Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δώνης καλεί Ρούμπεν Ράγιος! - Τα deals της ΑΕΚ με Ντούνη και Αραβίδη - «Γκάζια» οπαδών του ΠΑΣ στον Πετράκη!


 
Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Τετάρτη 19 Μαρτίου.

Μετά την καταιγίδα, ξεπροβάλλουν οι πρώτες ακτίνες του «ουράνιου τόξου» για τον Ρούμπεν Ράγιος στο Ισραήλ. Οπως μας έχει διδάξει άλλωστε η ιστορία, συνήθως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός και επουλώνει τις πληγές. 

Υπάρχουν βεβαίως και κάποιες που παραμένουν ανοιχτές προϊόντος του χρόνου και δεν κλείνουν ποτέ!
 

Για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης και νυν της Μακάμπι Χάιφα, το κλίμα εξακολουθεί και παραμένει βαρύ στο Ισραήλ έπειτα από το φριχτό τάκλιν («δολοφονικό» όπως το χαρακτήρισαν τα ΜΜΕ της χώρας) που έκανε σπάζοντας το πόδι του 24χρονου μέσου της Μπνέι Γεχούντα, Ραφί Νταχάν.
 

Ο Ράγιος έγραψε μια «μαύρη σελίδα» στην ποδοσφαιρική καριέρα του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει για λίγες ημέρες με προορισμό την Ισπανία, προκειμένου να καταλαγιάσει η «σκόνη» και ο θόρυβος.
 

Το βράδυ της Κυριακής ( 16/3) επέστρεψε στο Ισραήλ, όπου τον περίμενε μια μάλλον ευχάριστη έκπληξη. Περίπου 50 οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα έσπευσαν να τον υποδεχτούν στο αεροδρόμιο και να τον… φυγαδεύσουν  ή καλύτερα να τον προστατεύσουν από τις κάμερες και τα μικρόφωνα των ΜΜΕ που του είχαν στήσει καρτέρι διψώντας για «αίμα»!
 

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα, οι φίλοι της Μακάμπι έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης στον Ισπανό ποδοσφαιριστή, μέσω του πανό («είμαστε μαζί σου») που σήκωσαν στην αναμέτρηση με την Ραμάτ Χασαρόν. 

Ωστόσο, ακόμη και τώρα φαντάζει δύσκολη η παραμονή του στην Χάιφα, κάτι που έχει κυκλοφορήσει όχι μόνο στην Ελλάδα όπου υπάρχουν παραδοσιακοί «μνηστήρες» (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος) του Ισπανού βιρτουόζου μέσου (όπως έγραψε προ ημερών η στήλη) αλλά εσχάτως και στην Κύπρο.
 

Εδώ που τα λέμε, ο Γιώργος Δώνης από την εποχή που καθόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ αποθέωνε τον Ράγιος και εκμυστηρευόταν στους στενούς συνεργάτες του πόσο θα΄θελε να τον έχει στην ορχήστρα του.
 

Γι΄αυτό και στον ΑΠΟΕΛ παρακολουθούν εσχάτως χωρίς ασφαλώς να το φωνάζουν όλες τις εξελίξεις με τον εν λόγω ποδοσφαιριστή στο Ισραήλ και ετοιμάζονται να στείλουν συστημένη πρόταση στην Μακάμπι Χάιφα, έτσι και τελικά ο χρόνος δεν επουλώσει τις πληγές και ο Ράγιος βγει στο «σφυρί».
 

Μια φορά, ο Δώνης θα πήγαινε ακόμη και… κολυμπώντας στη χώρα της Μέσης Ανατολής για να τον πάρει και να τον φέρει στο νησί της Αφροδίτης.
  


Τα deals με Ντούνη και Αραβίδη


Στην πιάτσα των ατζέντηδων που οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο μεταγραφικό deal περνάει από το «μικροσκόπιο», κυκλοφορούν ενδιαφέρουσες (οικονομικές) λεπτομέρειες του φρεσκότατου «αρραβώνα» της ΑΕΚ με τον Μάρκο Ντούνη.


Εχουμε και λέμε λοιπόν: Η συμφωνία της Ενωσης με τον 22χρονο μέσο προβλέπει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, με πάγιες κλιμακωτές απολαβές 60,70, 80 χιλιάρικα ανά χρόνο και προκαταβολή ύψους 30.000 ευρώ. 

Παρεμπιπτόντως για τρία χρόνια ως γνωστόν είναι και η συμφωνία της Ενωσης και με τον επίσης Νεοσμυρνιώτη Χρήστο Αραβίδη, με καθαρές αποδοχές 90,110 και 130 χιλιάρικα ανά χρόνο και μια «50άρα» για προκαταβολή. 
    

«Γκάζια» στον Πετράκη


Δύσκολες ώρες πέρασε ο Γιάννης Πετράκης στο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό. Για πρώτη φορά τα άκουσε από την εξέδρα, όχι μόνο για τους αμυντικούς προσανατολισμούς του «Αγιαξ» κόντρα στο «τριφύλλι», αλλά και για τις αφιερωμένες κρητικές δηλώσεις αγάπης στον ΟΦΗ στο ματς της περασμένης αγωνιστικής στο  «Γεντί Κουλέ». 


Ας όψεται που η ομάδα του Ηρακλείου, δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπαθής στα Γιάννενα. Κι επειδή μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά τα «γκάζια» της εξέδρας, δεν «τσαλάκωσαν» την ψυχολογία μονάχα του Ελληνα τεχνικού, αλλά και του Γιώργου Χριστοβασίλη. Ετσι πάνε αυτά…


Ο Ιβάν και η ΕΠΟ


Σε προσωπικό «μπρα ντε φερ» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πλέον αναγάγει ο Ιβάν Σαββίδης τον «πόλεμο» με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο πως για πρώτη φορά ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατονόμαζε προσωπικά τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού ως «ελεγκτή του συστήματος». 


Ο «χαρτοπόλεμος» όμως γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους, για τις εντυπώσεις και για να ικανοποιείται το κοινό της ομάδας. Επί της ουσίας, η κορυφαία μάχη για το αφεντικό του ΠΑΟΚ, δεν θα είναι ασφαλώς οι προσεχείς  ημιτελικοί του Κυπέλλου, αλλά οι επόμενες εκλογές στην ΕΠΟ. 

Παρεμπιπτόντως, έχει καταλήξει στο πρόσωπο του υποψηφίου που θα υποστηρίξει ή ακόμη το μελετάει το πράγμα…; 

στο ψαχνό 


@    Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη του ο δαιμόνιος Ντμίτρι Σέλουκ. Μπορεί ο Ουκρανός ατζέντης να μην βρίσκεται κοντά στους δικούς του παίκτες (Ιμπραϊμ, Αντελέγιε, Μονακέλο) στον Εργοτέλη, ωστόσο φροντίζει να ενημερώνεται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του στη Super League. Για να καταλάβετε συγκεντρώνει και αποθηκεύει στο αρχείο του ακόμη και τις ατομικές βαθμολογίες των εφημερίδων στα δικά του παιδιά, έπειτα από κάθε αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος.         
 


@    Ξεκίνησαν τα τράιαλς - εν όψει καλοκαιριού - στην Ξάνθη. Από το περασμένο Σάββατο (15/3) βρίσκονται στα Πηγάδια δύο νέοι ποδοσφαιριστές (ένας Ελληνας κι ένας ξένος) προκειμένου να περάσουν από το «μικροσκόπιο» των ανθρώπων της ακριτικής ομάδας και αναλόγως να παρθούν οι όποιες αποφάσεις για την τύχη τους. Φυσικά, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκρως … ρομαντικό να περιμένει κανείς δελτία Τύπου και ανακοινώσεις. Τα εν οίκω μη εν δήμω!
 


@    Ετσι και καθαρίσει την… μπουγάδα της παραμονής στη Super League, καλό θα΄ταν ο Γιώργος Αρβανιτίδης να αφιερώσει λίγο περισσότερο χρόνο στις εσωτερικές υποθέσεις και στα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το καλοκαίρι, ή ακόμη και σε βάθος ενός χρόνου. Διότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων και προ τετελεσμένων γεγονότων. Α και κάτι ακόμη: η Βέροια δεν είναι μόνο ο Μπεν Μοχάμεντ!
 


 

@    Μάλλιασε η γλώσσα των στελεχών της ΚΕΔ να λένε ξανά και ξανά στους διαιτητές, να αποφεύγουν τις επισκέψεις στα μπουζούκια. Αντίθετα βέβαια, εννοείται πως επιτρέπονται κανονικά και με το νόμο οι εκτός διαιτητικής… υπηρεσίας επισκέψεις στα γήπεδα. Ο Δημήτρης Θάνος παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες» την περασμένη Κυριακή (16/3) και μάλιστα μου μεταφέρανε πως «μαγνήτισε» όλα τα βλέμματα στη θύρα των επισήμων με την όμορφη συνοδό του και το «καυτό» σορτσάκι της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: