Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ο «ευάλωτος» Κριστιάνο Μπεργκόντι και η Ξάνθη!



«Κατά ριπάς» πέφτουν οι προτάσεις στην Ξάνθη για τον… «αντί – Καραγεωργίου». Ελληνες, Ευρωπαίοι, Λατίνοι, απ΄όλα έχει ο μπαχτσές... 
Μέχρι και για «ευάλωτο» προπονητή που απολύθηκε επειδή τόλμησε να ρίξει... πόρτα στον γνωστό και μη εξαιρετέο Τζίτζι Μπεκάλι(!) στα αποδυτήρια της Στεάουα!



Και το όνομα αυτού, Κριστιάνο Μπεργκόντι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Marca -SL, ο 49χρονος Ιταλός προπονητής προτάθηκε στην ακριτική ομάδα, χωρίς όμως το βιογραφικό του να κάνει το «κλικ» που θα έπρεπε στον Χρήστο Πανόπουλο, ούτως ώστε να εξεταστεί ενδελεχώς η περίπτωσή του.

Προσιτό κασέ και χωρίς πολλές – πολλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά θέματα βοηθών, ρόστερ και μεταγραφών. Υπήρξε ποδοσφαιριστής της Λάτσιο, στην οποία διέγραψε σπουδαία καριέρα από το 1989 ως το 1996.

Εκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στη Νασιονάλ Βουκουρεστίου και εν συνεχεία μεταπήδησε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου όπου κατέκτησε το Σούπερ Καπ το 2007.

Τον Γενάρη του 2009 υπέγραψε στην Πολιτέκνικα και αμέσως μετά στη Στεάουα Βουκουρεστίου, απ’ όπου αποχώρησε... νύχτα! Ο λόγος...; 

Ο ιστορικός καυγάς στα αποδυτήρια με τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζίτζι Μπεκάλι(!), έπειτα από μια εντός έδρας ισοπαλία με την Σέριφ Τιράσπολ για το Europa League.

Ο Ιταλός κόουτς… τόλμησε να απαγορεύσει(!) την είσοδο του γίγαντα - Μπεκάλι στα αποδυτήρια στο ημίχρονο και όπως αντιλαμβάνεστε απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες! Αυτός κι αν ήταν «ευάλωτος»!

Παρεμπιπτόντως, δικαιολογώντας την απόφασή του, ο ένας και ακαταμάχητος Μπεκάλι είχε τονίσει τότε: «Ποτέ ξανά δεν είχα κατέβει στα αποδυτήρια. Ήθελα απλώς να ξυπνήσω τους ποδοσφαιριστές μας αλλά ο προπονητής με ταπείνωσε. Τελείωσε, ο Μπεργκόντι δεν είναι πια προπονητής της Στεάουα».

Στην Ιταλία, η πρώτη ομάδα του Μπεργκόντι ήταν η Μόντενα, ενώ συνέχισε την καριέρα του στην Πεσκάρα.

Την περασμένη άνοιξη το βιογραφικό του είχε σταλεί και στα γραφεία του Παναθηναϊκού, αλλά δεν…συγκίνησε τους «πράσινους».