Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Φλαμένκο, αντί για συρτάκι! - «Χορεύει» επί ισπανικού εδάφους ο Αλέις Βιντάλ της Σεβίλλης κι άλλοτε παίκτης του Πανθρακικού!

Μικρός, πολύ μικρός ο κόσμος του ποδοσφαίρου. 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον άλλοτε παίκτη του Πανθρακικού Αλέις Βιντάλ, η Σεβίλλη επικράτησε 3-0 της Φιορεντίνα στον πρώτο ημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων για την διοργάνωση του Europa League. 



Ο πρώην «Θρακιώτης» ποδοσφαιριστής σημείωσε τα δύο από τα τρία γκολ της ισπανικής ομάδας και αν μη τι άλλο, ξύπνησε αναμνήσεις στην Κομοτηνή, σε όσους τουλάχιστον διαθέτουν το προνόμιο της ισχυρής μνήμης. 

Βλέπετε, ο εν λόγω ποδοσφαιριστής που κάνει πράγματα και θαύματα με την φανέλα των Σεβιγιάνων, πέρασε και δεν... ακούμπησε από τον Πανθρακικό. 

Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα rewind και να φρεσκάρουμε την μνήμη μας;

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής πάτησε το πόδι του στην Κομοτηνή τον Ιούλιο του 2008, έχοντας πάρει «φύλλο πορείας» από την Εσπανιόλ, προκειμένου να παίξει για ένα χρόνο ως δανεικός στον Πανθρακικό.   

Με τη φανέλα της ελληνικής ομάδας έγραψε στο κοντέρ μόλις 9 συμμετοχές και το καλοκαίρι του ΄09 έβαλε τέλος στο σύντομο κύκλο της θητείας του στη χώρα μας, προκειμένου να επαναπατριστεί για λογαριασμό όχι της Εσπανιόλ, αλλά της Ταραγόνα. 

Ακολούθησε η Μαγιόρκα Β΄και το καλοκαίρι του 2011 μεταπήδησε στην Αλμερία (116 αγώνες 15 γκολ) φτιάχνοντας για τα καλά το όνομά του και ανεβάζοντας την μετοχή του στο ισπανικό χρηματιστήριο. 

Η περυσινή κάτοχος του Europa League Σεβίλλη χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βγάλει 3 εκατ. ευρώ (!) ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματα από την Αλμερία το περασμένο καλοκαίρι, με την είδηση της μεταγραφής του ειρήσθω εν παρόδω να φιγουράρει στο επίσημο σάιτ της UEFA!

«Κάθε παίκτης θα ήθελε να αγωνίζεται σε μια ομάδα όπως η Σεβίλλη. Εχω ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης στην απόδοσή μου.  Είμαι νέος και επιδιώκω πάντα να δίνω τον καλύτερο μου ευατό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μου είναι η ταχύτητά μου...» ήταν οι δηλώσεις του πρώην παίκτη του Πανθρακικού στο σάιτ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αμέσως μετά την υπογραφή πενταετούς συμβολαίου με την ομάδα της Ανδαλουσίας. 

Τώρα γιατί και πως αυτός παικταράς δεν στέριωσε στην Κομοτηνή, είναι κάτι για το οποίο η ποδοσφαιρική επιστήμη σκίζει τα… πτυχία της!

Δεν υπάρχουν σχόλια: