Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το κρητικό backstage του «φύγε εσύ» (Ταουσιάνης) – «έλα εσύ» (Ματζουράκης) στον πάγκο του Εργοτέλη











Μπορεί οι Ελληνες προπονητές να κυκλοφορούν με συμβάσεις επτά ημερών, εάν δεν έχει Κύπελλο και τριών ημερών αν έχει Κύπελλο (έτσι για να θυμηθούμε μια διαχρονική διαπίστωση του Μπάμπη Τεννέ, σε παλιότερη συνέντευξή του στον υπογράφων) ωστόσο το «φύγε εσύ» (Ταουσιάνης) «έλα εσύ» (Ματζουράκης) στον πάγκο του Εργοτέλη, είναι κάτι που έπιασε εξ απήνης την πιάτσα και προκάλεσε πολλές απορίες σχετικά με το τάιμινγκ.

Βλέπετε, ο Γιάννης Ταουσιάνης μόλις στις 14 Ιανουαρίου είχε λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τους διοικούντες την κρητική ΠΑΕ και ανακοινώθηκε επισήμως η προαγωγή του από το πόστο του βοηθού σε ρόλο πρώτου προπονητή. 

Ωσπου την Πέμπτη (12/2) και προτού καν συμπληρώσει το «μήνα του μέλιτος», παρέδωσε την σκυτάλη στον Γιάννη Ματζουράκη.

Συν τοις άλλοις μην ξεχνάμε πως ο Εργοτέλης προέρχεται από μια μεγάλη νίκη (3-2) επί του ΟΦΗ στο classico του Ηρακλείου, την τρίτη συνολικά επί των ημερών του Ταουσιάνη στο τιμόνι της ομάδας.

Ωστόσο για τους ανθρώπους που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στο εσωτερικό του συλλόγου, το game over του Ταουσιάνη και ο ερχομός του Ματζουράκη, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί. 

Κι αυτό διότι από την στιγμή που ο «Ρουμάνος» έλυσε την συνεργασία του με την Καλλονή, λίγες ημέρες αργότερα δέχτηκε τηλεφώνημα από ανθρώπους του Εργοτέλη οι οποίοι του πρότειναν την μεταξύ τους συνεργασία. 

Σε πρώτο χρόνο ο έμπειρος τεχνικός απάντησε αρνητικά. Ας όψεται το απότομο διαζύγιο με την Καλλονή, κάτι που δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να συμβεί ο Ελληνας τεχνικός κι είχε ως αποτέλεσμα να ρίξει κατακόρυφα τους δείκτες της ψυχολογίας του. 

Πάνω που μονολογούσε… «έδιωξαν εμένα, που έσωσα πέρυσι χωρίς έδρα την Καλλονή» συνέχιζε να δέχεται κρητικές κλήσεις, που εν τέλει τον έκαναν να επανεξετάσει την προοπτική του «γάμου» με τον Εργοτέλη. 

Παρεμπιπτόντως, στο μεσοδιάστημα (και έτσι για να΄χετε όλο το ρεπορτάζ) οι σύντεκνοι απευθύνθηκαν και στον Σάκη Τσιώλη, ωστόσο ο Καρδιτσιώτης τεχνικός έστειλε το μήνυμα πως περιμένει την Εθνική ομάδα (!) και τον Ατρόμητο. 

Και μην ξεχνάμε πως ο Εργοτέλης ενισχύθηκε με ουκ ολίγους παίκτες από το παζάρι του Ιανουαρίου και πήρε κάποια καλά αποτελέσματα, που έπαιξαν ρόλο στην απόφαση του Ματζουράκη να ενδώσει στις non stop πιέσεις των ανθρώπων της ομάδας και να… σαλπάρει για το Ηράκλειο. 

 
ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (13/2)


http://bestreaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: