Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Η οψιόν και το ποσοστό μεταπώλησης του «Βραζιλιάνου» Ιτάνζ

Ο Σαρλ Ιτάνζ έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ και θα φέρει βραζιλιάνικα… ευρώ στην Τούμπα, λόγω της γνωστής πριμοδότησης των ομάδων από την FIFA. 

Στην Θεσσαλονίκη μπορούν να περιμένουν και άλλα χρήματα στο μέλλον από τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα, βάσει των όρων του συμβολαίου με την Κόνιασπορ.

Ο «συνωστισμός» που υπήρχε στα δοκάρια του ΠΑΟΚ με την παρουσία τριών πρωτοκλασάτων πορτιέρο των Ιτάνζ, Χακόμπο και Γλύκο, «λύθηκε» με την αποχώρηση του πρώτου το φετινό καλοκαίρι από την Θεσσαλονίκη.
 

Η αρχική πρόταση της Κόνιασπορ αφορούσε τον δανεισμό του Ιτάνζ για έναν χρόνο, καλύπτοντας το συμβόλαιο που έχει ο παίκτης με τον ΠΑΟΚ, κάτι που βρήκε σύμφωνους τους ανθρώπους του Δικεφάλου.
 

Ωστόσο, στην πορεία οι δύο ομάδες συμφώνησαν (χωρίς να το ανακοινώσουν επισήμως) να μπει οψιόν αγοράς (150 χιλιάρικα) για το καλοκαίρι του 2013, που θα προσφέρει τη δυνατότητα στην τουρκική ομάδα να αγοράσει τα δικαιώματα του 31χρονου γκολκίπερ.
 

Συν τοις άλλοις εκτός από την οψιόν αγοράς, ο ΠΑΟΚ πέρασε στο συμβόλαιο και μελλοντικό ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 25%,  θεωρώντας πως ο Ιτάνζ είναι σε θέση να διεκδικήσει μια τελευταία δυνατή μεταγραφή στην καριέρα του και να΄χει έτσι οικονομικό όφελος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: