Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Η… τρίτη ευκαιρία (;) του Ατρόμητου στον Σολάρι!

Το καλοκαίρι του 2005 ο Γιώργος Παράσχος «έκοψε» τον Εστεμπάν Σολάρι από τον Ατρόμητο, επειδή δεν του γέμισε το… μάτι στα test events. Επτά χρόνια αργότερα (2012) ο ίδιος παίκτης απορρίφθηκε (χωρίς δοκιμαστικά αυτή την φορά) από τον τότε τεχνικό της περιστεριώτικης ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς.
 

Εν έτει 2014, λέτε οι Περιστεριώτες να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν να δώσουν μια… τρίτη ευκαιρία στον Αργεντινό επιθετικό και πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος της Super League, έπειτα από το «διαζύγιο» του με την Ξάνθη.

Για να θυμούνται οι παλιές σειρές στη δυτική όχθη και να μαθαίνουν οι νεώτερες, ο Σολάρι ήταν 24 χρονών όταν πήγε για δοκιμή στον Ατρόμητο προερχόμενος από την βελγική Λιρς το καλοκαίρι του 2005.


Ο Αργεντινός δοκιμάστηκε στο φιλικό παιχνίδι της περιστεριώτικης ομάδας με αντίπαλο την Νίκη Βόλου, ωστόσο η συνολική εμφάνισή του (χωρίς γκολ, αλλά με ένα δοκάρι) δεν ικανοποίησε τον Γιώργο Παράσχο και αποχώρησε, για να μετακομίσει προϊόντος του χρόνου στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

To καλοκαίρι του 2012 o Σολάρι έριξε μεταγραφικές γέφυρες στην Ελλάδα, έχοντας πάρει το μήνυμα πως τελείωσαν τα «ψωμιά» του στον  ΑΠΟΕΛ.

Η πρώτη ελληνική ομάδα που παρέλαβε εκείνη την εποχή  το βιογραφικό του και προτάθηκε – μέσω Κύπριου μάνατζερ – ήταν ο Ατρόμητος.

Ωστόσο, ο τότε τεχνικός της περιστεριώτικης ομάδας Ντούσαν Μπάγεβιτς τον απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες, λέγοντας πως ήθελε έναν πιο γρήγορο επιθετικό και σε μικρότερη ηλικία, ανάβοντας εν συνεχεία το «πράσινο φως» στον Γιάννη Αγγελόπουλο για τον ερχομό του Νιάζι Κούτσι.

Μετά το «όχι» του Ατρομήτου, ο Σολάρι προτάθηκε και στην Ξάνθη, χωρίς η ακριτική ομάδα να ασχοληθεί  εκείνη την περίοδο σοβαρά με την περίπτωσή του και εν τέλει κατέληξε στον Απόλλων Λεμεσού, επιστρέφοντας έτσι στα γνώριμα λημέρια της Κύπρου.


Μένει να διαπιστώσουμε αν ο ελεύθερος Σολάρι θα επιμείνει ελληνικά και ο Ατρόμητος θα του δώσει μια... τρίτη και «φαρμακερή» ευκαυρία συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: