Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο «Σερραίος» Νοτιοαφρικάνος Πάρκερ και o Παναθηναϊκός (vid)

Τι μικρός που είναι τελικά ο κόσμος του ποδοσφαίρου. Το γκολ με το οποίο η Νότια Αφρική έκανε την έκπληξη και επικράτησε 1-0 της Ισπανίας σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «FNB Stadium» υπό το βλέμμα 30.000 θεατών, πέτυχε ένας άλλοτε παίκτης του Πανσερραϊκού και μεταγραφικός… στόχος του Παναθηναϊκού.

Ο 26χρονος διεθνής επιθετικός Μπέρναρντ Πάρκερ (περί ου ο λόγος) συγκαταλέγεται στη πλούσια λίστα των ξένων παικτών που ήρθαν ημέρα και έφυγαν… νύχτα από το ελληνικό πρωτάθλημα.
 

Με γκολ που έφερε την σφραγίδα του, οι «μπαφάνα – μπαφάνα» πέτυχαν μία ιστορική νίκη – γοήτρου κόντρα στην Ισπανία το βράδυ της Τρίτης (19/11).

Το άλλοτε «λιοντάρι» και ποδοσφαιριστής του Πανσερραϊκού, ήρθε στις Σέρρες τον Γενάρη του 2011 ως δανεικός για έξι μήνες από την Τβέντε.
 


Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια σημειώνοντας το μοναδικό του γκολ στο ματς με τον Αρη στο «Κλ.Βικελίδης» στις 20/3/11. 

Το τέλος της σεζόν βρήκε τον Πανσερραϊκό να υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία και τον Πάρκερ να επιστρέφει με την «στάμπα» του αποτυχημένου στην Τβέντε.
 

Η ολλανδική ομάδα τον αποδέσμευσε και ο ποδοσφαιριστής επαναπατρίστηκε υπογράφοντας συμβόλαιο με την Κάιζερ Τσιφς, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται τα τρία τελευταία χρόνια βρίσκοντας την ποδοσφαιρική… υγειά του!
 

Την περασμένη σεζόν έγραψε στο κοντέρ 28 συμμετοχές με 12 γκολ, ενώ φέτος σε 9 παιχνίδια έχει σκοράρει 4 φορές.

Παρεμπιπτόντως, το γκολ που σημείωσε το βράδυ της Τρίτης (19/11) επί των «φούριας ρόχας» ήταν το νούμερο «19» με την Εθνική ομάδα της χώρας του της οποίας αποτελεί βασικό μέλος τα τελευταία χρόνια.
 

Να θυμίσουμε πως το όνομά του είχε ακουστεί έντονα τον Γενάρη του 2009 για τον Παναθηναϊκό ως μεταγραφική εισήγηση του Χενκ Τεν Κάτε, ωστόσο ο παίκτης αντί για την Αθήνα, μετακόμισε από το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα με προορισμό την Ολλανδία και την Τβέντε.
 

Λόγω πάντως του Ελληνα μάνατζερ του ας μην αποκλείουμε το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να τον δούμε να επιστρέφει από τα μέρη μας, ακόμη και για τον Παναθηναϊκό. 

Οι «πράσινοι» έχουν στραμμένες τις κεραίες τους προς την αγορά της Αφρικής, κρίνοντας από την καλοκαιρινή μεταγραφή του Αμπντούλ Ατζαγκούν, με τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω, ο Πάρκερ τυγχάνει να΄χει τον ίδιο Ελληνα εκπρόσωπο.

Παρακολουθήστε το βίντεο με το γκολ του Μπερνάρντ Πάρκερ στο φιλικό παιχνίδι της Τρίτης (19/11) ανάμεσα στη Νότια Αφρική και την Ισπανία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: