Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Αρση της απαγόρευσης! – Τα «αγκάθια» της καλοκαιρινής προετοιμασίας και οι σκέψεις αιτήματος στο Συμβούλιο Εφετών για την ελεύθερη έξοδο των ποδοσφαιριστών της Βέροιας από τη χώρα











Ημέρες δόξας ζει το δικαστικό ρεπορτάζ. 

Κόσμος και κοσμάκης πάει κι έρχεται σε καθημερινή βάση απ΄το γραφείο του ειδικού ανακριτική Γιώργου Ανδρεάδη στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Οι τελευταίες επισκέψεις περιελάμβαναν ουκ ολίγους (νυν και πρώην) ποδοσφαιριστές της Βέροιας, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή της «βασίλισσας του βορρά» στο επίμαχο (όπως εμφανίζεται) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου 2013 στο Καραϊσκάκη. 

Σε τέσσερις εξ αυτών (Κώστας Μπάρμπας, Ηλίας Ιωάννου, Δημήτρης Αμαραντίδης, Χάρης Παυλίδης) με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα επιβλήθηκε η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. 

Απόφαση που «δένει» τα χέρια των παικτών, όχι σε ό,τι αφορά την μετάβασή τους εκτός Ελλάδας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών διακοπών, αλλά από καθαρά αγωνιστικής πλευράς. 

Βλέπετε, από την στιγμή που… κουβαλάνε την συγκεκριμένη ποινή, δεν έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τις ομάδες τους εκτός συνόρων για την διεξαγωγή του βασικού σταδίου προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων. 

Κι αν ο Ιωάννου διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του και αγωνιζόμενος την τρέχουσα σεζόν με τον Αλιμο στην Football League δεν προβλέπεται να χρειαστεί για τις ανάγκες της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων να περάσει τα σύνορα το φετινό καλοκαίρι, δεν είναι βέβαιο πως το ίδιο θα συμβεί και με τους άλλους τρεις τιμωρημένους ,εκ των οποίων οι δύο (Παυλίδης, Αμαραντίδης) αγωνίζονται στη σουπερλιγκάτη Βέροια και παρότι λήγουν τα συμβόλαιά τους - σύμφωνα με το ρεπορτάζ-  αναμένεται να ανανεωθούν και ίσως χρειαστεί να ακολουθήσουν την αποστολή της ημαθιώτικης ομάδας εκτός συνόρων. 

Γι΄αυτό το λόγο ήδη εξετάζεται η κατάθεση αιτήματος στο Συμβούλιο Εφετών μέσω του οποίου θα ζητηθεί η άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, προκειμένου να είναι ελεύθεροι οι ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν (εφόσον χρειαστεί) την αποστολή της ομάδας τους εκτός Ελλάδας για τις ανάγκες της καλοκαιρινής προετοιμασίας. 

Παρεμπιπτόντως ανάλογο αίτημα έχουν καταθέσει οι τρεις διαιτητές (Αμπάρκιολης, Κάμπαξης, Ιωαννίδης) στους οποίους επίσης επιβλήθηκε από τον Γιώργο Ανδρεάδη ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου απ΄τη χώρα μαζί με την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. 

Τέλος να θυμίσω πως το καλοκαίρι του ΄11 υπήρξαν ποδοσφαιριστές, παράγοντες και διαιτητής (κατηγορούμενοι στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων) που κατέθεσαν παρόμοια αιτήματα για να πάρουν πίσω τα διαβατήρια τους και να αρθεί η απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα, τα οποία έγιναν δεκτά από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, κρίνοντας πως δεν συντρέχουν λόγοι διατήρησης του μέτρου.   

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (10/6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: