Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

O «Big Ben» των 40+5.000 ευρώ της Βέροιας! - Υπέρ των θυγατρικών ομάδων (και) η Ξάνθη!


 
Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» τo Σάββατο 15 Μαρτίου.

Μυστήριο πράγμα η «τέχνη» των μεταγραφών. Η αλήθεια είναι ότι, μοιάζει με τα… καρπούζια! Δεν είσαι σίγουρος τι έχουν μέσα κι αν θα προκύψουν… μάπα ή γλύκισμα. 


Τα παραδείγματα πάμπολλα με παίκτες, παικτάκια, «παλτά» και παικταράδες! 

Για τον Μπεν Μοχάμεντ της Βέροιας μπορούμε να μιλάμε για εκείνες τις ξεχωριστές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που αποτελούν τον ορισμό της  «value for money» μεταγραφικής επιτυχίας.
 

Ασφαλώς όλο και θα΄χετε ακούσει ή διαβάσει για το life story του 24χρονου επιθετικού και πρώτου σκόρερ της ημαθιώτικης ομάδας, του οποίου η σκούφια κρατάει από το νησί Μαγιότ του Ινδικού Ωκεανού (μεταξύ Μοζαμβίκης και Μαδαγασκάρης), που ανήκει γεωγραφικά στο αρχιπέλαγος των Κομορών, κι εδώ και δύο χρόνια αποτελεί επίσημα διαμέρισμα της Γαλλίας.
 

Οπως βέβαια και για το διετές – μνημονιακό - συμβόλαιο που τον «δένει» με τη Βέροια (και κάνει τον Γιώργο Αρβανιτίδη να κοιμάται ήσυχος τα βράδια) με ετήσιες απολαβές μόλις 40.000 ευρώ!

Εδώ ακριβώς είναι που θα «ζουμάρει» η στήλη, αποκαλύπτοντας κι άλλες αθέατες οικονομικές παραμέτρους του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή, που στο τέλος της σεζόν θα διεκδικήσει το όσκαρ του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη της φετινής Super League.
 

Τα 40 χιλιάρικα που λαμβάνει ετησίως ο Μπεν Μοχάμεντ δεν είναι απολύτως «καθαρά», υπό την έννοια πως κάποια χρήματα πηγαίνουν για ενοίκια, λογαριασμούς, αεροπορικά εισιτήρια κ.α.
 

Από κει και πέρα το μοναδικό μπόνους που υπάρχει στο συμβόλαιό του, αφορά και προβλέπει την καταβολή στο τέλος της σεζόν πριμ ύψους μόλις 5.000 ευρώ, σε περίπτωση συμπλήρωσης 25 αγώνων και με την απαραίτητη προϋπόθεση πως η ομάδα θα παραμείνει στη Super League.
 

Ο δεύτερος χρόνος του συμβολαίου ανεβάζει κατά 10 χιλιάδες ευρώ  (από 40, σε 50.000) τις φιξ απολαβές του παίκτη, ενώ συμπεριλαμβάνεται και πάλι το ίδιο μπόνους που επιβραβεύει με 5.000 ευρώ τις 25 συμμετοχές με προϋπόθεση της σωτηρία της ημαθιώτικης ομάδας.
 

Και κάτι ακόμη. Βλέποντας τον Μπεν να εξελίσσεται σε… Big Ben, ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής της Βέροιας Γιώργος Κικερίδης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έτριβε τα μάτια του το περασμένο καλοκαίρι τσεκάροντας παιχνίδια του ποδοσφαιριστή με τη Χάβρη και τη Βαν, σχεδίαζε την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Τον πρόλαβε όμως η πρόωρη αποχώρησή του από τις ηλεκτρικές καρέκλες της Βέροιας και ο Μπεν συνεχίζει με το τρέχον συμβόλαιο να καταπλήσσει τα πλήθη.



Ποιο πούλμαν; Ο… θεατής Τσακίρης!
 

Φτώχεια καταραμένη. Η είδηση έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Τράπεζα μέσω της οποίας είχε αγοράσει – μέσω leasing - ο Πανιώνιος το πούλμαν επί εποχής Τσακίρη στην προεδρία της ΠΑΕ, προχώρησε σε κατάσχεση του λεωφορείου! 

Και δεν μιλάμε για κανένα τρελό οφειλόμενο ποσό, αλλά για κάτι χιλιάδες «ψωροευρουλάκια», τα οποία κι αυτά όμως αποτελούν είδος πολυτελείας στη Νέα Σμύρνη. 

Το πιο ανησυχητικό απ΄όλα όμως για πολλούς παροικούντες την πλατεία, δεν είναι τόσο η κατάσχεση του πούλμαν, όσο ο… θεατής Κωνσταντίνος Τσακίρης, μπροστά σε ένα τέτοιο ρεζιλίκι που πληγώνει βάναυσα το πρεστίζ του συλλόγου. 

Σε μια εποχή που πολλά κυκλοφορούν και γράφονται, περί πιθανής επαναδραστηριοποίησής του άλλοτε μεγαλομετόχου στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ, κάτι τέτοιες «απουσίες» πληγώνουν ακόμη περισσότερο!   


Ξάνθη ΙΙ… made in Spain!
 

Ενα από τα θέματα που αφήνουν «σκιές» στο ταλαιπωρημένο ελληνικό πρωτάθλημα όσον αφορά την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του, είναι αυτό των δανεικών ποδοσφαιριστών. 

Ο Ολυμπιακός που ίσως και να μην θυμάται όλους τους δανεικούς που έχει στείλει με «φύλλα πορείας» δεξιά κι αριστερά, πρότεινε για πρώτη φορά στην τελευταία συνεδρίαση της Super League τη δημιουργία θυγατρικών ομάδων και τη συμμετοχή τους στα ελληνικά πρωταθλήματα (μέχρι και τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία) σύμφωνα με το ισπανικό πρότυπο. 

Η προοπτική των δεύτερων ομάδων – made in Spain- βρίσκει εσχάτως σύμφωνη και την Ξάνθη κι έπεται συνέχεια. 


Μπατζανάκης για… φίλημα!


Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς επέστρεψε στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας το «τιμόνι» του Ολυμπιακού Βόλου. Κι αν του την… βαρέσει και μας βαρεθεί, ας είναι καλά η Κίνα και ο μπατζανάκης του μάνατζερ Ντάρκο Σούσνιαρ, με τα τρομερά κονέ στην χώρα της Απω Ανατολής. 


Ο Σέρβος μάνατζερ παίζει στα δάχτυλα την κινέζικη αγορά, έχοντας προσφέρει «παντεσπάνι» σε κόσμο και κοσμάκη από την άλλοτε Γιουγκοσλαβία. Για να καταλάβετε, ακόμη και το super deal της συνεργασίας του Ράντομιρ Αντιτς με την Σαντόνγκ έφερε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του. Τυχερός ο «Κοκό»!  


στο ψαχνό

@    Δεν αποθεώνουν όλοι οι Ελληνες προπονητές τον Φερνάντο Σάντος. Υπάρχουν και κάποιοι που δεν ανήκουν στο «fan club» του ομοσπονδιακού τεχνικού κι ένας εξ αυτών είναι και ο Γιώργος Παράσχος. Οι πληγές του διαζυγίου – εξπρές με τον ΠΑΟΚ τον Σεπτέμβριο του 2007 και η αντικατάστασή του από τον Πορτογάλο τεχνικό, ήταν κάτι που δεν συγχωρεί ο Ελληνας τεχνικός στον τότε πρόεδρο του Δικεφάλου του Βορρά Θοδωρή Ζαγοράκη και τον έκαναν να πάρει με… στραβό μάτι τον Πορτογάλο τεχνικό.  



@    Τι μικρός που είναι ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Ο νέος τεχνικός της Φούλαμ Φέλιξ Μάγκατ, διατηρεί βελούδινη σχέση με τον Πολ Κουτσολιάκο, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές (Χαριστέας, Κυρ.Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Πλιάτσικας, Βιεϊρίνια) του ομογενούς ατζέντη έχουν πάει με μεταγραφή σε ομάδες του Γερμανού κόουτς. Κάπως έτσι λοιπόν οι… κακές γλώσσες στην πιάτσα των ατζέντηδων, λένε όσα λένε. Οτι δηλαδή ο «κότατζερ» Kostas Mitroglou θα τύγχανε άλλης αντιμετώπισης στο Λονδίνο, αν πριν από μερικά χρόνια τα έβρισκε με τον agent – Κουτσολιάκο.



@    Πολλοί αναρωτιούνται αν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα «τσοντάρει» παρασκηνιακά για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού. Μια φορά, άλλοτε ξένος ποδοσφαιριστής της ομάδας του οποίου ο εκπρόσωπος φημίζονταν για τις πολύ καλές σχέσεις του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, άφησε στην άκρη τις όποιες επαναστατικές και επικίνδυνες σκέψεις για το «τριφύλλι» που θα μπορούσαν προκαλέσουν σοβαρά εμπόδια στο δρόμο της αδειοδότησης. Τυχαίο…;  



@    Ποιο «like» του Ατρόμητου στον Ρούμπεν Ράγιος; Μόνο «like»; Είναι τέτοια η «καψούρα» της περιστεριώτικης ομάδας για τον 28χρονο παίκτη της Μακάμπι Χαίφα και άλλοτε του Αστέρα Τρίπολης, που ακόμη και για ένα ιδιαίτερο τετ α τετ στην Ισπανία (όπου βρίσκεται μετά τον «εξοστρακισμό» από το Ισραήλ) θα πήγαινε εδώ και τώρα ο Γιάννης Αγγελόπουλος προκειμένου να αρχίσει το «ψηστήρι». Ελα όμως που ο τεχνικός διευθυντής ακούει για αεροπλάνο και… τρέχει μακριά. Λέτε να πάει κάποιος άλλος…;

Δεν υπάρχουν σχόλια: