Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Mea culpa από τον Λουτσέσκου! – Ο Ρουμάνος τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για την πεντάρα της Ξάνθης στο Αγρίνιο – Πλησιάζει η ώρα της...απολογίας για την μεταγραφή του Φερνάντο Γουάλας!














Τα «απόνερα» της βαριάς ήττας από τον Παναιτωλικό χτυπάνε την Ξάνθη. Η πεντάρα έπεσε… βαριά στην ακριτική ομάδα και θέλοντας και μη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρίσκεται - ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις – στο επίκεντρο της κριτικής.
 

Τα θετικά σχόλια για τη δουλειά του Ρουμάνου τεχνικού σβήστηκαν μονοκονδυλιά από την στιγμή που το ταμπλό έγραψε 5-2 στο Αγρίνιο, ταξιδεύοντας - ειρήσθω εν παρόδω - 17 χρόνια πίσω την Ξάνθη, σε μια ανάλογη βαριά ήττα με το ίδιο σκορ από την Καβάλα.
 

Με μια νίκη κόντρα στην ουραγό Νίκη Βόλου και τρεις ήττες από Πλατανιά, ΟΦΗ(Κύπελλο) και Παναιτωλικό, ο Λουτσέσκου ξεκίνησε στραβά από πλευράς αποτελεσμάτων την θητεία του στην Ξάνθη κι όπως μας έχει διδάξει πολλάκις η ιστορία, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός για τους προπονητές στην ομάδα του Χρήστου Πανόπουλου.
 

Μια φορά, ο Λουτσέσκου αν και στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του εφιαλτικού (όπως εξελίχθηκε) αγώνα με τον Παναιτωλικό άφησε κάποιες αιχμές για την ενέργεια και το πάθος των ποδοσφαιριστών του («οι παίκτες του Παναιτωλικού πήγαιναν πάντα πρώτοι στην μπάλα και μας είχαν διαρκώς υπό πίεση») όταν έκλεισε η πόρτα στα αποδυτήρια και βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους παίκτες του ανέλαβε εξ ολοκλήρου ολόκληρη την ευθύνη:
 

«Δική μου η ευθύνη. Δεν θέλω να αγχώνεστε καθόλου εσείς. Εγώ φταίω. Συνεχίζουμε… «ήταν το λακωνικό μήνυμα που έστειλε στους παίκτες του. 

Εκείνο που δεν παραδέχθηκε πάντως, είναι πως ο ίδιος υποτίμησε σε έναν μεγάλο βαθμό τη δυναμική του Παναιτωλικού, όπως έλεγαν κάποιες φωνές εντός των τειχών. Αυτές ξέρουν.
 

Εκτός όμως από το άσχημο (από πλευράς αποτελεσμάτων) ξεκίνημα του Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης, κουβέντα στην ομάδα της Θράκης γίνεται και για το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα παικτών, με πρώτο και… καλύτερο τον Φερνάντο Γουάλας.
 

Η Ξάνθη είχε μεγάλο πρόβλημα στην αμυντική της  λειτουργία στο Αγρίνιο με τον Βιγιαφάνιες του Παναιτωλικού να «καταπίνει» τον αριστερό μπακ της Skoda και να φέρει τεράστια ευθύνη για την μεγάλη έκταση του σκορ. 

Τον Γουάλας όμως, δεν τον έφερε στα Πηγάδια, ούτε ο Λουτσέσκου, ούτε ο μέχρι πρότινος αρχισκάουτερ Κώστας Κωνσταντινίδης που αποτελεί παρελθόν, αλλά μια άλλη ψυχή. 

Κι αυτή η ψυχή θα «απολογηθεί» οσονούπω εκεί που πρέπει για τις μεταγραφές του καλοκαιριού που δεν «τσουλάνε». 


Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (5/11)

















http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: