται για την απόκτηση του Ισπανού μέσου από την Μακάμπι Χάιφα, ενώ μία ημέρα αργότερα (13/3), ελληνικά ΜΜΕ προσθέτουν και τον Ατρόμητο στους «μνηστήρες» του 28χρονου ποδοσφαιριστή. 

Σειρά παίρνει η προοπτική του «επαναπατρισμού» στην Τρίπολη, για να γίνει το «τρία στα τρία» και να μιλάμε έτσι για την πλήρη επιβεβαίωση, ενός ακόμη αποκαλυπτικού ρεπορτάζ της στήλης. Μ ΄ένα σμπάρο, τρία τρυγόνια!
 


Ματζουράκης και του χρόνου!
 

Με τον ίδιο τιμονιέρη θα πορευτεί η «σταχτοπούτα» Καλλονή και την επόμενη σεζόν. Ο καπετάνιος και πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Μιχαλάκης εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τον Γιάννη Ματζουράκη και μονάχα αν γυρίσει… ανάποδα το νησί θα τον αφήσει να σηκώσει άγκυρα και θα πάει σε αναζήτηση νέου προπονητή. 

Παρεμπιπτόντως, ο Ελληνας τεχνικός ζει σαν «εμίρης» στη Μυτιλήνη, υπό την έννοια πως δεν έχει νοικιάσει σπίτι, έχοντας στρατοπεδεύσει σε ξενοδοχείο που του προσφέρει όλα τα κομφόρ και μια άκρως χλιδάτη διαμονή! Αυτά είναι τα καλά του επαγγέλματος. 




Σολτάνι  α λα… Σολάρι!


Ο Εστεμπάν Σολάρι έκανε και με το παραπάνω απόσβεση και θα ανοίξει τον καλοκαιρινό «χορό» των ανανεώσεων στην Ξάνθη - με μια μικρή αύξηση των αποδοχών από τα 85 χιλιάρικα που λαμβάνει την τρέχουσα σεζόν - και ο Καρίμ Σολτάνι θα τον συνεχίσει. 


Ο Αλγερινός επιθετικός αν και θυμίζει έντονα ποδοσφαιριστή… αλάνας που δεν προσαρμόζεται εύκολα στα συστήματα και δυσκολεύεται να μπει σε «καλούπια», θεωρείται χρήσιμο εργαλείο από τους Θρακιώτες και θα του προταθεί η επέκταση του συμβολαίου του. Να περάσει ο επόμενος!


στο ψαχνό

@    Μετά από τους «περαστικούς» Sir Takis (Λεμονής) και Καραγεωργίου, ο Γιάννης Κομπότης βρήκε την προπονητική ηρεμία του στο πρόσωπο του Σάββα Παντελίδη. Μέλι στάζει το στόμα του ιδιοκτήτη του Λεβαδειακού για τον Ελληνα τεχνικό κι όπως μάλιστα πληροφορούμαι, του έχει ήδη προτείνει να συνεχίζουν μαζί και την επόμενη περίοδο. Η απάντηση του κόουτς…; «Coming soon» όπως λένε και στο σινεμά.



@    Κακόγουστο και φτηνό το σίριαλ της Super League, αλλά πλάκα, πλάκα οι δύο πρώτες ομάδες του ελβετικού πρωταθλήματος βρίσκονται με τις κεραίες στραμμένες κατά τα μέρη μας. Προ ημερών η δεύτερη στην ελβετική Λίγκα Γκρασχόπερς έκανε τριήμερο «σαφάρι» στα γήπεδα της Super League, ενώ η πρωτοπόρος Βασιλεία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τα έργα και τις ημέρες νεαρού Ελληνα διεθνή ποδοσφαιριστή. Εις το επανιδείν…

 


@    Στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια, ούτε οι διαιτητές είναι πολίτες… δεύτερης κατηγορίας. Όπως οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές κι οι παράγοντες, έτσι ακριβώς και οι ρέφερι επιτρέπεται και επιβάλλεται (για να καθαρίζει το… μυαλό) να το ρίχνουν πότε, πότε έξω! Διαιτητής που το στραγάλι του ακούγεται στα γήπεδα της Super League από τα βαριά «χαρτιά» της ΚΕΔ γλέντησε τις προάλλες συντροφιά με εκλεκτή (θηλυκή) παρέα σε παραθαλάσσιο στέκι! Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε! Μια ζωή την έχουμε…!    

 

@    Προτεραιότητα και επιθυμία του Γιάννη Γιαννιώτα ήταν και παραμένει η συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί με την Φορτούντα Ντίσελντορφ το ερχόμενο καλοκαίρι και αν θα συμπεριλαμβάνεται ή όχι στα πλάνα της γερμανικής ομάδας. Αρνητικός στην προοπτική του επαναπατρισμού εκτός από τον ποδοσφαιριστή, παρουσιάζεται και ο εκπρόσωπός του Πολ Κουτσολιάκος. Για να μην σας πως ότι ήδη «τρέχει» (για καλό και για κακό) το «plan Β». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: