Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η...παραγγελία στον «κελεμπία» Δώνη για Ελληνες προπονητές!













Ακολουθώντας το all time classic ποδοσφαιρικό δόγμα, «τη δόξα πολλοί εμίσησαν, τα πετροδόλαρα ουδείς», ο Γιώργος Δώνης φόρεσε το προπονητικό κοστούμι της Αλ Χιλάλ τον περασμένο Φεβρουάριο κι έγραψε το όνομά του στην ιστορία ως ο πρώτος Ελληνας προπονητής που φόρεσε κελεμπία στη Σαουηδική Αραβία!

Μπορεί οι Αραβες να λένε «Insha΄Allah» που σε απλά ελληνικά σημαίνει «με την βοήθεια του Αλλάχ», ωστόσο στην Αλ Αχλί για την κατάκτηση του Kings Cup χρειάστηκαν (και) την βοήθεια του Γιώργου Δώνη τον περασμένο Ιούνιο πέρα από το… χαμόγελο της τύχης!  

Να θυμίσω πως στην παράταση η Αλ Νασρ του Φαμπιάν Εστογιανόφ προηγήθηκε στο σκορ στο 92ο λεπτό, όμως η Αλ-Χιλάλ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης!

Στα πέναλτι οι παίκτες του  Δώνη στάθηκαν πιο τυχεροί και σήκωσαν στον αέρα του "Prince Abdullah bin Abdul Aziz Stadium" το τρόπαιο, το οποίο είχαν να κατακτήσουν από το 1989!

Το συγκεκριμένο… παράσημο ενεργοποίησε την ρήτρα ανανέωσης στο ηγεμονικό συμβόλαιο του Ελληνα τεχνικού με την Αλ Χιλάλ ενώ πριν από λίγο καιρό στα αραβικά χνάρια του Δώνη κινήθηκε κι ένας ακόμη Ελληνας προπονητής. 

Και το όνομα αυτού, Τάκης Λεμονής. Ο «sir – Takis» ανέλαβε την Αλ Ραέντ και μάλιστα την Κυριακή (20/9) έκανε ντεμπούτο αντιμετωπίζοντας την Αλ Αχιλά του Δώνη χάνοντας με 1-0. 

Όπως αντιλαμβάνεστε οι προπονητές – made in Greece- έχουν μεγάλο σουξέ στους κελεμπίες, κάτι πάντως που έτσι για να τα λέμε όλα, έχει βάλει το…χεράκι του και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που από την στιγμή που άφησε τον ΑΠΟΕΛ και φόρεσε την φόρμα της Αλ Νασρ κάνει… παπάδες!

Και για να περάσω στο «ζουμί» του ρεπορτάζ, βλέποντας οι κελεμπίες πως οι τεχνικοί made in Greece κατέχουν την τέχνη της προπονητικής, εσχάτως ζήτησαν από τον Δώνη να τους προτείνει κι άλλους Ελληνες συναδέλφους.

Δικούς μας προπονητές οι οποίοι διαθέτουν (σύμφωνα πάντα με το report του «τρένου») το απαιτούμενο «πακέτο» προκειμένου να κατέβουν στα Αραβικά Εμιράτα και να αναλάβουν την καθοδήγηση ομάδας, με τον ιδιοκτήτη της οποίας συνδέεται με συγγενική σχέση το αφεντικό της Αλ Χιλάλ. 

Κάτι που σημαίνει πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αυξηθεί η ελληνική παροικία στης Αραβίας τα μέρη! Της Ελλάδος τα παιδιά…!



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (22/9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: