Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Το ντέρμπι της… βεντέτας! – Αγρια κόντρα στο δικαστικό και μεταγραφικό «γήπεδο» για Βέροια και Λεβαδειακό












Όλα τα΄χε η Μαριορή του ελληνικού ποδοσφαίρου η «βεντέτα» ανάμεσα στη Βέροια και τον Λεβαδειακό έλειπε για να δέσει το… γλυκό! 

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στα… μαχαίρια με «πέτρα του σκανδάλου» την συμμετοχή ή το «exit» της «βασίλισσας του βορρά» απ΄το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός δεν το βάζει κάτω διεκδικώντας απ΄το… παράθυρο την παραμονή στην κατηγορία των «μεγάλων». 

Εσχάτως προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της αποφάσεως της Επιτροπής Εφέσεων της ομοσπονδίας, σχετικά με την αθώωση της Βέροιας για την υπόθεση του προ διετίας αγώνα με τον Ολυμπιακό. 

Οι Βοιωτοί… πολεμάνε για τον υποβιβασμό της Βέροιας, ούτως ώστε να μείνουν οι ίδιοι στη Σούπερ Λίγκα παρά το γεγονός πως βαθμολογικά έχουν υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. 

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και στη Λιβαδειά παρά τις δύο – μέχρι σήμερα - αθωωτικές αποφάσεις για την Βέροια ελπίζουν πως στην τρίτη θα χαμογελάσουν οι ίδιοι και θα αποδειχτεί… φαρμακερή για την ομάδα της Ημαθίας. 

Η λυσσαλέα μάχη του Λεβαδειακού σε δικαστικό επίπεδο, φτάνει και περισσεύει για τη δημιουργία εχθρικών σχέσεων και μεγάλης «βεντέτας» μεταξύ των δύο ομάδων. Μάλιστα η κόντρα η έχει πάρει διαστάσεις και επεκτείνεται και στο μεταγραφικό… γήπεδο!

Κάτι που σημαίνει πως στις δύο ΠΑΕ βάζουν στο «σημάδι» (σε ουκ ολίγες περιπτώσεις) τους ίδιους ποδοσφαιριστές θέλοντας να πικάρει η μία την άλλη ή να το γράψω διαφορετικά να μπει η μία στο… μάτι της άλλης! Καθότι στον έρωτα και τον πόλεμο, τα πάντα επιτρέπονται!

Αρχικά η Βέροια επιχείρησε να «κλέψει» τον Βαγγέλη Μάντζιο από τον Λεβαδειακό, εκμεταλλευόμενη την λήξη του συμβολαίου του έμπειρου επιθετικού με τους «πράσινους». 

Με μια θεαματική ρελάνς όμως η ομάδα της Βοιωτίας κατάφερε να διατηρήσει τον υψηλόσωμο φορ στο ρόστερ, μέσω της υπογραφής νέου διετές συμβολαίου. 

Όχι πως ο Λεβαδειακός δεν επεδίωξε να κάνει τις δικές του μεταγραφικές… ζημιές στη Βέροια. 

Όπως αποκάλυψε προ ημερών (7/7) η στήλη που διαβάζετε, παρά τον «αρραβώνα» της ημαθιώτικης ομάδας με τον Γκιόργκι Μερεμπασβίλι χώθηκε ανάμεσα και προσπάθησε να πείσει τον Γεωργιανό μεσοεπιθετικό να στρίψει δια του αρραβώνος κάτι που τελικώς δεν συνέβη.

Και μετά τον Μερεμπασβίλι, σειρά πήρε ο Φωτάκης.  Αν και ο 34χρονος μέσος φαίνεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Βέροια, εν τούτοις έφτασαν στα αυτιά του «σειρήνες» από Λιβαδειά μεριά, που ωστόσο μάλλον δύσκολα θα τον κάνουν να λοξοδρομήσει της αρχικής (μεταγραφικής) πορείας του. Η «βεντέτα» καλά κρατεί…!


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (15/7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: