Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε! – Το backstage και τα πρόσωπα – «κλειδιά» της διπλής επιστροφής του Κύρου Βασάρα σε ΟΥΕΦΑ και ΚΕΔ












Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά! 

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις και κατ΄επανάληψιν. Ταιριάζει γάντι και στον Κύρο Βασάρα. Τον κατά τεκμήριο πιο προβεβλημένο Ελληνα διαιτητή όλων των εποχών.

Ο παλαίμαχος ρέφερι έπειτα από την επιστροφή του στην θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης στην ΚΕΔ τον περασμένο Φεβρουάριο, γύρισε και στα γνώριμα λημέρια της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ. Δύο ηχηρά come back, μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.

Για να σας φρεσκάρω την μνήμη να θυμίσω πως η αποχώρησή του από την ΚΕΔ είχε καταγραφεί επί της ουσίας για την ιστορία με τους πίνακες διαιτητών, ερχόμενος σε ρήξη με τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή. 

Οσο για την Επιτροπή Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, το «exit» πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του ΄13. 

Ας όψεται η τότε διοίκηση του Γιώργου Σαρρή που δεν τον πρότεινε, κάτι που προκάλεσε την έξοδό του.

Η πρόσφατη επάνοδος του στην Επιτροπή Διαιτησίας στηρίχτηκε  από τις ομοσπονδίες της Ελλάδας και της Ρουμανίας (εκεί όπου τον τελευταίο χρόνο είναι υπεύθυνος των διαιτητικών ορισμών) όπως άλλωστε ανέφερε και ο ίδιος σε δηλώσεις του: 

«Χαίρομαι που η επάνοδός μου στην ΟΥΕΦΑ στηρίχθηκε τόσο από την ομοσπονδία της Ρουμανίας, όσο και από την ΕΠΟ. Η ΟΥΕΦΑ με στήριζε και με στηρίζει συνέχεια, απόδειξη πως όταν έφυγα δεν έβαλε άλλον στη θέση μου…». 

Αν και εφόσον πάντως ο Βασάρας προχωρούσε σε δημόσιες ευχαριστίες σε προσωπικό επίπεδο, το βέβαιο είναι πως θα το έκανε για λογαριασμό δύο προσώπων, αν κρίνουμε από το backstage της επανόδου στην ελληνική ΚΕΔ και την Επιτροπή Διαιτησίας της OYEΦΑ. 

Ο λόγος για τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της 
ΟΥΕΦΑ και πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Άνχελ Μαρία Βιγιάρ, καθώς και τον επικεφαλή Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ Πιερλουίτζι Κολίνα. 

Ειδικότερα ο σενιόρ - Βιγιάρ κατά κύριο λόγο είναι αυτός που φέρεται να παρότρυνε την ΕΠΟ για την επιστροφή του Βασάρα στην θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης. 

Από την πλευρά του Κολίνα  (προσωπικός φίλος του Βασάρα) έβαλε το δικό του... λιθαράκι (και κάτι παραπάνω) για την επιστροφή του παλαίμαχου Ελληνα ρέφερι στην Επιτροπή Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ που επισημοποιήθηκε στις αρχές του τρέχοντας μηνός.  

Αυτά για την ιστορία και το backstage της διπλής επιστροφής Βασάρα σε ΟΥΕΦΑ και ΚΕΔ.  



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (16/7) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: