Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Κι όμως, λεφτά υπάρχουν! – Αφιέρωμα της ελβετικής «Blick» στους δέκα πλουσιότερους Ελληνες επιχειρηματίες - Στην 6η θέση ο Δημήτρης Μελισσανίδης












Σε μια χρονική περίοδο όπου μεγάλοι όμιλοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και σοβαρά αδιέξοδα λόγω της οικονομικής κρίσης που θερίζει την χώρα μας, υπάρχουν Ελληνες  επιχειρηματίες που εν έτει 2015 αναδεικνύουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα. 

Πρόκειται για ένα «χρυσό» target group που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και μεγαλουργεί στο… γήπεδο των επιχειρήσεων και των διεθνών αγορών.

Κι αν στις μέρες μας είθισται να προβάλλονται περισσότερο τα προβλήματα, παρά οι επιτυχίες, η ηλεκτρονική έκδοση της ελβετικής εφημερίδας «Blick» με αφορμή τα μαύρα χάλια της ελληνικής οικονομίας και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας που προβάλει στον ορίζοντα πιο καθαρά από κάθε άλλη φορά, παρουσίασε 10 Ελληνες επιτυχημένους επιχειρηματίες, που όχι μόνο δεν σκιάζονται από την κρίση και το τρομακτικό ενδεχόμενο του «Grexit», αλλά η περιουσία τους μετριέται σε δισεκατομμύρια ευρώ! Ενας εξ αυτών είναι και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως αναφέρεται στο πρόλογο του άρθρου… «παρά το γεγονός πως η Ελλάδα “έσπασε”, δεν είναι όλοι οι Ελληνες φτωχοί. Η μεσογειακή χώρα έχει πολλούς δισεκατομμυριούχους οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό. Πέντε από τους δέκα πλουσιότερους Ελληνες, ζουν ακόμη στην Ελβετία». 

Πρώτος στην σχετική λίστα της «Blick» έρχεται  ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία που φτάνει τα 10, 8 δις ελβετικά φράγκα (ή ευρώ αν προτιμάτε, δεδομένου πως η αναλογία ελβετικών φράγκων ευρώ κυμαίνεται στο 1,04) και την έδρα να βρίσκεται στο μαγευτικό Σεν Μόριτζ της Ελβετίας.

Ακολουθεί ο Σπύρος Λάτσης (ο οποίος εδρεύει σε προνομιακή τοποθεσία στη λίμνη της Γενεύης, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ) με 10,7 δις ελβετικά φράγκα. 

Στην τρίτη θέση ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με 8,6 δις ελβετικά φράγκα, ακολουθεί ο Πέτρος Λιβανός με 6,6 δις, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος με 6 δις και στην έκτη θέση ο Δημήτρης Μελισσανίδης με 3,2 δις. 

Τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας συμπληρώνουν οι Τζον Κατσιματίδης (2,9 δις), Τζον Ανγκελικούσης (2,3 δις) Κρις Γουλανδρής (2,3 δις με έδρα τις Μπαχάμες) και Τέλης Μυστακίδης (2,2 δις). Λεφτά υπάρχουν!   

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (3/7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: