Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο… παλιόφιλος Φερφελής στον ΠΑΣ Γιάννινα!

Ενας φίλος απ΄τα παλιά ήρθε για να μείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (10/6) την απόκτηση του ομογενούς μέσου Δημήτρη Φερφελή, ο οποίος αν και ουδέποτε αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα, εν τούτοις ο φάκελός του έχει έντονο… άρωμα Ελλάδας! Το «Marca – SL» έχει τις λεπτομέρειες…


«Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου έως τις 30/06/2018 με τον  ποδοσφαιριστή Δημήτρη Φερφέλη» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ στο σάιτ της ηπειρωτικής ΠΑΕ ανέβηκε και η σχετική φωτογραφία.

Παρεμπιπτόντως εκτός από τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Χριστοβασίλη και τον γενικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο διακρίνεται δεξιά στη φωτογραφία και ο εκπρόσωπος του παίκτη ομογενής ατζέντης Τάσος Παπαδόπουλος. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι μια ομάδα με υψηλούς στόχους για το μέλλον μου, με διαρκή ανοδική πορεία των τελευταίων ετών και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα αυτό το βήμα για την καριέρα μου. 

Είμαι περήφανος για την βαριά φανέλα που θα φορέσω, υπόσχομαι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πιστεύουν» τόνισε ο 22χρονος παίκτης αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Οσο για την ελληνική προϊστορία του Φερφελή; Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2012.  Αρχικά στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος) και εν συνεχεία στην Ξάνθη. 

Στον πρώτο ελληνικό σταθμό της Νέας Σμύρνης απορρίφθηκε σχεδόν με συνοπτικές διαδικασίες. 

Στην Ξάνθη άφησε καλές εντυπώσεις, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για να του προσφέρει ένα συμβόλαιο συνεργασίας με την ακριτική ομάδα. 

Οι Θρακιώτες θεώρησαν πως στα 19 του χρόνια έχει περιορισμένη μεταπωλητική αξία (!) και σε συνδυασμό με το γεγονός πως «τσούγκριζε» με τον τότε βασικό σέντερ φορ Μάρκο Μαρκόφσκι στην επιθετική γραμμή δεδομένου πως είχαν το ίδιο στυλ παιχνιδιού κι έτσι είδε την πόρτα της εξόδου από τα Πηγάδια. 

Εν τέλει, ο Φερφελής επέστρεψε στη Γερμανία και έβγαλε το ψωμί του στην Κόμπλεντζ (γ΄κατηγορία) γράφοντας συνολικά στο κοντέρ 52 συμμετοχές και 17 γκολ. 

Δύο χρόνια μετά, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Τσβόλε και αύξησε την ελληνική παροικία (Καραγκούνης, Ιωαννίδης) στους κυπελλούχους Ολλανδίας! 

Γεννημένος στις 5 Απριλίου 1993 «μπουσούλησε» στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης και έφτασε μέχρι τη δεύτερη ομάδα. 

Αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και τα πλούσια σωματικά προσόντα του (βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά) δεν περνούν απαρατήρητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: