Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Τάνγκο με Καβενάγκι! – Το deal με τον ΑΠΟΕΛ, η σφήνα του Ολυμπιακού και το «ψηστήρι» του Τσόρι












Μπορεί ο Φερνάντο Καβενάγκι αντί για την Τρίπολη (όπου τον έστελναν προ ημερών δημοσιεύματα) να έστριψε τελικά το τιμόνι προς Κύπρο μεριά, ωστόσο το μεταγραφικό «love story» με τον ΑΠΟΕΛ και τον γύρο της Ελλάδας (και όχι μόνο) έκανε και πειραιώτικο… χρώμα απέκτησε στην πορεία. 

Εδώ που τα λέμε, δεν μιλάμε για έναν... ακόμη Αργεντινό παίκτη, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή διεθνούς ακτινοβολίας που απαριθμεί στο προσωπικό παλμαρέ του ουκ ολίγους τίτλους και διακρίσεις. 

Το ειδικό βάρος του 31χρονου παίκτη είναι τέτοιο, που η μεταγραφή του προκαλεί ντόρο και γίνεται θέμα σε όλο τον κόσμο.

Παρά τα δημοσιεύματα που προέκυψαν από την Αργεντινή και έβαζαν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της απόκτησής του, ο Καβενάγκι προσγειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (24/8) στη Λάρνακα και δήλωσε έτοιμος να πετύχει πολλά γκολ με το ΑΠΟΕΛ.

Το μεταγραφικό deal με την κυπριακή ομάδα μέχρι νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (25/8) λεγόταν πως δεν επρόκειτο να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο λόγος…; 

Οι «κουμπάροι» φέρονται να ζήτησαν μια ημέρα διορία από τον ποδοσφαιριστή και τον Αργεντινό ατζέντη που τον συνόδεψε στο «νησί της Αφροδίτης», προκειμένου να περάσει το κρίσιμο επαναληπτικό παιχνίδι με την Αστάνα από το Καζακστάν (σ.σ. στο πρώτο ματς η κυπριακή ομάδα είχε γνωρίσει την ήττα με 1-0) που θα κρίνει την είσοδο του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς ή του Γιουρόπα Λιγκ.

Διότι άλλα τα πακέτα από το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ κι άλλα από το Γιουρόπα Λιγκ. Σωστά; Σωστά. Συν τω χρόνω όμως οι Κύπριοι άλλαξαν γνώμη και το βράδυ της Τρίτης (25/8) πάτησαν… γκάζι κλείνοντας την μεταγραφή. Οσο για τους οικονομικούς όρους του deal...;

Η συμφωνία με τον Καβενάγκι σφραγίστηκε στα 550 χιλιάρικα καθαρές ετήσιες αποδοχές, συν τα υψηλά μπόνους που δύναται να ανεβάσουν το συνολικό ποσό πάνω από τα 700 χιλιάρικα κι ενώ το υψηλότερο συμβόλαιο αυτή την στιγμή στον ΑΠΟΕΛ δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. 

Κι όλα αυτά την στιγμή που ο ίδιος ποδοσφαιριστής αξίωνε σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ(!) μέχρι πρότινος, για να συζητήσει την προοπτική της μετακόμισής του στην Αγγλία ή στην Ινδία.  

Οσο για τον Ολυμπιακό...; Στην Αργεντινή υποστηρίζουν πως  ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού κάτι πάντως που διαψεύδουν οι Πειραιώτες. 

Εκείνο που δεν έγραψαν στη χώρα του τάνγκο είναι πως ο Τσόρι Ντομίνγκες συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Καβενάγκι και θα πέταγε από την χαρά του έτσι και τον έβλεπε να ρίχνει άγκυρα στο λιμάνι. 

Μέχρι και «ψηστήρι» θα έκανε άμα λάχει για πάρτι του και για λογαριασμό (προς όφελος) του Ολυμπιακού. 


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (26/8)    

Δεν υπάρχουν σχόλια: