Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο Νίκος Παντελής (τεχν. Καλλιθέας) στην «ΩΡΑ των σπορ»: «Στη Superleague βρίσκεται ήδη η ΑΕΚ» (pics)



«Επιβεβαιώνεται αυτό που λέγαμε απ΄την αρχή της περιόδου. Η ΑΕΚ είναι περαστική από την Football League».

«Ο Πλατέλλας παρουσιάζει αλματώδη εξέλιξη και θα βοηθήσει την ΑΕΚ και στη Superleague».

 

«Βλέπω σοβαρό τον Δέλλα και διακρίνω πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό προπονητή».


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ
ΚΩΣΤΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ


Ενα γνώριμο πρόσωπο για αρκετούς παίκτες της ΑΕΚ, θα λάβει θέση το απόγευμα της Κυριακής (11/1) στο ΟΑΚΑ στην άκρη του πάγκου της Καλλιθέας. 


Επί των ημερών του Νίκου Παντελή (περί ου ο λόγος) ο Βαγγέλης Πλατέλλας υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιό την εποχή που κλοτσούσε το τόπι στο Ελ Πάσο. 

Οι επίσης «κιτρονόμαυροι» Χρήστος Αραβίδης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Ανέστης, Μάρκος Ντούνης… έπιναν καφέ παρέα μαζί του την περασμένη σεζόν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης (Πανιώνιος) ενώ με τον Αλεξ Ντακόλ, έχουν συνυπάρξει (όπως και με τον Πλατέλλα) στην Καλλιθέα.
 

Ο 55χρονος τεχνικός μίλησε στην «ΩΡΑ των σπορ» για το κρας τεστ της Καλλιθέας στην «αρένα» του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ.   

- Πώς αντιμετωπίζετε το παιχνίδι με την ΑΕΚ και μέχρι που φτάνουν οι προσδοκίες σας εν όψει της επίσκεψης στο ΟΑΚΑ;
 

«Για μας επειδή έχουμε μια νεανική ομάδα και αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που δεν το συζητώ πως είναι επιπέδου Superleague, αποτελεί κατά πρώτο λόγο μια μεγάλη εμπειρία. 

Από κει και πέρα θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς άγχος. Ξέρουμε ποια είναι η ΑΕΚ και δεν έχουμε απαιτήσεις για πάρα πολλά πράγματα. 

Απέναντι σε μια πάρα πολύ καλή ομάδα που εωρώ πως βρίσκεται ήδη στην Superleague, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε πως είμαστε και εμείς ένα καλό σύνολο».

- Ποια είναι η άποψη σου για τη φετινή εικόνα της ΑΕΚ; Θεωρείς  πως παίζει μόνη της στο κυνήγι της πρώτης θέσης;

 
«Είναι πολύ πιο δυνατή από τις υπόλοιπες ομάδες. Και αγωνιστικά και οικονομικά και διοικητικά. Αυτό που λέγαμε απ΄την αρχή της περιόδου πως είναι περαστική η ΑΕΚ από την Football League επιβεβαιώνεται».

- Εχοντας μελετήσει τον προσεχή αντίπαλο σας, υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζεις και απαιτούν ειδικό πλάνο αντιμετώπισης;
 

«Εγώ είχα την τύχη να΄χω συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλούς παίκτες της ΑΕΚ. Για παράδειγμα τον Πλατέλλα τον είχα κάνει εγώ επαγγελματία στην Καλλιθέα σε ηλικία 17 ετών. 

Μετά πέρυσι που ήμουνα στον Πανιώνιο, είχα τον Λαμπρόπουλο, τον Ανέστη, τον Αραβίδη, τον Ντούνη και πιο παλιά στην Καλλιθέα τον Ντακόλ. 

Γενικά θα έλεγα πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα συνόλου, που δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις σε ατομικό επίπεδο. 

Μόνο με ομαδική δουλειά. Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές και νομίζω πως θα αδικήσω κάποια παιδιά αν ξεχωρίσω κάποιους».

- Ειδικότερα για τον Πλατέλλα ο οποίος ενηλικιώθηκε ποδοσφαιρικά επί των δικών σου ημερών στην Καλλιθέα, περίμενες πως θα έχει αυτή την εξέλιξη;
 

«Ηταν ένα παιδί που το μόνο που του έλειπε τότε ήταν τα σωματικά προσόντα. Πρόκειται για έναν πανέξυπνο και αθλητικό ποδοσφαιριστή. 

Από τότε είχα πει στον συγχωρεμένο τον πρόεδρο της Καλλιθέας Νίκο Σαλευρή, πως αυτό τον παίκτη θα τον πουλήσει σε μεγαλύτερη ομάδα. 

Παίζοντας σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ έχει αλματώδη εξέλιξη και θα βοηθήσει και στην Superleague, εκεί όπου είναι τελείως διαφορετικό το ποδόσφαιρο».

- Ποια είναι η άποψη σου για τον Τραϊανό Δέλλα που κάνει τα πρώτα του βήματα στο… γήπεδο της προπονητικής;
 

«Τώρα ξεκινάει έχοντας την τύχη να κάθεται στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας. Και εγώ όμως να ήμουνα στην θέση του, ασφαλώς θα δεχόμουνα την πρόταση της ΑΕΚ. Είναι δύσκολο να αρνηθείς την ευκαιρία να δουλέψεις σε μια μεγάλη ομάδα. 

Ο Δέλλας διαθέτει τεράστιες εμπειρίες ως ποδοσφαιριστής. Τον βλέπω σοβαρό και διακρίνω πως έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε έναν πολύ καλό προπονητή».

«Μόνο ξένοι καταξιωμένοι
τεχνικοί στην Ελλάδα»

 

- Οι ελληνικές ομάδες δείχνουν εμπιστοσύνη στον Ελληνα προπονητή τα τελευταία χρόνια. Θεωρείς πως είναι ένα φυσικό επακόλουθο της κρίσης ή και μια συνειδητή «στροφή» στις προτιμήσεις τους;
 

«Οι λόγοι είναι σύνθετοι. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο η κρίση. Το βλέπεις και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Οι ομάδες αρχίζουν να εμπιστεύονται νεαρούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, κάτι που θα έπρεπε να΄χει γίνει νωρίτερα. 

Οσον αφορά για τους προπονητές είναι καλό να έρχονται ξένοι στην Ελλάδα αρκεί να είναι καταξιωμένοι. Να μην έρχονται προπονητές φθηνοί ή επειδή μπορεί να έχουν δουλέψει Β΄Ισπανίας και Β΄Πορτογαλίας. Υπάρχουν αξιόλογοι Ελληνες προπονητές. 

Το πρόβλημα είναι των παραγόντων οι οποίοι δείχνουν επιείκεια σε έναν ξένο προπονητή, ενώ τον Ελληνα τον περιμένουν στη γωνία και είναι έτοιμοι να προβούν στην αντικατάσταση του».


- Το σχόλιο σου για το γεγονός πως μεγάλες ιστορικές ομάδες (ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλής, Λάρισα) δεν αγωνίζονται στη Superleague.
 

«Δεν το συζητάμε πως τις έχει ανάγκη η Superleague. Από την άλλη όμως θεωρώ ότι σε όλες αυτές τις ομάδες, λίγο έως πολύ έχουν γίνει οικονομικά… εγκλήματα. 

Είναι κακό για το ποδόσφαιρο που δεν παίζουν στη Superleague αυτές οι ομάδες από την άλλη όμως νομίζω ότι και κάποιοι νόμοι που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να εφαρμόζονται».


- Πώς σου φαίνεται το σύστημα διεξαγωγής της Football League με τους δύο ομίλους;
 

«Εχω δουλέψει σχεδόν 15 χρόνια στην κατηγορία και είμαι υπέρ του ένα ομίλου. Να υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια και περισσότερες ομάδες, για ένα πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα. 

Βέβαια και ο τρόπος που γίνεται τώρα με τους δύο ομίλους τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ δίνει ένα ενδιαφέρον. Ωστόσο ένας όμιλος στην Football League με ομάδες χωρίς οικονομικά προβλήματα θα ήταν ότι το καλύτερο».


«Η παραμονή στόχος της Καλλιθέας»



- Στόχος της Καλλιθέας αποκλειστικά και μόνο η παραμονή στην κατηγορία;
 

«Σίγουρα. Όταν ήρθα η ομάδα είχε ένα βαθμό τώρα έχει εννέα. Αυτή τη στιγμή για να είμαστε ρεαλιστές η Καλλιθέα θα πρέπει να πάει στα πλέι άουτ και από κει και πέρα να παλέψει για να μείνει στην κατηγορία. Τώρα τον Δεκέμβρη με κάποιες μεταγραφές που θα κάνουμε, θα μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
 

- Πόσο επηρεάζει η μη χρησιμοποίηση της φυσικής σας έδρας (Ελ Πάσο) λόγω των έργων που γίνονται στο γήπεδο;
 

«Και την φυσική μας έδρα δεν έχουμε και γήπεδο να κάνουμε προπόνηση. Γυμναζόμαστε σε πλαστικά παρακαλάμε δεξιά και αριστερά να κάνουμε προπόνηση σε ένα γήπεδο με χόρτο».

- Βρίσκεται μέσα στους στόχους του Νίκου Παντελή η επιστροφή σε σουπερλιγκάτο πάγκο;
 

«Εγώ αγαπάω το ποδόσφαιρο. Για μένα δεν είναι υποτιμητικό να δουλεύω στη Football League. Πέρυσι έφυγα από τον Πανιώνιο και πήγα στον Πανηλειακό και τον Ολυμπιακό Βόλου. Ασφαλώς όμως και θα ήθελα να επιστρέψω στη Superleague».

- Τι σε πείραξε περισσότερο την περασμένη σεζόν; Το διαζύγιο με τον Πανιώνιο, ή μήπως η μη άνοδος με τον Ολυμπιακό Βόλου;
 

«Το τέλος από τον Πανιώνιο δεν με πείραξε τόσο πολύ, γιατί ήταν και η δικιά μου επιλογή. Με πείραξαν όμως κάποιοι αλεξιπτωτιστές που διοικούσαν τότε και υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσαν έξω από το γήπεδο.
 

Αυτοί δεν υπάρχουν τώρα και ευτυχώς που έχουν έρθει άνθρωποι στην ομάδα που είναι πάνω απ΄όλα Πανιώνιοι. 
Εγώ έχω γεννηθεί στη Νέα Σμύρνη και είμαι στον Πανιώνιο από 10 χρονών παιδάκι.
 

Η μη άνοδος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν καθαρά από θέμα ατυχίας. Είχαμε δοκάρια και αδικηθήκαμε από τη διαιτησία στο μπαράζ με την Ξάνθη. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και θα βρει το δρόμο του». 

Πηγή: «ΩΡΑ των σπορ» (11/1)

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: