Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Τα αραβικά… κανάλια του Δώνη! / Η Αλ Χιλάλ κι οι άλλες… κελεμπίες του Ελληνα τεχνικού












Μπορεί στην Σαουδική Αραβία να μην διοργανώνουν το ποιοτικότερο πρωτάθλημα του κόσμου, ωστόσο ας είναι καλά τα πετροδόλαρα που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και το... ομορφαίνουν. 

Οι κελεμπίες διαθέτουν το «know how» και προπάντων την οικονομική επιφάνεια να προσελκύουν στα κατά τα άλλα «ντεμοντέ» πρωταθλήματα τους, παίκτες και προπονητές με πλούσια βιογραφικά και…. παράσημα ραμμένα στην στολή τους. 

Κι επειδή όποια πέτρα κι αν σηκώσει κανείς σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό ντουνιά, όλο κι έναν Ελληνα θα βρει από κάτω, η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας επιμένει ελληνικά. 

Προτού καλά, καλά συμπληρωθεί ο μήνας του μέλιτος με τον Γιώργο Σαμαρά, η ιστοσελίδα «sportakhbar» προσθέτει τον δικό μας Γιώργο Δώνη στο… κάδρο της προπονητολογίας στην Αλ Χιλάλ, μαζί με τους Μαρσέλο Μπιέλσα και Ρικάρντο Γκαρέκα. 

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ το συμβόλαιο που έχει προταθεί στον Δώνη είναι τετράμηνης διάρκειας, με τις αποδοχές του να είναι… βασιλικές!

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» σκάλισε το θέμα και απευθυνόμενος εκεί που ακριβώς έπρεπε, επιβεβαιώνει πως όντως κάτι παίζει μεταξύ της Αλ Χιλάλ και του Ελληνα τεχνικού. 

Όχι όμως πως η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά, είναι η και η μοναδική από την Σαουδική Αραβία που «σκανάρει» το βιογραφικό του πρώην προπονητή του ΑΠΟΕΛ. Τι σημαίνει αυτό…; Απλά είναι τα πράγματα.

Το «τρένο» σφυρίζει σε πολλούς σταθμούς στην Αραβία και μην απορήσετε αν τελικά δεν σταθμεύσει στην Αλ Χιλάλ, αλλά σε κάποια άλλον σύλλογο που θα του προσφέρει ένα εξίσου δελεαστικό συμβόλαιο. 

Από εκείνα που δύσκολα κανείς λέει όχι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι «κελεμπίες» ενίοτε δεν τρώνε και… πόρτες. 

Και μιας και το΄φερε η κουβέντα το καλοκαίρι του 2010 ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρεται - σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής- να απάντησε αρνητικά στην δελεαστική πρόταση και μάλιστα διπλή της Αλ Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία. 

Ο Ντούσκο είπε «όχι» στην αρχική προσφορά, όσο και στη δεύτερη όπου οι Άραβες φέρονται να επανήλθαν δριμύτεροι προσφέροντας τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 7,5 εκατ. ευρώ! 

Επιστρέφοντας στον Δώνη ο 46χρονος τεχνικός έχει καταφέρει να… διεισδύσει και να προωθήσει το βιογραφικό του στη συγκεκριμένη αραβική αγορά, κάτι που ειρήσθω εν παρόδω και δύσκολο είναι και δυνατά μανατζερικά «κονέ» χρειάζονται.

Προϊόντος του χρόνου θα φανεί αν θα γραφτεί στην ιστορία, ως ο πρώτος Ελληνας τεχνικός που αναλαμβάνει σύλλογο στην Αραβία. 

 
ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ- «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (25/2)





http://bestreaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: