Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς…κουστωδία έρχεται ο Μίκαελ Σκίμπε στην Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη του Μίκαελ Σκίμπε στην Αθήνα και την επίσημη παρουσίασή του από την ΕΠΟ έχει ήδη ξεκινήσει.



Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ανακοινώσει την πρόσληψη του Γερμανού τεχνικού κι εν συνεχεία να προβεί στα επίσΗΜΑ «αποκαλυπτήρια» και την παρουσίαση του. 

Τυπικά πάντως η συμφωνία με τον 50χρονο κόουτς θα «κλειδώσει» μέσω της σχετικής έγκρισης από το ΔΣ της Ομοσπονδίας. 

Το θέμα είναι καθαρά τυπικό και από την στιγμή που ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης έδωσε τα χέρια με τον κόουτς, τα υπόλοιπα μέλη θα στοιχηθούν από πίσω και θα δώσουν την…ευχή τους στο νέο εκλέκτορα της εθνικής ομάδας. 

Από κει και πέρα στο ΔΣ της Πέμπτης (29/10) θα επικυρωθούν και κάποια σημαντικά tips της συγκεκριμένης συνεργασίας. 

Και δεν αναφερόμαστε μονάχα στο οικονομικό, αλλά σε άλλα ζητήματα, όπως επί παραδείγματι το τιμ των συνεργατών του Σκίμπε. Ποιο τιμ δηλαδή, που ο κόουτς θα έρθει μόνος κι… έρημος στη χώρα μας. 

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά πως δεν θα συνοδεύεται από κανέναν δικό του συνεργάτη ή για να το γράψουμε διαφορετικά την… κουστωδία του όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. 

Βλέπετε, ο Κώστας Τσάνας δεν βγαίνει ούτε με «γερανό» απ΄την θέση του ασίσταντ κόουτς στην εθνική ομάδα. 

Κάτι που είχε καταστήσει σαφές και ξεκάθαρο η ΕΠΟ προς όλους τους ατζέντηδες και προπονητές που είχε έρθει σε επαφή.  

Μάλιστα δεν ήταν λίγα τα ονόματα που «κάηκαν» μόνο και μόνο επειδή οι υποψήφιοι προπονητές ήθελαν να φέρουν τα δικά τους παιδιά στην «γαλανόλευκη» και μεταξύ αυτών και νέο βοηθό προπονητή, κάτι που θα έβγαζε αυτομάτως «off» τον Τσάνα. 

Αντίθετα, ο Σκίμπε συμφώνησε - τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο - να μην φέρει όχι μόνο δικό του ασίσταντ κόουτς, αλλά και κανέναν άλλον δικό του συνεργάτη – made in Germany- κάτι που έκανε πολύ πιο εύκολη την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΠΟ. Welcome…! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: